Foto bij Hoofdstuk 2

Het is toch niet zo gemakkelijk als het lijkt. Ik heb ondertussen een site gevonden waar ik nieuwe vrienden kan ontmoeten, maar de registratie verloopt niet van een leien dakje. Mijn interesses? Ik heb geen interesses. Of wel? Ik hou van muziek. Ja, misschien moet ik dat maar invullen. Mijn favoriete acteur? Hmm, ik vind Zac Efron wel goed. Mijn lievelingseten? Pizza, zeker weten! Mijn muziekgenre? Mijn lievelingskleur? Mijn favoriete huisdier? Er lijkt maar geen einde te komen aan de lijst met vragen. En nu moet ik ook nog een geschikte foto kiezen voor op mijn profiel. Ik blader door alle afbeeldingen op mijn computer en dan vind ik toch een goede foto voor op mijn profiel. Het is een vakantiefoto van een jaar geleden. Registratie voltooien. Voila, mijn profiel staat online, nu maar hopen op een vriendschapsverzoek.


Ik lig op mijn bed een boek te lezen, totdat ik het geluidje van mijn profiel op friendshipforlife.com hoor. Ik heb een vriendschapsverzoek. Anne-Marie heeft mij toegevoegd. Op het eerste zicht lijkt ze me een aardig meisje. Ik kijk nog even verder op haar profiel en besluit haar dan toch maar te accepteren. Ik stuur haar een bericht.

Hey Anne-Marie,
Bedankt voor je vriendschapsverzoek. Ik ben heel blij dat je vrienden wilt worden. Ik ben Sofia en ik ben zestien jaar. Ik ben nog maar pas geregistreerd op deze site. Misschien kunnen we elkaar wat beter leren kennen?
Groetjes, Sofia!


Ik hoop dat ze positief reageert op mijn berichtje. Ik wist niet goed wat ik haar moest schrijven. Ik ben niet sociaal en ik leg ook niet gemakkelijk nieuwe contacten. Ik hoop dat het via deze site een beetje makkelijker is voor mij. Enkele minuten later heb ik al antwoord van Anne-Marie.

Hoi Sofia,
Ik zag je profiel op friendshipforlife.com en ik vond je meteen heel interessant. Ik ben dus Anne-Marie, maar je mag mij Anne noemen. Al mijn vrienden noemen mij zo. Ik hou ook heel erg van muziek, dus we hebben al gemeenschappelijke interesses. Waarom ben jij lid geworden van deze site? Ik om te kunnen chatten met vrienden. En ik vind het ook leuk om nieuwe mensen te leren kennen, zoals jou bijvoorbeeld. Ik zag je profielfoto, je bent een mooi meisje. Ik hoop nog veel met je te kunnen praten.
Liefs, Anne x


Ik lees het mailtje van Anne heel aandachtig. Ik weet niet of ik haar de waarheid al meteen wil vertellen. Zal ik haar vertellen over mijn leven en mijn problemen? Misschien zou het haar afschrikken. Ik hoor mijn mama onder aan de trap roepen. Ik moet gaan eten. Ik antwoord straks wel op Anne's mailtje.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen