Foto bij Chapter 1 - Gold

Jamie Rodriquez liep wat rond door de stad. Alles leek zo vredig en veilig, maar Jamie wist dat er hier en daar heibel was.
Veel was er niet van te merken. Iedereen hield van de rust en vrede binnen de muren. Als er een gevecht was werd het te snel geëindigd, naar Jamie’s zin.
“Het is veel meer waard dan dat mevrouwtje!” hoorde Jamie de pottenbakker tegen een klant zeggen. Jamie liep ernaartoe. Als er een gevecht uitbrak wilde ze het zien.
“Het is veel te duur voor een pot!” schreeuwde de klant. Jamie keek beter. De vrouw kwam haar bekend voor, maar ze had geen idee wie het zou kunnen zijn.
“Het is handgemaakt, en van kwaliteit-materiaal.” Zei de man iets kalmer. Ze zag een zweetdruppel van ergernis over zijn slaap lopen.
“Dat kan me niet schelen. De prijs is te hoog.” Zei de vrouw. Ze zette de pot terug op zijn kraampje en beende weg. Jamie zag hoe de pot wankelde en viel. Snel dook ze naar voren en ving de pot op.
Een jongen kwam voor haar staan. “Alles ok meisje?” Jamie keek op en stak de pot naar boven toe.
“Dit viel.” Zei ze. De jongen pakte de pot aan en zette hem ver van de rand op de tafel. Hij stak zijn hand uit om Jamie overeind te helpen.
“Gaat het goed met haar, Kristan?”
“Volgens mij wel.” Zei de jongen tegen de pottenbakker.
“Ga nu maar weer verder.”
“Ja vader.” Kristan liep weg. Naar een klein tentje.
“Dankjewel dat je de pot hebt gevangen meisje, hier een beloning.” De pottenbakker zocht in zijn zakken en haalde een zakje geld eruit. Hij gaf Jamie drie gouden munten, veel geld.
“Dit kan ik niet aannemen,” mompelde Jamie. Ze schaamde zich. Dit kon ze niet meezeulen, haar moeder zou denken dat ze een dief was.
“Neem nou maar.” zei de pottenbakker geruststellend. “Het is goed.” Jamie knikte kort.
“Dankuwel.”
“Nee, jij bedankt. Je hebt mijn waardevolste pot gered.” Zei pottenbakker. Jamie bloosde kort en liep verder over de markt.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen