Foto bij 3.5

When scared and broken
There’s always a person who drags you back up again
That person who wouldn’t let words unspoken
Memories fade back in just where it all started it all began.

Sylvene Katherina Falleth

‘Mens, ik heb je overal gezocht!’ hoor ik ineens een te bekende stem roepen. Verbaast keek iedereen me nu aan. Achja, ze praat ook Nederlands. Wat wil je? Ik zie haar hand in hand met Kenneth in onze richting lopen. Hand in hand ja, zo zo dit gaat de goede kant uit. Ik zie haar uitgebreide gebaren maken met haar linker hand en haar mond bewegen. Geen idee wat ze verder allemaal zegt, de muziek overmeesterd haar stem.

‘W-wat! Waar was dat goed voor!’ gilt ze ineens terwijl ze mijn witte half natte crop top uit haar gezicht plukt. ‘Ach, dat weet je donders goed!’ lach ik nu. Verbaast kijkt ze me aan en stopt bij het groepje waar ik me bevond. ‘Ohh.’ Was het enige wat nu uit haar grijzende mond voortkwam. ‘Jongens, dit is mijn beste vriendin Daniëlle Marlinden’ Ze stak lachend haar hand op waar ze mijn natte crop top in vast had. ‘hai jongens!’. Nu begrepen ze het. ‘En dit is mijn vriend Kenneth Michaels.’ Mijn mond viel open toen hij nog lachend zijn hand op stak. Volgens mij heb ik even heel wat belangrijks gemist. Ria stootte me aan en ik hervatte mezelf. Toch kon ik het niet laten om Daniëlle een verbaasde blik toe te werpen. Ze merkte het op en hield haar schouders op en mimede dat ze het in het appartement wel zou uitleggen. ‘Maar Syll, wat moet ik met dit natte gebeuren eigenlijk? En ik weet dat je van lingerie houd maar uhm..’ ze keek me schuin lachend aan. Ik snapte het niet zo goed. ‘Hoez.. ohh daarom, fuck.’ Mompelde ik terwijl ik mijn blouse vlug weer een knoopje hoger dicht maakte. Ik hoorde wat gelach om mijn snuggere actie, en voor de zoveelste keer voelde ik mijn wangen opnieuw gloeien.

We stonden nu met de groep gezamenlijk op de dansvloer. De jongens danste allemaal wat me goed beviel. Kenneth stond een beetje te ouweheren mijn de Kaulitz tweeling, dit was mijn kans. ‘Ell!’ gilde ik en ze keek op. Ze wist wat mijn blik in mijn ogen bedoelde. Dit ging te snel, veels te snel. Ik ben dan wel ouderwets maar na niet eens een dag? Dit was gestoord. ‘Alsjeblieft niet vanavond Syll. Ik leg het je morgen uit beloofd?’ Ik hield mijn neus de lucht in. ‘Vooruit, maar je weet het!’ terwijl ik met mijn vinger waarschuwend bewegingen maakte. Ze knikte een keer en gaf me een knuffel. Soms ben ik gewoon bezorgt, te bezorgt. Maar geloof me ik heb er me redenen voor.

Het laatste slokje van mijn derde Bourbon gleed mijn keel binnen. Ik had het warm, de mouwen van mijn nu opgeknoopte blouse waren opgestroopt maar alsnog. Dansen was één van me passies en ik vond het heerlijk maar ik moest wat frisse lucht hebben. Daniëlle was al weer met Kenneth aan het dansen Ria stond bij de tweeling. Waarschijnlijk zal het ze niet opvallen als ik nu even naar buiten wandel om een luchtje te scheppen. Ik probeerde zo min mogelijk op te vallen terwijl ik tussen de vijf heen wou sneaken. Ik dacht dat het me gelukt was en wou mijn weg vervolgen naar de uitgang. Plots voelde ik een hand naar mijn pols rijken. Verbaast keek ik terug om. Bill keek me vragend aan. Zijn grip werd wat losser en ik liet mijn vingers door zijn hand glijden en greep toen zijn hand. Zijn blik veranderde van verbaast naar een prachtige glimlach op zijn gelaat.

‘Goeie timing.’ Mompelde hij terwijl hij een sigaret probeerde aan te steken. Ik keek hem lachend aan. ‘Het was te warm binnen.’ Hij knikte instemmend terwijl zijn sigaret rood deed op gloeien. Ik stond een beetje ongemakkelijk van been op been te stappen. Hij keek me even vragend aan. En toen verscheen er een grijns op zijn gezicht. Hij hield zijn net aangestoken sigaret voor mijn neus. Dankbaar keek ik hem aan. Genietend nam ik een hijs van de sigaret en sloot mijn ogen. Het rumoer achter viel weg. Ik blies langzaam de rook uit en keek op naar de sterren hemel. ‘Aparte avond zo.’ Mompelde ik lachend terwijl ik mijn blik weer op de jongen naast me richtte. Hij knikte met een lieve glimlach instemmend. Zo overhandigde ik hem zijn sigaret weer. 


Reacties :3
Bevalt hij zo?

Reageer (1)

  • Iskuane

    Bevalt hij zo? jazeker!!

    Het is een leuk verhaal en je schrijft goed!

    Snel weer verder gaan hoor

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen