Foto bij 013

‘Hé Ros’ mompelde ik zacht naar mijn beeldscherm. Ik was al snel naar mijn kamer gevlucht om de aparte sfeer in de woonkamer te ontwijken en alles van vanavond een beetje tot mij door te dringen. Ik was opeens een styliste geworden, moest mijn verhaal gaan schrijven en was nu het enigste meisje hier. ‘Wat lees ik nou net? Is de styliste weg?’ vroeg Rosie meteen, zonder mij terug te begroette. Ik knikte en sloeg mijn ogen neer. ‘Haar vriendje is overleden. Ze heeft ook meteen duidelijk gemaakt dat ze niet meer terugkomt’ mompelde ik en het was een tijdje stil aan Rosie haar kant. ‘Dus nu moet ik naast het boek schrijven ook de styliste over de jongens gaan spelen’ mompelde ik vermoeid en schoof tegen mijn bedrand aan, zodat ik wat kon ontspannen. ‘Het is misschien vanavond even moeilijk na dat snelle afscheid, maar geloof mij maar morgen is de sfeer al een stuk leuker’ stelde Rosie mij gerust en ik haalde een schouder op. ‘Ik heb de beste tijd uit mijn leven hier, maar ik mis jullie daar gewoon nu ik hier helemaal in Amerika zit. Morgenavond hebben ze de eerste show en wat moet ik dan doen? Twee uur lang vervelen?’ siste ik vermoeid en zuchtte diep. ‘Aan Ellie had ik eigenlijk alles hier, wanneer er wat was of ik gewoon een leuk gesprek wilde kon ik naar haar toe in plaats van jou Ros, maar nu is zelfs dat weggevallen’ ik probeerde de tranen te onderdrukken en keek naar Rosie op het beeldscherm. ‘Maak je niet al te druk Ol, ik kom zo snel mogelijk een keer langs en ik weet zeker dat de jongens er voor jou zullen zijn’ sprak Rosie mij moed in en diep van binnen wist ik dat ze gelijk had.

‘Olivia, heb je zin in een filmpje?’ mijn slaapkamerdeur werd opengegooid en zag Harry mij met een vragende blik aankijken. ‘De andere zijn er nu even eentje aan het uitzoeken’ zei Harry met een lichte grijns, maar keek toen naar mijn laptop. ‘Oh sorry! Ik had moeten kloppen’ zei hij meteen beschaamd, maar ik schudde mijn hoofd. ‘Wie is hij?’ vroeg Rosie in het Nederlands zodat Harry niks door zou hebben. ‘Harry’ zei ik daar meteen op terug en keek weer naar Harry. ‘Oeh, een filmpje’ ik zag Rosie met haar wenkbrauwen wiebelen en schudde meteen mijn hoofd. ‘Kan ik je anders even voorstellen aan Rosie Har? Ze is mijn beste vriendin’ vroeg ik aan Harry die de deur achter zich sloot en naast mij op het grote bed kwam zitten. ‘Hi!’ sprak Harry vrolijk naar het scherm en zag Rosie met open mond van mij naar Harry kijken. ‘Dit is dus Rosie’ mompelde ik lachend en keek met een schuin oog naar Harry. ‘Rosie?!’ ik hoorde Rosie haar moeder gillen en moest mijn lach inhouden. ‘Ik moet nu echt naar school’ zei Rosie lachend en ik knikte. ‘Ik spreek je snel meis!’ zei Rosie en drukte een handkus naar de camera. Harry zwaaide nog even naar haar, terwijl ik het scherm afsloot. ‘Ze moet naar school’ vertaalde ik het voor Harry die meteen begreep waar ik het over had. ‘Gaat het wel?’ vroeg Harry en ik haalde mijn schouders op. ‘Het is niet anders hé’ fluisterde ik zacht. Hij legde zacht zijn arm rond mij heen en ik schoof een stukje meer zijn kant op. ‘Laat mij even 5 minuten mijn ogen sluiten en dan kom ik eraan’ daarmee doelde ik er eigenlijk op dat hij weg kon gaan, maar nog altijd hield hij zijn arm rond mij heen. Ik plaatste verlegen mijn hoofd op zijn schouder en een diepe zucht verliet mijn lichaam. ‘5 minuten’ fluisterde ik zacht, dat was lang genoeg voordat dit ongemakkelijk zou gaan worden voor ons beide.

‘Harry wat ben je in vredesnaam aan het doen?’ ik werd wakker door het gefluister, maar hield stijf mijn ogen dicht. ‘Ze was aan het skypen met haar beste vriendin en ik vroeg of ze mee kwam een filmpje kijken’ Harry zijn stem klonk heser dan normaal, wat erop doelde dat hij ook in slaap was gevallen. ‘Wij dachten gisterenavond dat jij naar bed was gegaan, maar daar was je vanochtend niet te vinden’ was het al ochtend? Had ik heel de nacht zo tegen Harry aangelegen? De stemmen van Liam en Louis waren nu wat harder te horen in de kamer. ‘Als ik jou was Styles zou ik met beide handen van je van haar afblijven. Je bent mijn beste vriend, maar aan haar ga je niet komen’ ik hoorde de donkere ondertoon van Louis zijn stem wat een stilte van een paar seconden opleverde. ‘Jullie kunnen beter even praten. Ik blijf wel bij Olivia’ hoorde ik Liam zeggen en omdat Liam natuurlijk Danielle heeft vindt Louis dat vast geen enkel probleem. Ik voelde Harry zijn sterke armen onder mij vandaan komen, maar niet veel later lag ik tegen de borst van Liam aan. De slaapkamerdeur viel dicht en ik slikte. ‘Dit was nooit de bedoeling’ fluisterde ik. Zo te horen schrok Liam dat ik hierdoor wakker was geworden, want ik voelde zijn hartslag een stuk sneller gaan. ‘Dat weet Louis ook wel..’ zei Liam zacht die een kus op mijn kruin drukte. Ik opende mijn ogen om naar de klok te kijken. Het was half 9 in de morgen, vandaag zou ik nog even gaan sporten. Werken aan mijn boek en vanavond de jongens klaarmaken voor hun eerste show van de tour. ‘Hé, maar Ol.. Ik ben er altijd voor je als je iets dwarszit of je wilt gewoon even praten’ zei Liam zijn warme stem en ik sloot mijn ogen neer. ‘Dat weet ik Li.. Dat weet ik’

Ik beloof jullie dat ik vanavond nog een hoofdstukje activeeer!

Liefs x

Reageer (4)

  • VeerleClifford

    Wauw

    1 decennium geleden
  • RachelMJ

    aawh zo schattig samen inslaap gevallen x)

    1 decennium geleden
  • MYxLoubear

    Yaay ik bedoel tus natuurlijk nog steeds heel sneu enzo maar leuk om te lezen! :$ <3

    1 decennium geleden
  • AnkePayne

    Super mooi gezchreven

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen