nieuw hs (H)

(door Britney)
"En daardoor is de dinosaurus uitgestorven", eindigt Owen zijn spreekbeurt. Applaus. Best goed. Het is nu aan Nils. We mochten zelf ons onderwerp kiezen. Nils koos voor .... de liefde??????
"Liefde ligt mij zeer nauw aan het hart en daarom besloot ik er mijn spreekbeurt over te geven. Liefde kan heel teer en broos zijn, maar als je echt om elkaar geeft, vertrouw je elkaar meestal wel"
Ik krijg een brok in m'n keel. Schuldig. Ik geloof al meer dat er niks was met Lynn. Maar ik wil bewijs. Ik ben nu al een week met Nils in een 'neprelatie'.
Nils gaat verder: "De liefde is geen zelfstandig naamwoord. Officieel natuurlijk wel. Maar je zou kunnen zeggen dat liefde een werkwoord is, omdat je liefde moet koesteren. Hoe kun je van iemand houden, als je die maar één keer hebt gezien? Natuurlijk kan dat wel, alles kan, maar het lijkt me toch erg moeilijk. Liefde is als gitaar spelen, je moet snaren aanslaan, en dan krijg je klank. Ik hoop dat jullie allemaal, echte liefde ervaren en geen kalverliefde. Ik hoop dat niemand bedrogen wordt want dat lijkt me vreselijk en ik wens het echt niemand toe."
Is dit een bekentenis? Verontschuldiging? Had hij dan toch iets met Lynn??
Nils vervolgt: "Liefde is ook als, broodkruimels, de vogels pikken de laatste korrels weg, wat ik daar mee wil zeggen is dat als je maar een heel klein beetje van iemand houdt dat de verliefdheid gauw over kan gaan." Opeens kijkt hij naar mij.
"Britney, als je maar weet dat ik heel veel om je geef" Mijn hart stokt. Dezelfde woorden als op de trein hierheen. Gejoel, maar ik hoor het niet echt, de wereld bestaat even uit Nils en mij alleen. Maar ik heb nog steeds mijn twijfels. Wat moet ik doen?

(H)(H)(H)(H)(H)(H)(H)(H)(H)
(door Silke)
"Mijn spreekbeurt was vreselijk; ik krijg vast een onvoldoende", zucht Femke.
We zitten met z'n allen (Fem, Fab, Sterre, Ales, Daan, Alexandra, Owen, Pris, Rein, Nils, Britney, Mylène, Melle, Rosanne, Roan en ik) 's avonds in de kamer van Alexandra, Priscilla, Femke en Sterre.
"Hij was juist heel boeiend", zegt Mylène.
Femke haalt haar schouders op.
"Jouw spreekbeurt over ballet was cool, Roan", roept Rein enthousiast uit.
"Vooral omdat jij zo goed in ballet bent, he, Reintje", zegt Daan sarcastisch. Rein steekt z'n tong uit.
"Maar de beste vond ik die van Nils", zegt Rosanne. Mylène en ik knikken.
"Héééé, en ik dan?", vraagt Rein, gespeeld boos.
"Jij had het te veel over Silke. Het lijkt wel of elke weg in je leven naar haar leidt", antwoordt Sterre. Ik bloos trots. Ik geef Rein een schouderklopje en hij geeft me een kusje op mijn voorhoofd.
"Dat is ook zo", zegt Rein daarna. Ik bloos nog harder. Britney lacht. Vertederd??
"Owens onderwerp was superinteressant", grijnst Priscilla.
"Het uitsterven van de dinosaurus, hoe kwam je daar eigenlijk bij?", vraagt Mylène lachend.
"Gewoon, uit mijn boek geschiedenis van vorig jaar"
We schieten in de lach. De sfeer als we allen samen zijn, is heel goed. Ik kom met iedereen eigenlijk goed overeen. Behalve Lynn dan, speciaal geval. Chanyeol is wel aardig, maar wordt te veel beïnvloedt door Lynn.
"Hebben jullie zin in thee?", vraagt Rosanne.
"Neehee"
"Ik ga thee zetten", roept Mylène hyper. Even later drinken we bijna allemaal een kopje. Rein omarmt me. De anderen doen misschien ok romantisch maar ik zie enkel Rein.
"Wat vonden jullie van Lynns spreekbeurt?", vraagt Priscilla opeens.
We kijken elkaar aan.
"Dat ze voortdurend zei hoe goed zij wel niet is, en hoe slecht wij, vond ik vreselijk", zegt Alessandro. Ik knik. Net als Britney en Nils (die trouwens een meter uit elkaar zitten, niets romantisch gedoe, ik moet dringend een manier vinden om ze weer ECHT samen te brengen. Dat moet toch lukken!! Maar hoe?)

Reageer (2)

  • GossipGirl21

    Och spreekbeurten deed ik vroeg ook graag. Vooral als je zelf mocht kiezen dan.

    6 jaar geleden
  • RealBritney1

    Wat is Nils toch lief ik heb altijd in hem geloofd

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen