ja, gister kon ik niet... Dit begint over dezelfde nacht als in het vorige hs xx

(door Britney)
Ik word wakker. Op Mylenes wekkerradio staat 0:53. Ah, ik moet echt slapen. Ik draai me om en zie Silkes lege bed. Waar is ze?? Misschien naar de wc. Ik val in slaap. Wanneer ik terug wakker word, is Silke nog steeds niet terug. Het is 2:47. Waar kan ze zijn? Tien minuten later gaat de deur open en komt Silke te voorschijn.
"Waar was je?", fluister ik.
"Met Rein buiten"
"In je nachtjapon????" Ze kijkt alsof haar dat nu pas opvalt, haalt haar schouders op, gaat terug in haar bed liggen en valt als een blok in slaap.
"Is er iets?", klinkt plots de stem van Rosanne.
"Nee", fluister ik terug. Daarna val ik zelf in slaap.

Britney's droom Nils loopt voor me op een springkasteel. Ik zie een geit lopen. Nils houdt mijn hand vast en we stappen verder. Altijd wanneer ik denk dat we van het springkasteel gaan afvallen, blijkt er nog een ander springkasteel naast te staan. Nils leidt me naar een plek waar ik twee schimmen zie, als ik dichterbij kom, ontdek ik Lynn en Nils die aan het zoenen zijn. Ik kijk naast me, waar Nils net stond maar hij is verdwenen.

Ik schrik wakker van luide muziek op de gang, die blijkbaar bedoeld is om ons wakker te maken. Wat een nare droom! Dat zou Nils me nooit lappen -hoop ik toch-. De tweeling zit al rechtop in hun bed maar Silke ligt nog te slapen. De slaapkop!! Was die vannacht niet wakker??? Oh ja, ze kwam opeens de kamer in.
"Wij gaan eerst op de badkamer", schreeuwen Mylène en Rosanne in koor. Ze zijn al behoorlijk hyper voor dit uur van de dag. Zuchtend sta ik op terwijl de zusjes in de badkamer verdwijnen.
"Silke! Opstaan!", zeg ik.
Ik hoor een zacht gekreun. tja, dat komt ervan als je 's nachts op stap gaat.

(H)(H)(H)(H)(H)(H)(H)(H)(H)
(door Silke)

Ik zit doodmoe in de les Engels. Het lijkt of meneer Genemans het merkt maar hij zegt er -vreemd genoeg- niks over. Rein is gewend druk te doen, maar vandaag is dat toch ook wat minde dan de vorige dagen. Eindelijk is de les voorbij. Ik prop m'n boeken in m'n tas en strompel de klas uit. Buiten gaan we op het grasveld zitten.
"Jammer dat ik die tuin nog niet eerder zag", grijnst Rein. Ik schiet in de lach. We zijn met veel: Britney, Nils, Rein, Mylène, Rosanne, Melle, Roan, Sterre, Alessandro, Femke, Fabian en ik. Lynn zit met Chanyeol een klein eindje verder in het gras zodat ze ons kan afluisteren zonder dat het al te veel opvalt. De tweeling is nog steeds even vrolijk.
"Wat is jullie favo leerkracht??", vraagt Sterre.
"We hebben er maar twee", antwoordt Melle lachend.
"En mevrouw de directeur, en mevr Van Lexmond, en mevr Schuurman", verdedigt Femke haar beste vriendin.
"Ik denk mevr Van Der Meij", zeg ik. Britney knikt. Rein is het er niet mee eens, hij vindt meneer Genemans toffer.
"Ik hou van alle leerkrachten", roept Mylène even vrolijk als altijd.
Ik zie Lynn naar ons staren. Raar kind.....

Reageer (2)

  • GossipGirl21

    Je bent echt een goeie schrijfster. : D <3 <3

    6 jaar geleden
    • lancyduif

      Aww heel erg bedankt, maar ik heb dit echt drie jaar geleden geschreven dus ik ben er niet echt zo trots meer op op vlak van schrijfstijl en zo

      6 jaar geleden
  • RealBritney1

    Wat een domme droom. Ze zeggen da je droomt over wa je die dag beleefd hebt......
    Ik denk da ik da nie echt heb meegemaakt .

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen