Nieuw stukje!! Tinadag XL blijkt super geweest te zijn maar natuurlijk was ik er niet, ach ja, ik zal maar niet zeuren. Hier is dus het volgende stuk. Het is wel romantisch...(H) xx

Een nieuw bed en nieuwe kamer zijn altijd even wennen voor mij. Ik mis m'n tweelingzus Vivi wel. Zeker als ik naar Mylène en Rosanne kijk. Alhoewel ik ook iets van Vivi in Lynn ontdek. Maar mijn zus heeft geen krachten en dus zit ze op een gewone school. Het bed kraakt als ik me omdraai, ik hoor gesnurk op de plaats waar volgens mij Rosannes bed staat.

Ik schiet met een ruk wakker door een vreemd gekraak. Alles is nog donker. Hoe laat zou het zijn? Ik kijk op Mylenes wekkerradio. Oh nee! 0:07 wat een uur!!!! Ik hoor het gekraak opnieuw. Wat is het toch? De bedden maken een ander geluid. Plots gaat de deur open. Ik wil het uitschreeuwen maar er komt niks uit mijn keel. Droom ik? Nee, ik ben klaarwakker. Zou het mevr Van Lexmond zijn om te kijken of we al slapen???? Slaapt die zelf nog niet? En m'n kamergenoten, waarom worden die nou niet wakker? De deur gaat verder open. Ik durf geen kik te geven. Draai me om zodat ik het niet hoef te zien. Weer dat gekraak. Voetstappen? Naar MIJN bed????
"Pssst, Silke, ik ben het", fluistert opeens een bekende stem. Rein. Ik draai me terug om. Zie hem zo smekend naast m'n bed staan.
"Schat, wat is er?", fluister ik vragend terug.
"Ik kan niet slapen. Ga je mee naar buiten??", vraagt hij zacht. Ik sta versteld. Heb al veel van Rein gezien, maar dit slaat echt alles. En toch knik ik. Stap uit m'n bed, pak z'n hand en vlucht samen met hem naar de uitgestrekte tuin van de school. Daar beginnen we te lachen. Hoe gek is het ook, we staan om half 1 's nachts in onze slaapkleren in de tuin van een magie-internaat. Ik zet me in het gras, Rein komt naast me zitten.
"Ik kon niet slapen omdat ik aan jou moest denken. Die gedachten wou ik niet kwijt", zegt Rein. Ik smelt door de manier waarop hij dat zegt.
"Lieverd, ik hou van je", zeg ik gemeend. Rein drukt zacht een kus op m'n lippen en ik omhels hem. Hij neemt m'n hand vast en we kijken samen naar de sterren. We zwijgen. Geen onaangename stilte. Het voelt precies goed.
Opeens vraagt Rein: "En wat vind je van onze nieuwe school??" Ik kijk in z'n diepe, bruine ogen.
"Ik vind het super", antwoord ik. Plots begint Rein 'Breaking the rules' te zingen. Ik zing zachtjes mee.
'And tonight, we're break, breaking the rules' Ik giechel. Rein zoent me. We zitten weer een lange tijd zwijgend naast elkaar, dromend over de liefde tussen hem en mij. Ik kijk op mijn uurwerk. tien na één. Ach, wat is laat?? Ik kijk het domein rond: er staan bomen en struiken. En grasvelden. Ik zie ons hier al huiswerk maken. Waar ik aan denk!! Huiswerk!! Ik kruip dicht tegen Rein aan. Hij is lief. Na een tijdje kijk ik terug op m'n uurwerk. kwart voor drie!!! Dat is nou toch echt laat!!! Ik sta op, Rein ook. We omhelzen elkaar innig. Ik zal nooit van een ander houden, dat staat vast. Ik trek Rein mee naar binnen. Zacht de trap op, naar onze gang op de derde verdieping, deur open, kamer in. Twee ogen kijken me vragend aan.

Reageer (3)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen