Foto bij #IMAGINE Summer Paradise, part 4-

De volgende morgen moet ik er vroeg uit. Het is mijn beurt op broodjes te halen bij de mini supermarkt. Ik trek mijn joggingbroek aan en pak mijn jas. Doe mijn haar in een slordige staart en pak het boodschappenlijstje en de portemonnee. Ik loop naar buiten, er is een kille lucht.
Het is tenslotte nog maar zeven uur. Achter mij hoor ik voetstappen. Als ik me omdraai word ik verrast door Rein. “REIN!”
Ik haal opgelucht adem. “Is het ook jou beurt?” “Nee daarom loop ik hier” zegt Rein sarcastisch en hij komt naast me lopen.
“HA-HA leuk hoor” zeg ik droog, en ik por hem in zijn zij. Als we in de winkel staan pakken we allebei een mandje.
“Waar moeten we heen?” Ik kijk zoekend in het rond.
Ineens pakt Rein mijn hand. “VOLG MIJ” Hij sleurt me mee door heel de winkel, uiteindelijk hebben we alles gehad. En we stoppen even. “Rein…” “Ja Mad” “Je wist niet waar de broodjes liggen hé?” Er valt een stilte “…” Hij kijkt naar de grond. “REIN” “Nee, maar ik vind het leuk om je hand vast te houden”
Hij grijnst awkward de andere kant op. “Pff” Ik rol met mijn ogen en pak zijn hand. “Kom” Hij kijkt verrast en volgt me.
Na even zoeken hebben we eindelijk de hoek gevonden. “Eindelijk”
We beginnen broodjes te scheppen. “Hey wacht” Rein loopt naar een schaal met proevertjes. Hij pakt een stukje cake en stopt deze in zijn mond. Daarna pakt hij er nog een. “Mondje open” zegt hij lachend. Ik open mijn mond en hij duwt de cake erin. “WEREINNN” zeg ik met mijn mond vol met cake. Ik slik hem door met moeite. “Je had het ook wel lief mogen doen” “Had gekund” zegt hij plagerig. We pakken de mandjes en gaan naar de kassa.

Op weg naar de huisjes is het een beetje geduw en getrek. Als ik naar mijn huisje loop houd hij me tegen. “Mad, wacht” Hij trekt me terug bij mijn arm en kust me zachtjes. Ik kijk hem verward aan. Hij glimlacht en loopt weg.
Ik tril een beetje en loop toch maar verder naar binnen. Samen met de rest dekken we de tafel op en gaan ontbijten.
Daarna is het tijd voor iets waar we ons het meest op verheugd hebben. DISNEY LAND! Iedereen gaat zich klaar maken.
Snel pak ik wat handdoeken en ren de badkamer in. Achter me hoor ik gemopper. “GRR MADELIEF!” Ik grinnik en stap in de douche.
Als alles en iedereen klaar is verzamelen we voor de huisjes. Ik zie hoe Rein samen met Owen & Kim naar buiten komt.
Waar blijft Char? Charlotte komt ook naar buiten, ze kijkt verdrietig. Is het dan…? Ze loopt naar Karlijn die samen met Daan de deur dicht draait. Ik sta langs Puck Merel & Nils. Rein kijkt me aan, ik glimlach kort en loop naar Char. “Wat is er gebeurd?” “Het…is uit” haar gezicht betrekt ineens helemaal. “Daan, geef de sleutel” zegt Karlijn vlug. Ze draait de deur van het huisje open en duwt mij en Charlotte naar binnen. Dan legt ze alles uit, dat moment dat ze even apart werd gevraagd. Hoe ze erover praten. Dat hij iemand anders leuk vind…slik..iemand anders.
Ik kijk haar meelevend en teleurgesteld aan. Na te hebben afgekoeld lopen we naar buiten. “KLAAR VOOR DISNEY?” zegt Owen iets té enthousiast. “YES!” We lopen naar de ingang. “FUCK, DE BUS!” Daan Rein Nils & Owen beginnen te rennen.
Ze kunnen hem nog net op tijd stoppen. We stappen allemaal in, op weg naar Disneyland Resort Paris.
Als we er zijn en alle kaartjes zijn gecheckt lopen we naar binnen. “O MIJN GOD, IK HEB ER ZOOOOOO’N ZIN IN!” schreeuwt Puck terwijl ze blij vooruit rent. “Waar gaan we heen? Studio’s of Park?” zegt Karlijn dan. “uh…”
“Zullen we het park doen, lijkt me net iets leuker?” zegt Nils dan aarzelend. “Er staan ook leuke attracties in de Studio’s maar mij maakt het niks uit. Misschien halen we het allebei wel…”
We besluiten het park in te gaan. Als eerste naar de Space mountain mission 2. “Ho, ik ga niet mee” Karlijn staat stil. “Waarom niet?” vragen de meeste ineens. “Lang verhaal, ik was 10. Ik had een bril, en die verloor ik zowat. Gaat me veel te hard dit” sommige grinniken. “Ja wat” zegt ze snauwend. “Ik blijf wel bij haar” zegt Charlotte dan, ook Merel weigert mee te gaan.
We lopen naar binnen, Owen gaat met Kim. Daan met Nils, en ik met Puck. Rein moet alleen, aii. Achja, dat is dan maar zo.

“WOOOOH DAT GING HARD” Owen wankeld een beetje raar. “Haha aansteller” zegt Kim terwijl ze hem vastpakt. “ Puck komt mopperend naar buiten. “Rot attractie, kijk mijn haar” Iedereen begint te lachen.
Daarna lopen we door naar het doolhof van Alice. Daar maken we gekke foto’s.
Het is allemaal heel gezellig. Dan naar Peter Pan. Dan Pirates off the Caribean. En dan nog naar The Small World.
Na heel wat attracties gehad te hebben komen we bij het spookhuis. We zijn een beetje aan het indelen in de rij.
Iemand tikt op mijn rug, ik draai me om en kijk recht in Reins ogen. “Wij samen?” “Is goed” Binnen in de lift schiet de lamp uit, er is een akelige lach en ik grijp Rein stevig vast. “brr, okay ik schrok. Ik ben echt een mietje” zeg ik lachend als het licht aangaat. We lopen naar de karretjes. “Nee hoor, en als je het eng vind…je weet wel” zegt hij blozend. We gaan zitten en het karretje sluit.
De rest volgt achter ons. Als we eenmaal zitten word er een heel verhaal verteld in het frans. Dit gaat allemaal over die vrouw van het schilderij bij de ingang. Meer volg ik niet, ik kijk gewoon naar de poppen. Ik zit dicht tegen Rein aan.
Ook al begrijp ik niet heel veel van wat de Franse stem roept, ik ben toch wel bang.
Soms draaien de karretjes zo dat je de rest van de mensen niet ziet. Rein grijpt zijn kans en komt dichterbij.
Zijn neus zit nu ongeveer tegen de mijne aan. Hij glimlacht en kijkt me recht in mijn ogen.
Dan zoenen we weer. Het is een fijn en veilig gevoel.
Ongemerkt draaien de karretjes weer bij elkaar in de volgende kamer. Langs ons hoor ik gejoel.
We zijn nu in de kamer van de Heks in de bol. Dus alle karretjes zijn zichtbaar. Ik kijk naar de volgende karretjes.
De hele groep kijkt ons aan. De Fransen mensen die volgen lijken gestoord te worden.
Ik kijk Charlotte aan, ze kijkt boos weg. Ook Puck’s gezicht lijkt niet vrolijk.
Rein slaat zijn arm om me heen en de karretjes draaien weer een kwartslag. Ik geef hem een kus op zijn neus.
Oke, ik denk dat ik verliefd ben op Rein. Als we uit het spookhuis lopen lijkt de sfeer verdeeld. Ik loop naar Puck. “…hebben ze het gezien” Puck kijkt naar de groep en zegt bot. “Jep, allemaal” ik kijk teleurgesteld naar de grond.
“EN, HOE WAS HET?!” Ik kijk grinnikend op, hoe kon ik ook denken dat Puck boos zou zijn.
Ze trekt enthousiast aan mijn jas. “Sssht, niet zo hard. Dat is zielig voor Char” zeg ik terwijl ik haar mep.
“Dus..” Ik giechel “Oke, hij zoent echt…w a u w. En ik denk dat ik hem leuk vind..” Puck springt blij in het rond “WOOOH!” De rest kijkt raar op. “Binnenpretje” zegt ze kort en ze draait terug naar mij. “Waarom zo blij?”
“Jullie 2, lijkt me gewoon cute” “haha” ik lach kort. “Maar uhm, je gaat nou toch niet in alle attracties met Rein hé?”
“Nee Gekkie! We zouden er samen een leuke vakantie van maken!” De rest van de dag is supervet. We zijn in attracties geweest zoals ‘de Crushcoaster’ en ‘The tower off terror’ en hebben ook een aantal shows gezien.
Het was een geslaagde dag en als we terugkomen in het bungalowpark zijn we allemaal dood op.
We lopen ons huisje in. Gek genoeg volgt Rein mee naar binnen. Achja, iedereen heeft het toch gezien, so what. Puck en ik ploffen op bed neer.
Rein volgt. “Luie mensen” zegt hij half lachend. “Leuk Rein, maar ga maar want ik wil pitten” zegt Puck al half slapend. “Ja, uh dan ga ik weer” Ik ga recht op zitten. Hij komt snel naar me toe. Ik sta op en geef hem een kus. Tot aan de deur kussen we. Dan doe ik snel de deur dicht en slaak een mini kreetje.
AIHT” Puck schiet op. “Is het al aan?!” “haha nee oen” Ik duw mijn kussen tegen haar gezicht.
“Heb je al met Charlotte gesproken?” “Fu, nee…” “Ze was maaaaad, Mad. Very mad, maar okay jij kan er ook niks aan doen. Hij maakte het uit voor jou. Niet jou fout enzo” Ik kijk haar aan “Dit klinkt zo ironisch” zeg ik droog.
Ze glimlacht flauw. Ik sta op en kleed me om, Puck volgt. Als alles gedaan is en we op bed liggen kletsen we nog even.
“Vandaag was echt…geweldig” “Toch heb ik wel medelijden met Charlotte” zegt Puck zacht. “Ja, ik ook. Maar ze wil nu vast niet met me praten.
Dus ik zal het even laten bezinken. En trouwens, misschien word het wel niks tussen mij en Rein” “Tuurlijk wel, als je het een kans geeft” Puck draait om en valt in slaap. “Trusten Puckie” “Challaz beebie”.

Reageer (1)

  • UrWishhx

    Ga je nog verder ? xx
    Want ik vind je story wel heel leuk !

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen