Foto bij #IMAGINE Summer Paradise, part 1 -

Don't let your dreams
Just be dreams.
Make them
Reality...

"Heb je alles?" Ik gooi de achterbak dicht. "Ja mam" Snel ren ik naar binnen en pak een zak drop uit de kast. Ik geef Poekie een kus op haar hoofd, pak mijn telefoon van de tafel en doe de deur dicht. Daarna ren ik naar de auto. "Okay, klaar" zeg ik en ik doe de gordel om en ontgrendel mijn telefoon. Mama gaat achter het stuur zitten en start de auto. "Dat mag ook wel, wat een koffer" Ze bekijkt me vanuit haar ooghoek en rijd de oprit af.

'Oh ik zal mezelf nog even voorstellen, mijn naam is Madelief Sienema. Nee, bioscoop in het Engels schrijf je met een C. Dus laat die lol maar even voor jezelf. Ik ben 14 jaar en woon in Hoorn. Mijn hobby’s zijn dansen, en zoals elke "normale" tiener vind ik het heerlijk om lekker te slapen. En oja, ik heb ook een kat. Ze heet Poekie. Verder heb ik niet meer huisdieren, oh wacht toch wel. Mijn kleine broertje Jay. Hij kan soms echt een vervelende aap zijn.'

Ik leg mijn telefoon weg en langzaam vallen mijn ogen dicht.

'Dit jaar ga ik voor het eerst alleen op vakantie. En met alleen bedoel ik met vrienden. Dus eigenlijk niet alleen. Maar wel zonder ouders. Je snapt me wel. Samen met een groep van mijn vrienden en vriendinnen (Karlijn, Kim, Merel, Puck, Charlotte, Rein, Owen, Daan & Nils) ga ik een midweek naar Davy Crocket. Dat is een bospark vlakbij Disney land Paris. Er is wel het een en ander te doen, maar we hebben ook kaartjes om 1 dag naar Disney te gaan. Super vet! Ik hoop dat het gezellig wordt.'

"Liefje" Ik schrik op door mama, ze wrijft door mijn haar. "Mam, blijf af" ik sla haar hand weg en doe mijn haar goed. "We zijn bijna bij Puck" De auto slaat af en gaat Puck haar straat in. Als ik door het raam kijk zie ik Puck al helemaal happy staan zwaaien. Zodra ik uit de auto stap komt ze met volle vaart op me af gerent. "IEEEEEEKS!" Blij slaat ze haar armen om me heen en we knuffelen een paar seconden. "Oh mijn god, ik heb er zo'n zin in!" "Ik ook!" zeg ik blij terug. Als Puck's vader haar koffer in onze auto heeft geladen. Gaan we nog snel binnen wat drinken. Dan komen er nog 2 grote auto's aangereden. We rennen naar buiten. "KIM, MEREL, CHARLOTTE, NILS!" Blij knuffelen we de andere helft van onze vriendengroep. "Op naar de rest!" zegt Nils enthousiast. Rein, Owen, Daan & Karlijn hadden zich verzameld bij Owen thuis. Dat was ook een mooie tussenstop voor ons. We nemen afscheid van alle aanwezige ouders en stappen in de auto's. Op weg naar Eindhoven. Een auto zit vol met koffers. Dat was de vader van Merel. Zo hadden we meer ruimte om met meerdere in één auto te kunnen. Ik zat samen in onze auto met Merel, Nils, & Puck. Kim & Charlotte zaten in de auto van Kim's moeder. Dus tot nu toe 3 auto's.
Onderweg doen we allemaal spelletjes om ons te vermaken. "Ik zie ik zie wat jij niet ziet....en het is...blauw. Onee laat maar, het is al weg" Merel ligt tegen Nils aan. Met Puck naast hen. Ik zit voorin. Beetje afgesneden van de rest. Ook al doe ik gewoon mee met de spelletjes. Achter me hoor ik gelach maar ik kan het niet volgen. Na zo'n 2 en half uur ligt de halve auto te slapen. Nou, alleen de achterbank. Ik kijk uit het raam en tel het aantal bomen. 'Leuk' denk ik geïrriteerd en ik bekijk mijn whatsapp groep.


Rein: Zijn jullie al onderweg?
Owen: FISSAAA.
Owen: Hallo?

Rein: Ik zit langs Owen en hij doet vreselijk irritant, schiet op hahaha.
Owen: Oh Rein.
Rein: Ja het is zo, zelfs Karlijn vind dat.
Karlijn: Wacht, wat?
Rein: Dat Owen irritant doet nu.
Karlijn: Truestory.
Owen: Ohh Karlijn.
Owen: I'm on my moffooooooo.
Rein: Haha goedzo Karlijn.
Daan: Hoi.
Karlijn: Zijn jullie er al bijna, ik wordt gek hier.
Owen: Daan waar ben je?
Rein: We zijn alvast naar buiten sukkel, kom.
Owen: Ow, omw.
Write: Nog 15 minuten xx. [Send]

Ik klik op verzenden en kijk uit het raam.
Ze zijn allemaal bij elkaar en toch praten ze via whatsapp. Soms zijn ze echt gek, maar ik hou wel van ze.
"WE ZIJN ER!" schreeuw ik iets te hard. Ik zie Owen, Rein, Daan & Karlijn al buiten staan. Achter ons volgt de auto van Kim's moeder.
Ik kijk op de achterbank en zie hoe Merel, Nils & Puck langzaam wakker worden, spring uit de auto en ren op Karlijn af. Met een knal landen we op de grond. "POEPPIE!" ze kijkt me grijnzend aan. We lachen even en knuffelen gewoon verder. Dan staan we op en we begroeten elkaar allemaal.
Ik zie hoe Rein, Charlotte een kus geeft. Karlijn en Daan staan te zoenen. En ook langzaam Kim & Owen in de "Kus-stand" terecht komen.
En daarbij kunnen Nils & Merel natuurlijk niet achterblijven.
Owja, dat was ik even vergeten. Puck & ik, waren de enige singles hier. Ik weet nog goed dat ze zei: “Ik beloof dat wij gewoon extra veel samen gaan optrekken, dan is het ook gezellig toch?” en daar hield ik mezelf maar aan.
Ik geloof ook wel dat het heel gezellig kan worden, Puck en ik gaan er gewoon het beste van maken.

De laatste koffers staan in de auto. “Let’s go!” gillen we allemaal terwijl we naar de auto’s rennen. Iedereen heeft al gauw zijn plaats gevonden.
Het was een hele dag en nacht rijden dus we hadden overal wat kussens in de auto gesmeten.
Charlotte, Rein, Nils, Merel, Kim & Owen zaten in Owen’s auto. Want Kim’s moeder kon hen niet verder wegbrengen.
Puck, Karlijn, Daan en ik in die van ons.. En dan was er dus nog 1 auto volgepropt met koffers. Karlijn, Daan & ik zaten op de achterbank. En Puck zat voorin.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen