Foto bij 2 Clancamp

jagen

De Vier katten hebben flink gejaagd, Zebrapoot heeft een vet mollig konijn dat bijna groter is dan hemzelf, Donderpoot heeft een muis te pakken gekregen, Avondrood heeft een lekkere eekhoorn en Olifanthart een paar vissen die hij gevonden heeft in een beekje.
terug in het kamp vertelt iedereen over de aanval van de Aardeclan, en het nieuws gaat door als een lopend vuurtje.
Donderpoot loopt zijn broertje Goudpoot tegemoet. 'Hallo Rode broeder!' mauwd hij opgewekt
Het roste katertje kijkt op, en loopt enthousiast naar Donderpoot. 'Weetje, ik wordt getraind door de leider Zoutster haar zelf!'
'En ze is Content van mij, ze zegt dat ik een prima vechter zal worden, omdat ik zo lenig ben!' het strokleurig rost katertje was superblij!
'Ik heb al veel geleerd!' miauwde hij enthousiast 'Doe eens een kunstje' daagde Donderpoot hem uit, 'Goudpoot lachte, hé makker, oke ik val je aan.'
Goudpoot sprong naar rechts links, in de lucht, maakte een salto stootte donderpoot tegen de grond, maakte een koprol wanneer donderpoot rechtstond, vloog achterwaarts tegen zijn snoet. 'Voila' Bewonderend keek Donderpoot zijn broertje aan 'Waaauww' 'en je hebt niet eens je bek of je klauwen hoeven te gebreuken.' 'De Clan kan nog iets van je leren!' 'Waarom neemt Zoutster iemand als leerling? als ze het zo druk heeft?
Zelfs onze vader Sterkklauw heeft een leerling als commandant. 'Geen idee, Girafvlek is nog maar net krijger, die heeft niet veel ervaring... Daarmee dat ze geen leerling krijgt' mauwde Goudpoot. 'Ja, maar die Wolfpels is toch al lang een krijger? 'Ja, die zwartwitte kater is dan ook heel misterieus..' antwoorde Goudpoot.
'Maar Goed, ik wou eigenlijk mijn prooi brengen naar de kraamkamer, ga je mee, Goudpoot? 'Ja, natuurlijk broerie!' miauwde het katje, wanneer hij een konijn van de prooistapel afnam. ze gingen de kraamkamer in. 'Hallo mama!' zeiden de twee katjes in koor. 'Valkvleugel keek op. 'Dag jongens.' 'Kan je niet toevallig wat prooi gebruiken?' vroeg Donderpoot. De grijsbruine katin lachte, en knikte. Geef me maar die muizen.' zei ze. 'Ik deel ze wel met Rozenwolk mauwde ze, en knikte even naar de wite poes naast haar.' 'Dag Goudpoot!' miauwden de twee kleine witzwarte poesjes die bij valkvleugel zaten. 'Hey plonskit en slokkit!' riep Goudpoot vrolijk terug. ' Kastanjekit!' miauwde Donderpoot wanneer er een bruinrost katje op hem afsprong. 'Wauw, wat ben je flink gegroeid!'
Waarschijnlijk wordt je later net zo'n goede vechter als je grote broer Goudpoot!' Het katje snorde bij die woorden, maar de twee broers moesten de kraamkamer verlaten, bij de roep van Zoutster om de katten te laten verzamelen. 'mag ik even gaan kijken?' vroeg rozenwolk. Valkvleugel knikte, wanneer ze zei: 'ik let wel op ze.' Oceaankit en Rivierkit kwamen op haar afgesprongen.
'Straks is het grote vergadering, het gevecht zal ter sprake komen!' de Woudclan staat sowieso aan onze kant, maar ik weet niet hoe de Lavaclan er over denkt, nu de aardeclan in hongersnood verkeert. De katten die mee mogen zijn: 'Sterkklauw, Slangstaart, Wolfpels, Olifanthart, Avondrood, Houtwilg, Goudpoot, Tornadopoot, Takpoot.' Donderpoot niet dus. 'Neem Zebrapoot alsjeblieft ook mee, dan kunnen ze zien wie mijn leven heeft gered. mauwde Olifanthart. 'Oke, hij mag mee.' Donderpoot staarde even naar het niets, en besloot om alleen op jacht te gaan. later keerde hij terug met een vink, maar hij moest in het kamp blijven, hij had al eens zo'n grote vergadering meegemaakt, en een vriend gemaakt, van de lavaclan, genaamd Vonkpoot, hij wou hem graag terugzien, maar dat kon niet. ook zo'n vriendelijke woudclankrijger, Beukhart zou hij graag eens weerzien. maar hij moest dan nog een maan wachten.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen