Foto bij Hoofdstuk 1. Het nieuwe team

Mark keek even in de spiegel. "Hmm, ik ben wat vergeten, maar wat? O ja! M'n hoofdband." Snel pakte hij de oranje hoofdband en trok die over zijn bruine haar dat hij net had gedaan. De hoofdband kwam tot aan zijn wenkbrauwen en zorgde ervoor dat zijn haar goed zat. "Eindelijk! Eindelijk heeft m'n vader ervoor gezorgd dat ik het voetbalteam van Inazuma Town mag."
Het was Mark's droom om daarin in te spelen. Ook al waren de meeste spelers vel beter dan hem. Mark wilde dolgraag meedoen. En nu kwam zijn droom eindelijk uit, maar het was nog beter. Hij kwam in de basis als keeper en aanvoerder. Toen Mark dat hoorde schrok hij wel. Axel Blaze, de sterspeler van het team was eerst de aanvoerder. "Waarom zou hij geen aanvoerder meer zijn?" Mark sloeg zichzelf in zijn gezicht. "Kom op Mark!"zei hij tegen zichzelf. "We moeten dat team eens hard aanpakken. En niet steeds denken... Nee we moeten doen!" Mark pakte zijn sporttas met niks erin en rende naar beneden waar z'n moeder op de bank zat. "Mark?" Mark kwam met zijn gezicht om het hoekje van de deur. "Wat is er mam?" "Je vader heeft gebeld... Je bent te laat!" "WAT?!" Mark rende zo snel als hij kon naar buiten en bleef maar rennen, totdat hij bij de rivieroever kwam. De rivieroever was een voetbalveldje dat onderaan een dijk was geplaatst met aan het einde van het veld een brug, waar je goed zicht heb over het hele veld.

Onderaan de dijk zag Mark het hele team bezig. Axel Blaze, Kevin Dragonfly, Byron Love, hij werd ook wel Aphrodite genoemd. Nathan Swift, Shawn Frost, Scotty Banyan, Willy Glass, Eric Eagle, Timmy Saunders en Jack Wallside. Mark keek zijn ogen uit en liep rustig naar beneden en ging naast zijn vader op het bankje zitten. Hij zag dat er twee teams waren. Nathan, Axel, Kevin, Eric en Aphrodite tegen Shawn, Scotty, Timmy, Willy en Jack. Het eerste team moest steeds aanvallen en het andere team moest ze tegenhouden.

Eric had de bal en dribbelde voorzichtig dichterbij, maar Timmy kwam er alweer aan met een sliding. Eric sprong met de bal in de lucht en ontweek de sliding. "Nathan! We hebben wat meer snelheid nodig!" Eric passte via een boogje naar Nathan aan de andere kant van het veld die snel en behendig naar voren rende. "Eric heeft in Amerika gevoetbald, dus daarom is hij zo goed met ontwijken. Nathan heeft op atletiek gezetten, daarom is hij zo snel." Mark keek naar zijn vader en knikte naar hem. "Wow... Daarom zijn ze zo goed." "Oke Axel! Klaar?" Axel reageerde niet, maar rende langs Jack en ging verder richting doel. Maar uit het niets verscheen Shawn opeens. "LAND VAN IJS!" Shawn rende richting de bal toe en sprong de lucht in nadat hij zich met één been had afgezet. In de lucht draaide hij drie rondjes met z'n armen gekruist over z'n borst. Daarna zwiepte hij z'n been richting de speler. (Hij raakt de bal of speler niet!)
Er kwam een ijzige wind en een ijsblok schoof over het veld richting Axel, die bevroren werd. Shawn gleed over het ijs en kwam in de lucht terecht waar de bal op z'n borst landde. Om Shawn heen was tijdelijk een sterke ijzige wind, zodat niemand de bal kon afpakken.

"Wow! Land van ijs! Ik zie hem nu in het echt!" Mark kon niet wachten totdat er nog meer hissatsu werden gebruikt, maar zijn Vader legde de training stil. "Verzamelen!" klonk het streng. "Oke, laat ik jullie voorstellen aan jullie nieuwe keeper en aanvoerder. Mark Evans!" Meteen daarna werd er gelachen door Scotty, Timmy en Kevin. "Serieus Coach? Wordt hij onze keeper? Bel mijn opa anders maar, want die kan het sowieso beter!" Timmy en Scotty lachen op de grond van het lachen en Kevin grijnsde. 'Kom op Mark... Ze proberen je weg te pesten.' "Dragonfly! Honderd push-ups. De rest gaat Mark inschieten." Mark slikte even. Zijn performers zouden nu al op de proef gesteld worden. "Ik hoop dat het werkt pap..."

(Weet je niet wie wie is? Check ff de proloog. Daar staat een afbeelding!)

Reageer (2)

  • KorraBlaze0

    Leuk

    1 decennium geleden
  • BlueIvy

    Die attitude van Kevin is geweldig. Ga zo door

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen