Langzaam loop ik de trap op. Door mijn blote voeten voel ik hoe koud de vloer eigenlijk is. Door de airco in huis is het erg fris. Als ik boven ben loop ik naar mijn kamer en pak mijn dagboek. Ik begin te schrijven.

13 mei 2009 22:13
Vandaag was weer eens een verschrikkelijke dag. Mama heeft haar haar af laten scheren. Anders zou het er toch wel af vallen. Ik hoefde van papa vandaag niet naar school want het ging niet zo goed met mama. De dokters zeggen dat ze nog zo’n 1 a 2 maanden te leven heeft. De laatste 2 weken mag ik bij haar zijn in plaats van op school. Ik ga weer , ik ben erg moe.
Xx Sara


Ik zit in de taxi. Het is koud hier. Ik vraag aan de chauffeur of de airco uit mag maar door de harde klassieke muziek die hij op heeft staan hoort hij me niet.
Als we erzijn stap ik uit en komt het lawaai van de gillende kinderen me te gemoed. Zo gaat het elke dag. I stap uit de taxi loop door en ga in de klas op mijn plek zitten. Elke dag gaat het hetzelfde. Tot vandaag. Ik loop het schoolplein op en dan komt er een meisje naar me toe. Ik zie dat ze nieuw is want ik heb haar hier nog nooit gezien. Ze vraagt me waar 8a is en ik zeg dat ze bij mjij in de klas zit. Samen lopen we naar de klas en ik ga op mijn plek zitten. Onze juf is er nog niet dus het is erg druk in de klas. Het nieuwe meisje staat voor de klas en kijkt zoekend rond. dan hebben we even oog contact en komt ze naar me toe lopen. Ze gaat naast me zitten en ze kijkt me aan. dan vraagt ze: "'hey ik mag hier wel zitten, toch?" Ik knik en het meisje glimlacht. 'Hoe heet je iegenlijk?', vraag ik. het meisje antwoord dat ze emma heet. ik kijk haar recht in haar ogen aan. dan voel ik een rare kriebel in mijn buik. een soort kriebel dat ik nog nooit heb gevoeld.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen