Foto bij OO5

Dit is Cassius,
Cassius: Als ik een dier zou zijn, dan ben was het liefst een leeuw of een tijger.
Als ik 3 dingen mee mag nemen naar een onbewoond eiland dan zijn dat muziek, internet en genoeg eten.
Justin Timberlake & Beyonce zou ik heel graag een keer willen ontmoeten en met Usher zou ik wel een keer samen op een podium willen zingen.
Bij de snackbar bestel ik altijd een Patatje Oorlog met Uitjes, Mexicano met chocolade milkshake en op mijn boterhammen smeer ik het liefst aardbeienjam.
Mijn meest bijzondere moment dat ik heb meegemaakt is dat ik met Ralf Mackenbach het Europese song festival won in 2009
Ik kan heel chagerijnig worden als mensen mij op de vroege ochtend heel veel vragen stellen.
Als ik terug in de tijd zou kunnen gaan zou ik naar de tijd van de Romeinen willen gaan.
Wat ik ooit nog zou willen doen is surfen in een warm land.
Hij zit in BBrave, hij kan geweldig goed zingen en is fk knap. Maar dat wist je al!

Vanuit Cassius:

"Ik zoende Myrthe, toen kwam James, haar broer youknow, net aanlopen en begon te schreeuwen en alles. Ik wou hem slaan maar toen begon Myrthe te schreeuwen. Ik ben klaar met haar, ze vind het beter dat ik en James geen contact meer hebben, dus ik en Myrthe ook niet. Ik ben er klaar mee, ze kan die singel met iemand anders van ons op gaan nemen, van mij hoeft het niet meer." zegt hij en begint zachtjes te huilen. Eigenlijk wil ik nu zeggen dat jongens niet mogen huilen, maar ik doe het niet, want huilen is goed. "Goedzo. Je kan beter krijgen, negeer haar maar. Bij de Meet&Greet ben je gewoon ziek ofzo! We zorgen wel dat ze die singel krijgt, en die Meet&Greet komt ook wel goed!" zeg ik en geef hem een vriendschappelijke knuffel. "Thanks man! Het is goed om zulke goeie vrienden te hebben!" zegt hij en geeft me een boks. "Voetbal?" "Yes!" We staan op en lopen naar buiten, naar het veldje. Bij het veldje aan gekomen zien we 4 andere jongens voetballen. "Kom, we gaan vragen of ze partijtje willen doen!" zeg ik en trek Kaj mee. "Nee... Nee, ik wil niet." Kaj probeert tegen te stribbelen maar het lukt niet, ik trek hem gewoon mee. "He!" roep ik en de jongens kijken op. "Hier, vangen!" roept ereen en trapt een bal naar Kaj toe. Kaj doet niks en laat de bal gewoon tegen zich aan vallen. "Man, wat heb jij?" vraagt een van de jongens verbaast. Kaj kijkt op en dan kijken hun ogen recht in die van elkaar. "He Kaj, was jij niet bij mijn zusje?" vraagt die jongen. "Nee... Ja, uhh..." Kaj draait zich om en loop het veldje af. "Nee bro, blijf hier." zeg ik en duw zijn schouder terug naar achter. Ik ken die jongen ergens van. Waar ken ik dat joch toch van? Dan komt het weer in me op.

9 April 2007

Mijn eerste voetbalwedstrijd.
We speelden tegen Zwolle.
Ik had er zo veel zin in, tot dat de wedstrijd begon.
De eerste helft ging goed, we stond 2-1 voor.
Tot de tweede helft kwam.
Er was een jongen, een grote jongen, hij kwam dichterbij en dichterbij.
Ik wou net de bal wegtrappen tot hij een me een trap gaf, precies in mijn knieholte.
Mijn benen klapte dubbel en ik viel op de grond.
Ik schreeuwde het uit van de pijn.
"Auw! Mama!" riep ik.
Mijn trainer en mijn vader en moeder kwamen meteen op me af gerent.
"Hij bloed, hij bloed!" hoorde ik een teamgenoot over het veld heen roepen.
Ik pakte mijn knie vast, maar het prikte en ik liet gelijk weer los.
"Hij is niet gebroken, hooguit zwaar gekneusd, de noppen zijn precies op de botten gekomen, dat word hooguit een schorsing.
Ik heb die jongen nooit meer gesproken of gezien...


"He neger! Ik ken jou, niet waar?" roept hij opeens. Wat is zijn naam nou? Hoe heet hij nou? Opeens schiet het me te binnen. Thomas! Zijn achternaam weet ik niet, maar mijn trainer had de naam een paar keer genoemd. Thomas komt uit een voetbal familie. Zijn vader zat in FC Twente, tot dat hij rellen ging schoppen op het veld, hij is geschorst en mocht nooit mer terug komen. "Thomas, donder op." zeg ik en trek Kaj mee de straat op. "Aha! Nu weet ik het weet, jij bent Cassius, beter gezegd Cas, die kleine kleine Cas. Leuk je weer te zien jankerd! Hoe is het met je knie?" zegt hij en trapt er weer tegen aan. Ik sta te trillen op mijn benen. Ik draai me om, pak zijn pols en draai die om. Zijn lichaam draait mee en dan ligt hij po de grond. "Nog wat te zeggen?" zeg ik en zet mijn voet op zijn borst. "Ja, je bent echt zo'n klei... Auw!" schreeuwt hij uit. "Ne-e, niks meer te zeggen." "Dat dacht ik ook." zeg ik en loop weg. Ik merk wel dat de jongens me achterna kijken maar ik kijk niet om. Laat het ze zelf uit zoeken. Ik heb ruim 3 jaar niet meer kunnen voetballen en gymmen. Het is toch echt zijn eigen schuld dat het zo is. Ik heb daarna 2 jaar op taiquando gezeten en haal gemakkelijk iemand onderuit in een draai. "Gast, ik wist niet dat jij op karate zat!" zegt Kaj en slaat me op mijn schouder. "Geen karate, maar taiquando!" zeg ik en loop verder. "Kende jij die jongen?" vragen we tegelijk aan elkaar. "Ja... Nee... Ja, ik ken hem heel goed." We liggen helemaal dubbel van het lachen en lopen dan mijn achtertuin in. "Weetje nog dat ik je vertelt hebt over mijn knieholte op mijn eerste voetbalwedstrijd? Dat was hij dus." "Het is de stiefbroer van Myrthe..." zegt Kaj en dan valt mijn mond open van verbazing. Stiefbroer? Myrthe?

Reageer (1)

  • ziaIl

    Hahahaa
    Niet fucken met Cas g.
    HAHAHA
    snel verder x

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen