‘Ik trek het niet meer hoor!’, zegt Merel tegen haar moeder. Samen zitten ze in de woonkamer te wachten op het belangrijke telefoontje. Merel krijgt vandaag namelijk de uitslag van haar examen VWO. Zelf denkt ze dat ze het eigenlijk niet heeft gehaald, maar ze blijft hopen. Ze wil zo graag van de middelbare school af en beginnen aan een nieuw deel van haar leven. Eindelijk de dingen doen die ze leuk vindt!
Maar eerst moet ze er nog voor zorgen dat de ruzie met haar beste vriendin Steef wordt uitgepraat. Ze heeft Steef al 3 dagen niet meer gesproken, alleen omdat ze een opmerking maakte over het nieuwe vriendje van Steef. Steef en Giovanni hebben nu bijna 3 maanden verkering, maar Merel ziet hem niet helemaal zitten. Ze vindt hem totaal niet geschikt voor Steef en dat heeft ze ook tegen haar gezegd. Alleen wil Steef er niks van weten. ‘Ik zou jou vriendje ook niet afkraken als je er een zou hebben! Mag ik niet gewoon gelukkig zijn?’
Sinds Steef een vriendje heeft ziet Merel haar steeds minder. En dan komt die ruzie er nu ook nog eens bovenop. Ze wil Steef heel graag bellen, maar twijfelt. ‘Bel haar nou gewoon!’ zegt haar moeder. Maar Merel luistert niet. De ruzie met Steef en de examenuitslag is niet het enige waar ze mee worstelt. Na de laatste tentamenweek in maart zijn er dingen gebeurt waar ze nog elke dag moeite mee heeft. Ze heeft het niemand vertelt en daarom kan ze het moeilijk achter zich laten. Ze wil het wel iemand vertellen, maar ze weet dat haar moeder gelijk in paniek raakt en Steef wil het waarschijnlijk toch niet horen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen