Tijdens school is er ook nog wel iets gebeurd hoor. Issa (Een oude "vriendin" , ik zeg liever bekende persoon die ik haat ; ik haat haar omdat ze me vroeger altijd dreigde omdat ze wou dat Lisa haar vriendin moest zijn en bij de populaire mensen moet horen en niet bij mij). Dus Issa vroeg ook waar Lisa was. Ik zei dat ik niet mocht vertellen waar ze was. "Wat ben jij flauw kom op zeg gewoon. “zei ze. Ik zei niks. Na een lange stilte onder brak Issa de stilte. "Kom op zeg gewoon waar ze is en ga nu niet kinderachtig doen klein kind., brulde ze. "Issa doe normaal Lieke is niet kinderachtig, jij doet kinderachtig en als je nu alsjeblieft verder wilt lopen., brulde Mia terug. "Je bent nog niet van me af hoor, zei Issa terwijl ze verder liep. Toen Issa ver weg was zei ik dankjewel tegen Mia. "is niks”, antwoorde ze terug.
na school
Mia fietste even met me mee. We fietsten samen naar het plein waar Lisa werd meegenomen. We gingen op het bankje zitten en ik vertelde het tegen Mia. Toen ik het had verteld was er een lange stilte. Na een poosje vroeg Mia dan toch iets. Ze vroeg: “Lieke, ik bedoel het niet verkeerd maar wie zegt dat ze is meegenomen? Ik bedoel dat ze misschien ook het bos is ingelopen en dat ze is verdwaald? En het is pas gisteren gebeurd, misschien komt ze vandaag of morgen gewoon uit het bos gewandeld of is ze gevonden?" "Je hebt gelijk, laten we haar gaan zoeken in het bos!, zei ik.( helemaal vergeten dat Lisa het bos uit haar hoofd kent) "Lieke, ik moet naar huis en jij ook, je ouders zijn vast al ongerust en als we nog langer wegblijven denken ze misschien dat je ook weg bent.", zei Mia "Oké, dan zie ik je morgen", zei ik. "Tot morgen", zei Mia. We namen afscheid en ze fietste naar haar huis. Ik bleef nog een minuutje zitten en fietste ook maar naar huis.
Toen ik thuis aankwam en de deur opendeed, kwam mijn moeder naar me toe en knuffelde mij. "Lieke waar was je? Ik was ongerust., zei mijn moeder. "Sorry mama ik was met Mia naar de plek waar ik Lisa voor het laatst heb gezien., zei ik terug. "Lieke je komt in het vervolg gewoon naar huis of je stuurt me een bericht. Ik had je 3 keer gebeld en je nam maar niet op”, zei ze. "Mijn gsm stond uit.", antwoorde ik. "Oké, maar laat je gsm in het vervolg aanstaan” ,zei ze. Ik knikte en ging naar mijn kamer. Ik heb nog veel huiswerk dus ik zal daar maar eens aan gaan beginnen. De tijd ging sneller als ik dacht. Mijn moeder riep me voor het avondeten. Tijdens het eten zei mijn moeder dat de mama van Lisa had gebeld om te zeggen dat de politie nu op de hoogte is en eindelijk wil helpen.
De rest van de avond is er eigenlijk niks speciaal meer gebeurd.
De volgende dag.
Ik was op school. Ik zat zoals gisteren langs Mia in de les. We waren wat aan het praten over hoe saai de les wel niet was. Toen kwamen 2 politieagenten en de ouders van Lisa binnen. "Kunnen wij Lieke even spreken?", vroeg één van de agenten. "Tuurlijk, zei de leerkracht. Ik liep naar de agenten en we gingen naar een leeg klaslokaal. "Zoals je wel zult weten zijn we hier voor de zaak over Lisa Delokke ", zei één van de agenten. "Ja", zei ik terug. "Wij zouden u enkele vragen willen stellen.", zei de andere agent. "oké.", zei ik. "We weten alles al van een wit busje en de details weten we ook omdat u die heeft verteld tegen de ouders van Lisa maar wou zouden willen vragen of u echt heeft gezien dat ze in het busje is gesleurd en gelopen of wat dan ook., zei de agent. "Nou agenten zoals ik al had verteld tegen mijn ouders en hun tegen de ouders van Lisa, ik rende weg en hoorde geschreeuw, maar ik heb haar niet in het busje zien meesleuren ofzo." De agent onderbrak me en vroeg toen; "Dus het kan zijn dat ze gewoon in het bos is verdwaald?" "Ja, maar dat zou me verwonderen omdat ze heel het bos uit haar hoofd kent. Dus ik denk dat ze wel meegenomen is." , antwoorde ik. "Ja, jonge dame u kan terug naar u les en we zullen toch eens zoeken in het bos of we iets vinden , Bedankt en daag, zei de agent terug. Ik zei daag en ging terug naar de les. Toen ik binnen kwam keek iedereen naar me, maar ik negeerde ze gewoon. Ik vertelde alleen aan Mia wat ze zeiden.
Gelukkig liet Issa ons met rust tijdens de speeltijd.
Die dag liep nog verder als normaal en de volgende dag hadden we vrij ! We hadden een verlengt weekend en dus had de politie die dag uitgekozen om eens in het bos te gaan kijken samen met mij en Lisa haar ouders.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen