de eerste les is toverdranken met Sneep

Amy P.O.V.:

Die ochtend word ik al vroeg wakker snel loop ik naar de badkamer en ga douchen voor er nog iemand wakker word. Als ik de kamer weer in kom liggen Naomi en Hermelien nog te slapen. (na een aantal dingen gedaan te hebben) ik loop vlug naar beneden waar ik in mijn haast tegen Daan aan bots. 'O sorry ben nog niet helemaal wakker' zeg ik snel tegen Daan en wil veder lopen. 'Hé waar ga je heen als je nog niet wakker ben' zegt hij lachend als hij me bij mijn arm pak. 'Ik ga ontbijten' zeg ik snel -nee ik ga niet ontbijten ik ga naar buiten zodat ik niet hoef te ontbijten-. 'Oké ik ga mee met zijn tweeën is het toch gezelliger' zegt hij als of hij mijn gedachten kon lezen en die niet goed vond.

Daan P.O.V.:

Samen met Amy loop ik naar de Grote hall. 'Ik moet even naar het toilet' zeg Amy maar in plaats van naar de wc te lopen loopt ze naar buiten. Snel ga ik achter haar aan. 'Wat is er je doet een beetje vreemd?' vraag ik aan haar wetend dat we niet tegen elkaar kunnen liegen daarom was ik ook mee gegaan naar het ontbijt ik wist dat ze er niet echt heen ging. 'Ik ben gewoon een beetje moe' verzint ze snel. 'Je liegt wat is er echt' zeg ik nu bezorgt. 'Ik haat het dat ik niet tegen jouw kan liegen met de rest wel maar bij jouw niet dat is gewoon gemeen' zegt ze lachend. 'Je bent echt gek jij' zeg ik lachend -dat is waarom ik je zo leuk vind-. 'En bedankt zullen we nu wel echt gaan ontbijten' zegt ze nep beledigt. 'Ja hoor' zeg ik lachend. Samen lopen we weer naar de Grote hall. We gaan aan onze vaste plekken aan de tafel zitten tegen over elkaar en ik naast Owen en Nils. Ondertussen zijn ook Nils, Owen, Naomi, Mark, Rein , Hermelien, Fred en Greoge gekomen. 'En waar waren jullie nu weer toen we opstonden was je bed leg' zegt Rein. 'We waren even naar buiten' zeg ik lachend om de gezichten die Fred en Greoge trekken.

Amy P.O.V.:

Ook ik moet lachen om de bekken die Fred en Greoge trekken. Al snel ontstaat er een gesprek over toverdrank die we met Zwadderig hebben. Als we klaar zijn met ontbijten gaan we met zijn alle naar toverdranken. Ik zeg nog snel Harry gedag en ren dan achter de groep aan. 'Zo is de groep ook weer binnen' zegt Sneep zuur als we lachend en al binnen komen. 'Ja Sneep wij zijn wel gezellig in tegen stelling tot jouw' zeg ik nog na lachend. 'Nog steeds een grote mond juffrouw Potter ga nu maar snel zitten allemaal' zegt Sneep boos om mijn zin maar hij trekt er geen punten voor af. Snel ga ik zitten naast me komt Daan zitten. 'Oké letten jullie nu allemaal even op' zegt Sneep door al ons gepraat. Zwadderig kijkt ons pissig aan zo als gewoonlijk als we weer eens lol hebben. 'Juffrouw Potter u kunt ook naar Professor Perkamentus ' zegt Sneep dreigend ik maai snel de groep tot stilte ik ben niet bang ik had er gewoon geen zin in. 'Oké zo als ik al zei gaan we een liefdesdrankje brouwen' zegt Sneep. Ik wil mijn mond open trekken maar dan zegt Sneep 'Je kunt ook gelijk naar Perkamentus' ik kan het niet laten en zeg als nog 'wij moeten zeker een liefdesdrankje brouwen zodat iemand u ziet zitten'. ' Oké Potter nu is het genoeg je krijgt dubbel zo veel huiswerk' zegt Sneep als de groep is uitgelachen. 'Ik dacht dat ik dan naar Perkamentus moest' zeg ik zonder er bij na te denken. 'Het drie dubbelen wilde je nog meer zeggen Potter' zegt Sneep nu heel boos. - ik kan beter mijn mond houden- 'Nee meneer' zeg ik snel ik had geen zin in nog meer huiswerk.

Daan P.O.V.:

Ik was het wel gewend dat Amy brutaal was tegen Sneep maar hij had nog nooit gedreigd. Ook Amy leek er even van te schrikken maar ging toch nog een stap veder wat haar heel wat huiswerk op leverden. Na de uitleg gaan ik en Amy snel aan de slag wat je moest het samen doen nog steeds had ik haar zin in mijn hoofd -wij moeten zeker een liefdesdrankje brouwen zodat iemand u ziet zitten- Amy was brutaal maar wel heel leuk.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen