Toen ik mijn ogen weer open deed, zat ik net als Jeremy vastgebonden op een stoel. Mijn mond was ook dichtgeplakt. Ik probeerde los te komen, maar dat lukte niet.
Toen zag ik Jeremy. Hij zat niet meer vastgebonden. Hij keek me aan. Daarna draaide hij zich weer om. Hij leek anders. Hij stond bij een groot vuur. Mayena stond achter hem. 'Gooi nog eens wat hout op het vuur!,' zei ze. Hij deed wat ze zei. Wat was er aan de hand? Waarom luisterde hij naar Mayena terwijl ze hem gevangen had genomen? Ik probeerde nog een keer los te komen, en mijn stoel viel om. Toen draaide Mayena zich naar mij om.
'Aah. Je bent wakker. Mooi. Nu zul je in elk geval zien wat er met je vriendje gaat gebeuren. En wat er daarna met jou gebeurd.'
Ik keek haar woedend aan. Ik wou wel wat zeggen, maar het lukte niet door dat stomme tape. Alles wat je hoorde was een zacht gemurmel. Mayena lachte. 'Wil je iets zeggen? Wacht ik trek de tape er wel even af.' Ze liep naar me toe. En trok in een ruk de tape eraf. Ik schreeuwde het uit. 'AUW!' Dat deed echt ontzettend pijn. Mayena begon te lachen.
'Waarom doe je dit?' vroeg ik woedend. In eens keek ze niet meer zo triomfantelijk, ze keek verdrietig. 'Ik kan het je wel vertellen, aangezien het de reden is waarom je dood gaat.' Ik keek haar vol verwachting aan, maar ze vertelde niet verder.
'Nou?,' vroeg ik ongeduldig. Ze zuchtte. 'Jeremy was mijn vriendje. Toen hij nog mens was in elk geval. Nadat hij was gebeten door een vampier, zag ik hem nooit meer. Maar toen ik bij hem thuis langs ging en hem zag beet hij me. Sindsdien ben ik ook een vampier. Maar ik haat dit. En ik ben een ander soort vampier dan hij, want hij heeft me gebeten toen hij nog niet helemaal vampier was. We hebben toen nog een paar decennia samen geleefd, maar op een dag was hij ineens verdwenen. Vanaf dat moment besloot ik wraak te nemen en zijn leven te verpesten, zoals hij het mijne heeft verpest.'
Ik keek haar geschokt aan. Ze wou Jeremy vermoorden! Ik begon te huilen.

Reageer (2)

  • cssst

    Verderrrrr!

    1 decennium geleden
  • jvpm

    spannend:D

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen