het spijt me dat ik zo lang niet heb geschreven. Ik zit in een moeilijke tijd en heb het druk met school maar goed hoop dat jullie het leuk vinden

Meghan Paige Bluelake

We gingen ons omkleden en even later waren we er. Mijn zenuwen begonnen erger te worden. Er kwam een reus naar me toe lopen en vroeg: Ben jij Meghan Bluelake? Ik knikte. Hij vertelde me dat ik met de eerstejaars mee moest in een bootje. 1 viel in het water. Ik hielp hem en hij vertelde me dat de reuze inktvis hem ook had geholpen. Het jongentje heet Dennis Krauwel. Toen we binnen kwamen stond er een oude vrouw op ons te wachten. Ze zei: Welkom op Zweinstein allemaal. Mijn naam is proffesor Anderling en ik ben het Afdelingshoofd van Griffoendor. Ze vertelde ons alles over de afdelingen en daarna moest ik even bij haar komen. Juffrouw Bluelake jij wordt als laatste gesorteerd ik roep u als u aan de beurt bent. Ik knikte. Na een tijdje wachten kwam proffesor Anderling en samen liepen we naar de Grote Zaal. Ik moest zitten op een krukje en kreeg een hoed op mijn hoofd.Oeh jij bent een lastige, je hebt hersenen ja dat is duidelijk, ook ben je dapper en een harde werker. Maar ik zie ook sluwheid in je. Ja ik kies toch voor:GRIFFOENDOR. Bij 1 van de vier tafels werd er hard geklapt. Ik zag dat Harry, Ron en Hermelien er ook waren. Ik ging naast Harry zitten die me een knuffel gaf en me ging feliciteren. Het eten verscheen op tafel en ik besefte dat ik wel heel erg honger had. Toen we klaar waren met eten gingen we naar de leerlingenkamer. Het werd versperd door een schilderij waar een hele dikke dame op stond. Het schilderij heette ook de Dikke Dame. Ik ging door het potret heen en volgde Hermelien naar de slaapzalen. Daar stond een groot hemelbed op me te wachten. Ik deed mijn pyjama aan en viel gelijk in slaap.

De volgende dag was ik al vroeg wakker door Hermelien die naast mijn bed stond de schreeuwen. Oké schreeuwen is een beetje overdreven maar jij zou het ook als schreeuwen beschouwen als het zes uur in de ochtend was. Hermeliehien het ontbijt begint pas om half acht waarom zo vroeg, vroeg ik terwijl ik op mijn bed ging zitten. Ik besloot maar om te douchen aangezien Parvati en Belinda ook wakker werden. Ik deed mijn gewaad aan en deed mijn haar in een slordige vlecht. Toen we naar beneden liepen zag ik Harry en Ron ook naar beneden komen. En we liepen met zijn vieren naar de grote zaal.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen