Zoals ze al zei, heeft ze dus echt geen perfect leventje, zoals iedereen denkt dat ze heeft. Haar vader is bijna nooit thuis. Altijd is hij weg, naar het buitenland of ergens heen voor zaken. En als hij thuis is, zit hij in zijn werkkamer en moet je hem niet storen. Soms als hij uit zijn werkkamer komt zit hij aan de drank. Dan kun je beter ook niet bij hem in de buurt komen. Een keer had hij zo veel gedronken dat hij in een coma kwam. Gelukkig kwam hij er weer uit. Maar het veranderde niks, hij ging weer door met zijn leven zoals het altijd ging. Nog steeds met de drank, en alleen maar bezig met zijn werk.
Haar moeder mist hem, dat kan ze zien. En zelf mist ze hem ook heel erg. Maar ze ziet ook dat haar moeder er genoeg van krijgt en soms heeft ze zelfs het gevoel dat haar moeder iets heeft met een andere man. Als het zo zou zijn, zou haar vader het niet eens merken. Hij merkt het niet eens meer als ze niet thuis zijn. Hij merkt het trouwens ook niet als ze wel thuis zijn, alsof hij zijn gezin vergeten is. Alsof hij niet meer van hen houdt. Soms hoort ze haar moeder ’s nachts huilen. Ze vindt het vreselijk om te horen. En ze wou dat ze er iets aan kon veranderen. Schreeuwen tegen haar vader dat hij normaal moet doen, dat hij wat meer met hen moet doen en zijn werk met rust moet laten, dat hij moet laten zien dat hij nog van hen houdt. Maar het heeft geen zin, hij zou haar niet eens horen. Hoe hard ze ook zou schreeuwen, niemand die haar hoort.
Als ze eerlijk is, had ze liever een iets kleiner huis en een iets minder luxe leventje met een gelukkige vader en moeder dan dat wat ze nu heeft. Echte vriendinnen heeft ze ook niet, de meeste doen het voor haar geld, of haar uiterlijk, zodat ze hen dichter bij de jongens brengt. Maar ze kan hen ook niet wegsturen, ze zijn wel aardig. Maar ze heeft geen beste vriendinnen, iemand aan wie ze haar verhaal kwijt kan of waar ze aan kan vertellen hoe ze zich voelt.
Ze wou dat ze zo’n beste vriendin had, dat ze alles van elkaar wisten en elkaar alles vertelden. Roddelen over de leuke jongens op school en gezellige meidenavonden hebben. Maar nee, dat heeft ze niet. Ook al zou je verwachten van wel. Net zoals mensen verwachten dat ze alles kan krijgen wat ze wil. Net zoals mensen denken dat ze een perfect leventje heeft. Maar schijn bedriegt.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen