Als ik wakker word ben ik toch wel een beetje nerveus. Vandaag ga ik voor het eerst naar mijn nieuwe school, in een klas vol nieuwe mensen, nieuwe leraren, een nieuwe omgeving. Echt werkelijk alles is nieuw. Ik stap uit bed en neem een douche. Ik kleed me om en pak mijn telefoon erbij. Ik heb een vermelding op twitter.

*@reinduif volg jou nu*

even maakt mijn hart een sprongetje. Ik lees mijn tl door en lees mijn whatsappjes.

Nils: Nina, hoe is het daar?
Ik: Nilss, ja leuk hoor! Vandaag eerste schooldag, ik whapp je vanavond wel hoe het was

Ik loop naar beneden en pak een boterham. Dan gaat de bel. Wie is dat zo vroeg? Denk ik en ik doe de deur open. Rein staat voor me neus. Even weet ik niks te zeggen en sta daar maar met een broodje in mijn hand. Haha goeiemorgen Nina, zegt Rein en hij vraagt of die binnen mag komen. Hoi Rein, zeg ik en laat hem binnen. Waarom ben je zo vroeg? Vraag ik. Vroeg? Ik dacht dat we kwart voor 8 hadden afgesproken. School begint kwart over 8 eh. Zegt Rein. Ohja natuurlijk, shit, ik had de tijd van mijn oude school nog in mijn hoofd! Schreeuw ik en ren snel naar boven om mijn tas in te pakken. Als ik beneden kom lacht Rein lief en hij loopt naar buiten. We fietsen samen naar school.

Als ik op school aankom kijk ik mijn ogen uit. Alles is hier veel groter dan in Amsterdam. Er lopen veel kinderen en Rein wijst me de weg naar het fietsenhok. In welke klas zit je? Vraagt ie. Ik heb geen idee, zeg ik en ik lees de brief die ik heb gekregen nog is door. Ik moet me melden bij de administratie en die zouden me verder helpen, staat hier. Oke ik loop wel even mee, zegt Rein en we lopen naar binnen.

Even later zit ik in de wiskundeles. Ik zat bij Rein in de klas. Er waren wel een paar meisjes die me aardig leken en ik ben bij hun gaan zitten. Ze waren heel aardig voor me en ze hebben me de hele dag rondgeleid. Ik heb Rein verder niet gesproken op school.

Als ik thuis aankom is papa nog niet thuis van zijn werk, ik besluit mijn huiswerk alvast te maken en als ik dat af heb te zwemmen. Ik whatsapp eerst Nils, Tom en Sofie in de groep.

Buddy’s
Ik: lieverds
Tom: Nina, hoe is het daar meisie?
Ik: gaat wel, ik heb wel leuke klas!
Nils: bij Rein hoorde ik?
Sofie: aaaaah Nina ik ben jaloers^^
Tom: wie is Rein..
Ik: ja klopt Nils
Ik: Tom..
Ik: hahaha Soof gekkie

Ik moet lachen en pak mijn schoolboeken uit mijn tas. Eerst maar is wiskunde maken, denk ik en ik ga aan de slag.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen