Hier weer een nieuw hoofdstuk
Sorry dat ik niet zo lang heb geschreven, maar al mijn word documenten zijn gewist :(

Als ik ben begonnen aan het toetje, komt Draco op Selena afgelopen. Die heeft niet veel goeds in de zin, dat zie je zo aan zijn blik. Zodra hij bij de Gryffindor tafel is kijkt hij in het rond met een walgende blik. 'Uhmm, hoe kan het dat je in Gryffindor zit? Je moet in Slytherin!' zegt hij. 'Ja, dat weet ik dus niet. De hoed wilde me in Slytherin plaatsen, maar bedacht zich' zegt Selena. Ik kijk even rond. Meerdere kinderen luisteren het gesprek af. 'Wacht tot vader hiervan hoort' Hij loopt met opgeheven hoofd en grote stappen weg. Wat een arrogente ***. 'Zo, hij voelt zich meteen een Slytherin' zeg ik boos. Selena zegt niets terug. Na ongeveer 5 minuten kunnen we ons niet meer inhouden. Alle kinderen die het gesprek hebben gehoord moeten heel hard lachen. Een jongen met oranje haar, hij lijkt op Ron Weasley, staat op. Waarschijnlijk is het ook een broer van hem. 'Alle eerstejaars, volg mij' roept hij. Klassenoudste, ik heb het gelezen in een boek. Zo had ik ook gelezen over Perkamentus. Gewoon de alle sterkste tovenaar ter wereld stond bij ons in de huiskamer! Ik schrik weer een beetje op. Ik zie de klassenoudste van andere afdelingen ook om de eerstejaars roepen. We lopen allemaal achter hem aan. Dan komen we bij een schilderij aan. 'Varkenssnuit' zegt de jongen met het oranje haar. Het schilderij klapt open. Sommige leerlingen beginnen te lachen om het wachtwoord, maar ik vind het interessant. Hoe zouden ze op zo'n wachtwoord komen? Zodra we allemaal binnen zijn klapt het schilderij weer dicht. 'Meisjes rechts, jongens links' roept hij over het kabaal heen. Selena en ik lopen meteen naar onze kamers. Ik zie dat ik gelukkig bij Selena in de kamer zit. Ik kijk rond en zie dat onze koffers er al staan. Ik begin met mijn koffer uit te pakken. Selena schrijft een brief naar haar ouders, wat ik ook maar doe.

Lieve papa en mama,
Niet schrikken van de uil, zo gaat het posten bij ons. Hier op Zweinstein gaat het goed. Zweinstein is een heel groot kasteel met veel torens en ramen. Het lijkt wel uit de middeleeuwen te komen, wat waarschijnlijk ook zo is. Ik zit in de afdeling Gryffindor. Die staan bekend om de moed en dapperheid. Ookal snap ik dat niet. Ik ben toch niet dapper of moedig? Het zal wel. Er was ook nog een afdeling voor hele slimme mensen, Ravenklauw. Eigenlijk wel jammer dat ik daar niet in zit. Schrijf maar weer snel.
Heel veel kusjes,

Hermione


Zodra de uil wegvliegt, kruip ik snel onder de warme, donzige dekens. Na een tijdje liggen woelen en nadenken val ik in een diepe slaap.

Reageer (1)

  • Sonyara

    Netjes:D:D

    XXx

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen