Foto bij II

Ja, ik post dit om vijf uur, nou goed? Ik werd heel facking spastisch raar wakker en kon niet meer slapen met hoofdpijn, dus heb wat paracetamol genomen en besefte dat ik me verveelde en wat doe je dan? Youtube of Quizlet, jeppppppp

Okee, ik post het dus niet om vijf uur, maar ik begon toen wel met schrijven. Ik werd letterlijk gwn spastisch wakker en om ong 6u werd ik weer moe, dus ik denk, ik ga wel weer slapen, slaap ik heel dood door mn wekker heen, de faq :S

Ik drukte als een gek op de knoppen van de controller, maar veel hielp het niet. Ik kreeg altijd rare reacties van mensen als ik zei dat ik games speelde. Jongens vonden het meestal cool, maar meiden gaven me altijd zo'n blik, zo'n echte 'what the fuck'-blik. Ik heb tot nu toe één vriendin gehad die games ook leuk vond. Ik hoorde een klop op de deur en door de schrik liet ik de controller vallen. En ik was dood. Ik grinnikte.
'Kom binnen', zei ik terwijl ik voorover boog en de controller van de grond pakte. Dan kwam binnen en ik kwam langzaam overeind.
'Hey', zei ik nerveus. Hij keek me verbaasd aan en deed de deur achter zich dicht. O god, had hij iets gemerkt?
'Game jij?', vroeg hij. Ik haalde opgelucht adem en keek hem glimlachend aan.
'Ja', zei ik een beetje grappend. Hij liep naar me toe en keek de tv.
'Skyrim?', vroeg hij een beetje overbodig. Ik knikte en zette en de tv en xbox uit. Hij keek me verbaasd aan.
'Ik ben toch al dood', zei ik en ik ging in kleermakerszit zitten, richting hem, richting die ogen. Shit!
'Uhm...', zei hij knipperend. Was hij nou ook even afgeleid? Door wat?
'Ik ga straks een video opnemen en ik dacht, ik doe een leuke test naar meisjes, want ik ben raar', grinnikte hij. Ik keek hem verbaasd aan. Wat bedoelde hij?
'Als in, Youtube', zei hij, een beetje onzeker verder. Ik lachte.
'Ben je een Youtuber?', zei ik. Hij knikte een beetje beschaamd. Hij keek met een lichte bloos naar beneden. Mijn maag draaide om. Hij zag er nu zo schattig uit.
'Wat is er?', vroeg ik. Hij keek me vanonder zijn haar aan.
'Niet veel mensen begrijpen het', zei hij blozend. Ik pakte zijn kin en richtte zijn blik op mij.
'Ik wel', zei ik simpel. Zijn blik veranderde in een fractie van een seconde van beschaamd naar verbaasd.
'Echt waar?', vroeg hij. Ik knikte en liet zijn kin los.
'Ik wilde altijd al een bekende Youtuber zijn, maar...', begon ik, maar ik maakte mijn zin niet af. Hij keek me verwachtend aan.
'Wat?', zei hij. Ik keek blozend naar mijn handen.
'Ik ben te verlegen', zei ik stilletjes. Ik keek weer op en zag dat Dan me meelevend aankeek.
'Wil je meedoen?', vroeg hij. 'Met de video? Dat helpt misschien ermee.' Ik glimlachte flauw. Ik knikte toen en hij gaf me weer die schuine glimlach. Hij stond op en liep naar de deur. Hij deed hem open en draaide zich nog even om. Hij keek me weer aan met die diepe bruin ogen en zijn schuine glimlach, voordat hij de deur achter zich dicht deed. Ik zuchtte en keek naar mijn handen. Mijn buik was killing me! Alles lag op zijn kop en ik was in de war. Waarom gebeurde het zo snel? Tegelijk snapte ik niet wat er zo speciaal was aan hem, maar voor mijn gevoel was hij heel speciaal.

Ik liep de kantine binnen en zag meteen het gebruikelijke groepje in de hoek zitten. Dan gebaarde dat ik erbij moest komen zitten.
'We hebben lasagna, dus als je wilt', zei Phil. Ik glimlachte en ging zitten. Dan schepte voor me op. Hij was zo lief. Hij gaf me een bord en glimlachte. Ik pakte het bord aan en keek hem in zijn ogen. Niet weer!
'Dus', begon Phil. 'Ik wil jullie een beetje beter leren kennen. Dus wat doen jullie in je vrije tijd?' Ik dacht even na, maar Jessica begon.
'Ik rijd paard, ik houd van zingen en ik vind lezen ook heel leuk', zei ze en Phil knikte. Ik liet Katy ook voorgaan.
'Ik doe aan voetbal, ik dans en ik heb een beautyblog', zei ze. Vergeleken met die twee had ik iets vreemdere hobby's.
'En jij, Lydia?', vroeg Dan en hij keek me verwachtingsvol aan.
'Ik heb iets vreemdere hobby's dan die twee', zei ik een beetje lachend.
'Maakt toch niet uit', zei hij. Fuck, die ogen!
'Ik game, doe aan boogsport en speel drie instrumenten', zei ik snel. Phil grinnikte.
'Voor games kan je in deze groep alleen maar naar Dan gaan', zei hij en Dan lachte. Ik glimlachte.

Ik zette de tv uit. Er was niks op en ik keek de kamer rond, op zoek naar iets te doen. Ik zag mijn gitaar en glimlachte. Ik pakte hem en ging in kleermakerszit op bed zitten. Ik begon met het spelen en zingen één van mijn op dat moment favoriete nummer.

Beauty in the water
Angel on the beach
Ocean's daughter


Daar haakte ik af toen ik merkte dat Dan in de deuropening stond te klappen. Ik grinnikte en keek verlegen naar mijn plectrum.
'Dat was heel goed', zei hij en hij deed de deur achter zich dicht. Hij liep naar het bed en kwam naast me zitten.
'Wat is het lied dat je het meest aanspreekt?', zei hij plotseling. 'Wat het meest met jou te maken heeft?' Ik keek hem verbaasd aan en keek toen zonder emotie te tonen weer naar mijn handen. Ik wist wel een lied, maar ik schaamde me ervoor. Het was niet vrolijk, maar verdrietig, iets wat stiekem wel een angst is van elk kind. Hij keek me nieuwsgierig aan en ik stond op. Ik liep naar mijn keyboard en legde mijn vingers op de toetsen. Hij kwam naast me staan en gaf me een bemoedigende blik. Ik zuchtte en begon te spelen en te zingen op het nummer dat mij het meeste aansprak.

Reageer (2)

  • Quies

    lijkt me een tof verhaal te worden :) en youtubers zijn awesome haha, dan kende ik wel nog niet, miss moet ik hem is opzoeken ;)

    1 decennium geleden
  • 5Boys1Dream

    leuk hoofdstukje :) x

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen