Alyssa p.o.v.

Snel ren ik met Ollie naar huis om aan m'n moeder te vragen of ik vanmiddag naar Sam mag om films te kijken. Eenmaal thuis zat m'n moeder al aan de keukentafel te ontbijten. Dus ik ren op haar af en wens haar goedemorgen, waarna ik direct vraag of ik naar Sam mag vanmiddag. Gelukkig mag dit en snel sms ik Sam: Heyy Sammie ik mag vanmiddag naar jou toe hoor, hoe laat bij jou?? X Sam reageert al snel: Hey Lyss YESS helemaal super!!! Ehm om 1 uur bij mij??? En blijf je eten en slapen?? X "mam mag ik bij Sam blijven eten en slapen?" vraag ik aan m'n moeder "Eten mag wel, maar je weet zelf ook wel dat je morgen weer naar school moet dus dat je gewoon thuis slaapt Lyss." antwoord m'n moeder. Eten is goed, slapen mag niet morgen weer school :S , zie je zo!! X sms ik naar Sam. Ik pak nog wat spullen bij elkaar, zeg m'n moeder gedag en ren naar Sam toe.

Bij Sam

Ik zie dat de deur bij Sam al open staat, dus ik ga naar binnen. Sam zit al op de bank en ik vlieg haar om de hals. Daarna ga ik naast haar op de bank zitten. De films die we gaan kijken liggen al op de tafel. We gaan als eerste Sherlock Holmes 1 en direct daar achteraan kijken we Sherlock Holmes 2. Midden in de 2e film gaat ineens de bel, omdat ik hier al zo'n beetje m'n hele leven kom doe ik de deur open. Op dat moment krijg ik de schrik van mijn leven. Voor me staat een man, niet zo maar een man, maar de man uit mijn droom. De man met het zwarte masker staat hier gewoon voor de deur, met een bord eten. Ik schrik me dood, serieus whut?? Meteen zet ik het op een gillen. Snel komt Sam aangerent en vraagt wat er is. Dus ik zeg "D- d- die ma-n-n" meer kan ik niet uitbrengen. "Welke man? Ik zie niks hoor" hoor ik Sam zeggen. Meteen kan ik weer helder denken. "Die man die daar staat Sam, doe niet zo flauw." "Lyss volgens mij zie je geesten, er is helemaal niemand hier." zegt Sam. Ik kijk weer naar buiten en zie daar inderdaad niemand meer staan. "M-m-maar daar stond echt een man hoor Sam, een man met een zwart masker." Sam kijkt heel verbaasd, loopt een stukje naar buiten om nog eens goed te kijken, maar er is niemand meer. "Er is niemand hoor Lyss, heb je wel goed geslapen? Je ziet zo wit. Gaat alles wel goed?" hoor ik Sam vragen. "Ja alles gaat goed Sam, laat maar waarschijnlijk heb ik het allemaal niet goed gezien en zat ik nog helemaal in de film" zeg ik maar zodat ik niet over mijn nachtmerrie hoef te praten. Dan verklaard ze me vast voor gek. "Sam zullen we de kip maar klaar gaan maken zodat die in de oven kan, dan kunnen we daarna verder films gaan kijken." Ik zie Sam bedenkelijk kijken maar ze stemt toch toe.

Onbekende persoon(of zwarte masker) p.o.v.

Hahaha ik had dat gezicht van haar echt moeten opnemen. Die was echt goud waard. Gelukkig was ik net op tijd weg, anders had Sam mij gezien en dat is nou niet echt de bedoeling. Want als iemand buiten Alyssa mij ziet is alles voor niks geweest. Ze is deze week al 3 dagen midden in de nacht wakker. Vannacht vroeg ik me af hoe dat kwam. Om daar achter te komen ben ik vanmorgen toen ze weg was naar haar kamer geslopen en daar zag ik het liggen. Een klein zwart schriftje. Toen ik het opende en had gelezen wat er in stond kon ik nog net op tijd mijn lach inhouden. Dit plan loopt gesmeerd.

Sam p.o.v.

Ik vertrouwde het niet helemaal. Sinds de bel net is gegaan doet Alyssa heel raar. Zal ik door vragen of het nu maar laten rusten. Ik kies voor het laatste ik wil tenslotte de sfeer nu niet verpesten. "Ja is goed Lyss, kom op dan naar de keuken, voor de kip" Samen liepen we naar de keuken waar we de kip uit de koelkast pakten de ovenschalen op aanrecht zetten en de braadstoom zakjes pakten. "Haha dit gaat echt niet goed komen, ik kan het echt niet hoor." zegt Lyss "Haha Lyss je kunt dit als de beste, zorg alleen dat het zakje niet scheurt haha." antwoord ik. Gelukkig is alles goed gegaan, de kip zit nu in de oven, de kookwekker staat op 1 uur en wij zitten weer op de bank voor de tv. "Zal ik de film weer aan zetten of wil je een andere film kijken?" vraag ik Lyss, "Ik heb wel zin in een andere film, dit is echt niet goed voor mijn hart, en ik ga spoken zien. Kies jij maar een andere film, maar geen horror meer ofzo" Hmm even denken, volgens mij heb ik boven de percecte film liggen. "Lyss als jij cola en popcorn pakt, pak ik de perfecte film even van boven." "okidoki komt voor elkaar" Dus ik hol nu naar boven en ik pak de film. Daar zit Alyssa al op de bank te wachten met de cola en de popcorn. "TADAAAAAAAA!!! De perfecte film" zeg ik terwijl ik haar the neverending story laat zien. Het gezicht van Lyss klaart direct op. "OMG Sammie dat is echt de perfecte film, ik wist niet dat je die nog had!!!!!!!" Eheh alsof ik die weg zou doen dacht ik. Ik stopte de film in de DVD speler en ging op de bank zitten. Gelukkig werden we dit keer gestoord door de kookwekker en niet door de deurbel. "Eh Lyss ik denk dat we de film na het eten maar afmoeten kijken denk je ook niet?" "Ja goed idee Sam." Oke ik ga haar bij het eten vragen over die man die ze zogenaamd had gezien want ik zie dat het haar dwarszit. Zo gedacht, zo gedaan. "Ehh Lyss mag ik je wat vragen, en zul je een eerlijk antwoord geven?" "Ja tuurlijk Sammie altijd" was het antwoord van Lyss. Eheh altijd he dacht ik. We zullen zien. "Oke Lynn, waar dacht je vanmorgen op dat bankje aan en wat is er met een man met een zwart masker?" Ik zag dat ze schrok toen ik dat vroeg. Ze herstelde zich snel en dacht na over wat ze zou zeggen. "Sam beloof dat je niet gaat lachen en dat je me niet voor gek verklaard" begon ze, "oke dat beloof ik, maar dan moet je nu wel de waarheid zeggen." "Ja dat doe ik, ehm nou oke waar begin ik, tja oke ehm nou Sam ik heb vannacht voor de 3e keer deze week een nachtmerrie gehad. Dat ik vastgebonden zat in een donkere ruimte en dat ik niet weg kon komen en er een man met een zwart masker mij eten kwam brengen. Daar zat ik over na te denken op het bankje, en daarnet bij de deur, ik zag echt een man met een zwart masker, je moet me geloven." Eh oke dit had ik dus echt niet verwacht.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen