Foto bij A Rainbow Has No Stagefright

2 - A Rainbow Has No Stagefright || Short || Vergezocht, but enjoy <3

II - A Rainbow Has No Stagefride

Dingen zoals regenbogen of zonsopgangen of zonsondergangen vind ik mooi. Persoonlijk geniet ik daar wel van. Volgens mij is het belangrijk om alles in het leven te waarderen. Je lekker omdraaien in bed zonder enige stem die in je achterhoofd roept dat je moet opstaan. Een heerlijk ontbijt zien klaarstaan. Een glimlach van iemand waar je om geeft. Het zijn allemaal dingen die ons dagelijks leven bepalen en een rotbui zo laten verdwijnen. Stiekem ben ik daar erg dankbaar voor. Regenbogen vind ik mooi, zeker op speciale plekjes, zoals in de duinen of vanaf de eiffeltoren, boven Parijs. Dat was mijn mooiste regenboog, boven Parijs. Toen ik onlangs een regenboog aan zee zag, reageerde iemand met : ,Tss, wat is daar nou zo speciaal aan?!' Nou ja zeg, dacht ik. Het is toch iets curieus, wat regen en zon hier in de hemel klaarspelen?

Ik glimlachte even naar wat ik geschreven had.
'Anja, kom je eten. We zitten in de tuin!' riep mijn moeder.
'Kom eraan', antwoordde ik. Ik legde m'n pen weg en sloot m'n dagboek. Het sleuteltje borg ik op in de geheime wand van m'n bureaula en m'n dagboek schoof ik onder m'n matras. Ik schoot in m'n slippers en denderde de trap af. Van zodra ik onze achterdeur opentrok kon ik de heerlijke geuren die van de pasta kwamen al ruiken.
'Hm, dat ruikt heerlijk', bracht ik uit terwijl ik aan de tuintafel ging zitten.
'He Anja, kijk eens omhoog', wees m'n vader. Ietwat verrast legde ik m'n hoofd in m'n nek.
'Oh een regenboog', fluisterde ik.
'En zie je die ballon?' ging mijn vader verder. Ik knikte.
'Hij heeft een regenboog print', merkte ik snugger op.
'Inderdaad, dus straks vliegt hij zo voorbij de regenboog, dat ze een perfecte lijn vormen!' zei m'n vader. Ik wist niet of dat wel zou gebeuren, maar bleef toch kijken. En warempel, na nog een minuut stonden de ballon en de regenboog inderdaad, voor amper een seconde, op een perfecte lijn.
'Wat mooi', mompelde ik en ik glimlachte gelukzalig terwijl ik wat pasta opschepte. Prachtig. Geweldig. Miraculeus. Ik zoek nog altijd naar het perfecte woord die avond te benoemen.

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen