Foto bij Week - 02

Happy girls are the prettiest

Graziano Pellé


Ik moet toegeven dat ik een Feyenoord fan ben, samen met mijn lieve papa zit ik als Feyenoord thuis speelt in de Kuip. Als je mij zo op het eerste gezicht zou zien zou je dat niet van mij denken. Ik rij paard en ben niet een uitgesproken meisje, als je snapt wat ik bedoel. Sta liever op de achtergrond dan dat ik in het middelpunt sta en moet toegeven dat ik nogal snel over mij heen laat lopen, maar ik ben hard op weg om wat zelfverzekerder te worden.

Maar terug te komen op Feyenoord en dan in het bijzonder Graziano Pelle. Die naam alleen al, Graziano. Nu als jij dit leest in je bed of op de bank moet je is Graziano uitspreken, hoe sjiek dat klinkt ook al kom je dan ergens binnen en je zegt ‘My name is Graziano’ nou geloof me, ze mogen je meteen. Graziano Pelle, het fenomeen van Feyenoord. De held van het legioen, honderden keren per wedstrijd wordt zijn naam gescandeerd door heel het stadion en al die keren Pellé netjes klappen naar het publiek. De 2-2 tegen Ajax, één van de laatste minuten een wereldgoal! Heel het stadion werd gek en wie maakte hem? Juist Graziano Pellé! De man die soms denkt dat die Messi is of Ronaldo, maar zolang hij zijn doelpuntjes maakt mag hij van mij alles denken zolang hij maar zijn best doet.

Misaankoop zo werd hij genoemd in heel Nederland, mensen in Rotterdam met een Feyenoord hart hadden er zelfs geen vertrouwen in alleen Graziano had vertrouwen in zichzelf, laatst las ik nog een interview van hem waarin hij zei ‘De enige die altijd gelooft in Graziano Pellé, is Graziano Pellé zelf’ heerlijk zo’n mannetje die vertouwen in zichzelf heeft. Voor de wedstrijd en in de rust zijn haar mooi in een scheiding kammen, potje gel erin en gaan. Kleine kinderen staan urenlang met hun vaders in de rij bij de Feyenoord fanshop om op hun shirt de naam Pellé te krijgen. Ze willen allemaal net zo goed worden als Pellé, terwijl er honderd spelers beter zijn dan hem. Bij de training staan soms zelfs bodyguards omdat hij anders er morgen nog staat, en altijd maar lief lachen naar de goedkope camera’s en altijd lief doen tegen de barbiepoppen die net nog niet staan te kwijlen en hem voor iedereen zo op zijn mond willen pakken. Nee, zo slecht is Graziano nog niet, hij vindt zichzelf ook heel erg goed en in de voetballerij kan dat soms erg goed van pas komen. Verdedigers van andere clubs zijn niet blij als ze tegenover Pellé staan, want dan weten ze dat het een hele zware middag gaat worden.

Het is nu al lang bekend dat Ajax kampioen wordt, iedereen van Feyenoord weet het.
Heel Nederland weet het, alleen Graziano Pellé denkt dat er nog een kans is. Heerlijk toch?

Reageer (1)

  • HaZaLiLoNi

    Ok ken nix over voetbal en zeker geen Nederlands voetbal maar ik snap de situatie wel Xx

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen