De tweede review

Deze review zal gaan over het tweede deel uit de Harry Potter film serie. Hij is opnieuw geregisseerd door Chris Columbus. Deze film kwam uit in het jaar 2002. Bijna alle acteurs van de eerste film zijn teruggekeerd, er zijn er dan ook weer een aantal acteurs bij gekomen. Zoals Mark Williams, Christian Coulson, en niet te vergeten Kenneth Brannagh.

Wat eigenlijk vooral gezegd moet worden is dat de tweede film zeker niet onder doet vergeleken bij de geniale eerste film. Alweer krijgt regisseur Chris Columbus het voor elkaar om de kijker te laten verbazen. De magie en het betoverende dat weer word overgebracht is weer geweldig. Ook in het tweede deel zien we nieuwe dingen. Dingen als “Het Nest”, en nieuwe spreuken en nieuwe wezens. Dat is sowieso al een hele prestatie op zich. Vergeleken bij de eerste film zit er in het tweede deel al wel meer dreiging en dat is al een positief punt want als kijker zit je echt naar de film te kijken in de hoop dat de vijand verslagen wordt en dat de aanvallen stoppen. Naast dat de spanning naar een hoger level is gebracht is er ook weer op het gebied van komedie genoeg om over te hebben. Kenneth Brannagh ( Professor Lockhart) speelt hierin een grote rol. Hij heeft zijn rol briljant gespeeld en in elke scene kan er wel om hem gelachen worden. De grote komedie wordt naast deze Professor ook gezorgd voor een ander nieuw karakter dat zijn intrede heeft gedaan in de serie. De huiself Dobby zorgt telkens weer voor een aantal gezonde lachbuien en steelt bij elke scene de show en het hart van de kijker.

Toch moet gezegd worden dat , al doet het zeker niet onder voor de eerste Potter film, hij niet beter is. De spin, Aragog zou voor veel discussie zorgen. Veel mensen vonden het maar niks en anderen vonden het juist goed. Zelf vond ik dat hij wat meer in de schaduwen had moeten staan. Je wilt hem dan als kijker graag zien maar hij blijft verscholen in zijn schuilplaats. Zo word met deze spin en de jongere versie van heer Voldemort het angstgehalte van de jonge Harry Potter fan flink op de proef gesteld. Kenneth Brannagh , Mark Williams ( Arthur Weasley) , Christian Coulson ( jonge Tom Riddle). Deze film geef ik voor hoe hij geworden is, in zo’n korte tijd om alles op te nemen vier sterren.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen