Mijn eerste Film review

Mijn eerste film recensie gaat over de film die mijzelf het meest is bijgebleven. Harry Potter and the Philosopher’s Stone. Een briljant verhaal die verfilmt is door namen als Chris Columbus en David Heyman. Chris Columbus was al bekend voor deze productie. Hij was al bekend op het gebied van kinderfilms en was voor de eerste fase van de serie de uitstekende keuze voor de film. David Heyman had zojuist zijn eigen filmstudios opgericht en wou met Heyday graag de Harry Potter films produceren. Dit bleek een goede samenwerking.


De film Harry Potter and the Philosopher’s Stone begint met een soort van Prequel. Albus Dumbledore, prachtig gespeeld door Richard Harris (overleden 25 oktober 2002), loopt door de straten. Zojuist zijn Harry’s ouders vermoord. Het is een scene met veel vragen waarin al veel belangrijke karakters voorkomen want ook de halfreus Rubeus Hagrid, gespeeld door Robbie Coltrane, en Professor McGonnagoll , gespeeld door Maggie Smith doen hun intrede al in de allereerste scene. De zogeheten openingsscene. Het meest knappe aan deze eerste film is toch wel hoe knap het trio heeft geacteerd. Daniel Radcliffe ( Harry Potter), Emma Watson ( Hermione Granger) & Rupert Grint ( Ron Weasley) moesten vanaf super jonge leeftijd al laten zien dat ze acteurs waren en als je nog maar net in je tienerjaren zit, 12 jaar oud, is dat ongeloofelijk knap. Die prestatie wordt vaak nog wel onderschat door velen. Wat bewonderingswaardig aan de film is, is met hoeveel passie Chris Columbus deze film geregisseerd heeft. Binnen twee weken heeft hij het script voor de eerste film geschreven en die bij Warner Brothers neergelegd. Zei hadden het “Project” aangenomen. Hij wilde alles zo gedetailleerd mogelijk laten zien in de film. En het belangrijkste de relatie tussen Professor Snape en Harry. Je ziet het als ze elkaar voor de eerste keer zien in de scene als Harry wordt gesorteerd.


De eerste film staat niet voor niets bekend als een van de beste uit de serie! En misschien wel een van de beste films ooit gemaakt. Als je op kleine foutjes moet gaan letten zoals de kaarsen in de grote zaal die aan een dun touw blijken te hangen, dat ook nog in de film te zien is, ja dat overkomt de beste. Maar uiteraard we een tip voor de regisseur. Verder weerhoudt mij het er niet van deze film geen5 sterren te geven. Waar baseer ik dat op? Op het geniale acteerwerk. Bijna aller grootse acteurs van dit moment zijn bij elkaar gebracht voor de grootste Britse film productie van de 21ste eeuw. Mensen die er echt uitsprongen waren, na mijn mening, Alan Rickman ( Professor Severus Snape), Dan radcliffe ( Harry Potter), Emma Watson ( Hermione Granger), Rupert Grint ( Ron Weasley), Richard Harris ( Albus Dumbledore), Maggie Smith ( McGonnagoll. De rede waarom ik deze film ook vijf sterren heb gegeven is de loyaliteid naar het boek. Ze hebben echt trouw het boek gevolgd, ook hebben ze de engelse sfeer er in gelaten. Al vond ik wel dat er wat meer schots in het mogen zitten wat wel in het boek naar voren komt. En natuurlijk ook de muziek en de set. Het was precies zoals de fanatieke fans het zich voorstelden.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen