Foto bij De prijs!

Benthe (Ik-Persoon) doet mee met een prijsvraag.
De prijs is om samen met 6 vrienden naar een pretpark naar keuze te aan.

Ik zie de postbode net terug lopen naar de auto. Dat betekend dat het tijdschrift TeenLife er weer was! Zo snel als ik kan ren ik naar de deur en raap het tijdschrift op. Al lezend loop ik naar mijn kamer waar ik op mijn bed plof. Ik zie dat Daantje me WhatsApp't. Ik negeer het gewoon want ik wil mijn tijdschrift lezen.
Een paar bladzijdes later zie ik opeens een Prijsvraag. Je kunt een dagje naar een pretpark winnen met 6 andere vrienden. Ik moet een foto opsturen samen met de 6 vrienden die ook mee willen naar het pretpark. Die foto moet uitbeelden hoe graag we naar het pretpark willen. "Leuk!" roep ik meteen. Ik maak een groep op whatsapp en nodig 6 vrienden uit die ik mee wil nemen. Ik vraag of ze mee willen doen aan die prijsvraag. Iedereen reageert enthousiast. Het is nog maar 's middags dus we spreken meteen af om samen bij Inge thuis de foto te maken en op te sturen. Inge's vader werkte vroeger bij een pretpark. Hij heeft toevallig nog een oud achtbaan wagentje staan. Hij mocht die hebben toen er een achtbaan werd gesloopt. We gaan met z'n alle in dat wagentje zitten en Inge's moeder maakt de foto. We sturen hem op. Hopelijk winnen wij!

2 weken later

Ik kom net thuis van school en Rens is met me mee gekomen. We moeten samen een werkstuk maken. "Benthe! waar staan de koekjes!" roept hij. Ik vraag me af waarom hij zo dun is en roep terug "Die pak ik zo wel, eerst moeten we een onderwerp voor het werkstuk hebben." Opeens zie ik de postbode weer. "Bedenk jij even wat de postbode is er." Ik ren naar de deur. Wacht ongeduldig tot de post door de brievenbus heen is geduwd. Opeens zie ik een brief van TeenLife ertussen zitten. "Rens! Kom hier! er is een brief van TeenLife" "WTF is TeenLife?" "Dat is het tijdschrift waar we die foto naartoe hebben gestuurd kneus"
"Ooh, COOL!" Ik maak de brief open. Mijn ogen schieten over de regels. Opeens begin ik te gillen. "Waarschijnlijk hebben we gewonnen" Zegt Rens droog. "JA INDERDAAD!!" roep ik zijn oor. waarschijnlijk is hij nu doof, maar dat boeit me niet. Ik ga achter de computer zitten en kijk op Skype. Toevallig is iedereen online. Ik maak een groepsgesprek met iedereen en roep heel hard dat we hebben gewonnen. iedereen reageert blij. We spreken af om volgende week in de vakantie te gaan. "maar naar welk pretpark gaan we dan?" vraagt Emily. "Schat, jij wou toch heel graag naar waling?" antwoorde Kelvin. O mijn god, nu krijgen we die kleffe praatjes weer. Omdat Emily en Kelvin nu een maandje verkering hebben. Het is wel leuk maar toch ook irritant. "Ik moet gaan! Tot volgede week!" en Inge klikte het skype gesprek weg.

1 week later

Het is 's morgens vroeg 8 uur. Ik stap in de auto. Het is een busje die we van mijn tante hebben geleend. Kelvin wilt perse naast Emily zitten.
en Freddie zorgt ervoor dat hij naast Daantje kan zitten. Hij is al heel lang verliefd op haar en heeft het alleen tegen mij gezegd. Daarom heb ik ook alleen tegen hem gezegd dat ik op Rens ben. Ik zit nu lekker in het midden naast Rens en Inge. "We zijn er bijna!!" roept Inge. En inderdaad In de verte zien we de het hoogste puntje van de achtbaan De Cobra uitsteken (Cobra = Python in Efteling )

Reageer (2)

  • amber9797

    ben net klaar met het eerste hoofdstuk.
    echt vet goed

    1 decennium geleden
  • LMFansNL

    Leuk verhaal! :)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen