Nog steeds is pesten een groot probleem, waar dan ook en er zijn weigig mensen die wat tegen de pesters kunnen, willen en durven doen. Zet alles opzij en probeer het pesten tegen te gaan en zorg dat de ander ook een leuk en fijn leven kan leiden!

Tegenwoordig pesten (of plagen) mensen mee met anderen omdat ze anders bang zijn dat ze zelf gepest worden. Daarom gaan we maar even een ander proberen de grond in te trappen. Deze mensen verlagen hun niveau lijkt mij dan. Want wat schiet je ermee op als je pest? Negen van de tien keer is het een negatief gevolg voor de pestkop. Ze krijgen gezeik met de ouders van het slachtoffer, worden misschien wel van school getrapt of het gaat thuis nog slechter. Ik vind het persoonlijk zelf altijd een ramp om te zien dat mensen gepest worden. Soms wordt er ook aggressief geweld gebruikt. Nog erger natuurlijk! Soms kunnen woorden ook als een mes in het hart treffen bij het slachtoffer. Persoonlijk vind ik dat een pestkop gewoon geen hart heeft omdat hij/zij een ander de grond in trapt en soms schijnheilig loopt te doen, zichzelf boven anderen stelt en denkt dat hij/zij alles aan kan. Wat een laag niveau.

Dringt het nou nooit in de pestkop door dat pesten negatieve gevolgen kan hebben voor de ander? Ze kunnen misschien zichzelf wel iets aan doen of plegen misschien wel zelfmoord! Als je je zelf nou al zo klote voelt, ga je aggressie dan niet op een ander afvuren! Pesten kan ook tot in het latere leven bij het slachtoffer blijven. Straks is de toekomst voor dit persoon verknalt door de pestkop! Zou jij dit op je geweten willen hebben? Zou jij dan door willen blijven gaan om een ander te vernederen? Wat een laag niveau.

Accepteer anderen ook gewoon zoals ze zijn! Doe niet moeilijk, want sommigen hebben het al moeilijk genoeg! Iedereen gelijk stellen is toch het eenvoudigste wat er is? Als jij aardig tegen een ander doet, doen zij ook aardig tegen jou! Straks wordt de pestkop zelf gepest. Dan zullen ze voelen wat de anderen hadden gevoelt. Pijn, zowel van binnen als vanbuiten.

Pesten, wat een laag niveau.

Smiley1452

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen