Nieuw hoofdstukje! Thanks voor de reacties :D

De volgende dag heb ik met Marlous afgesproken, of beter gezegd, ze stond om 1 uur 's middags voor mijn deur.
We zitten nu in de stad ergens wat te eten, Marlous wil natuurlijk alles weten van gisteren. Alleen als ik er al aan denk krijg ik het helemaal warm, laat staan als ik er over praat.
"Vertel alles, vanaf het begin!" beveelt Marlous enthousiast. Ik lach en begin te vertellen over dat hij me ophaalde, dat ik te laat was. Dat we naar Leeuwarden reden en ik naar mijn ouders toe ging. Dat ik daarna met Yorick naar Derk zijn wedstrijd ging. Als ik bij het moment aan kom waar hij me vroeg zijn vriendin te zijn voelde ik mijn wangen rood kleuren.
"Oh echt, wat lief! Ik wist dat ik een lieve neef had, maar dit is wel echt heeeeeeeeeel erg lief!" zegt ze. Ik glimlach en knik.
"En toen?" vraagt ze.
''Hij kwam naar me toe en ik zei dat ik dat wilde, en gewoon, alles was leuk," zei ik een beetje verlegen.
''Dit klinkt echt als een film! Heb je nog wat van hem gehoord? Wat vonden je ouders van hem?"
"Ja, hij stuurde me gisteravond nog een berichtje en vanochtend ook, of ik zin had om naar de bioscoop te gaan. Mijn ouders vonden hem leuk." Marlous zit letterlijk op het puntje van haar stoel en barst bijna in juichen uit.
"Dus je ziet hem vanavond weer?" vraagt ze.
"Jep."
"Ben je al bij hem thuis geweest?" Ik schud mijn hoofd, ik ben inderdaad wel benieuwd hoe hij woont. Hij heeft vast een mooi huis.
"Daar ga je vast ook snel heen! Hij heeft echt een mooi appartement, echt groot!" beantwoordt Marlous mijn gedachten.
"Tsja, als hij zo'n auto heeft verwacht daar inderdaad ook wel een leuke woonplaats bij,'' zeg ik. Marlous lacht en knikt.
"Hij heeft ook hele lieve ouders, die ga je vast ook snel ontmoeten."
"Marlous je bent wel heel overenthousiast,'' zeg ik lachend.
"Ja, ik vind dit zo leuk! Derk is echt de perfecte jongen voor jou, jullie krijgen vast mooie kinderen."
"Overenthousiast," zeg ik nog eens. Marlous grijnst.
"Maar vertel eens over jouw jongens?" zeg ik dan.
"Valt weinig te vertellen, Jeroen was een klootzak, ik ben nog niet zo'n leuke als Derk tegengekomen," zegt ze zielig.
"Als er iemand ooit een super leuke en lieve jongen krijgt, ben jij het wel," antwoord ik. En dat meen ik ook, ze valt nu vaak op foute jongens, maar ze is hartstikke lief en knap dus het lijkt me stug als ze nooit een goede jongen tegen gaat komen.
"Ik hoop het, maar ik geniet wel van mijn vrijgezellenbestaan," zegt ze schouderophalend. Dat doet ze zeker ja.
"Ja, dat weet ik," zeg ik een beetje lachend. Ze steekt haar tong uit en staat op.
"Zal ik afrekenen?"
"Is goed," antwoord ik. Ik pak mijn telefoon, Derk heeft een appje gestuurd.
Mijn vrienden en die van Nick stelden voor om vanavond uit te gaan, ik zeg dat ik niet kan. Of lijkt het je leuk om mee te gaan? Zij nemen waarschijnlijk ook hun vriendinnen mee en Marlous kan ook mee. Zeg het maar, als je niet wilt is het niet erg hoor! xxx
Dat lijkt me eigenlijk wel leuk, ik houd sowieso al niet zo van de bioscoop. Wel een beetje spannend om die vriendengroep te zien en dan nu niet als een vriendin van Nick zijn zusje, maar als vriendin van Derk.
"Marlous, Derk en Nick gaan vanavond uit met hun groep, Derk vroeg ons mee, wil je dat?" zeg ik als Marlous aan komt lopen.
"Oh ja, leuk! Gaan jullie niet meer naar de bioscoop dan?"
"Nee, denk het niet. Maar ik heb wel zin om uit te gaan, jij?" zeg ik.
"Ja! Zeg maar dat we meegaan!" Ik pak mijn tas en stuur Derk een berichtje terug als we naar buiten lopen.
Ja, leuk! Marlous wil ook wel mee. X
"Dan ga ik nu een nieuw jurkje kopen voor vanavond," zegt Marlous vastberaden. Ik schud lachend mijn hoofd, zij ziet overal een reden om nieuwe kleren te kopen. Waar ze het geld toch altijd vandaan haalt is mij een vraag.
"Jij bent echt erg," mompel ik.
"Kom, jij moet ook wat nieuws!"
"Nee, ik hoef niks, ik heb nog genoeg leuke jurkjes liggen." Marlous rolt met haar ogen en trekt me mee een winkel in. Al snel heeft ze een kort, strak strapless jurkje in haar handen.
"Misschien zou je eens een jurkje aan moeten trekken die iets meer verhult," zeg ik voorzichtig. Marlous kijkt me verontwaardigd aan.
"Zeg je nou dat ik er als een slet bij loop?"
"Nee, ik zeg dat dit jurkje heel kort is en weinig tot de verbeelding over laat."
"Zeg het maar hoor, zeg maar dat je me sletterig vind en dat ik er goedkoop bij loop," zegt Marlous kwaad.
"Nee, daar heb ik geen reden voor. Ik zeg alleen dat ik dit jurkje niks vind."
"En al die andere jurkjes ook zeker? Zeg, dat jij zo preuts als wat bent, betekent niet dat ik me ook zo moet gedragen." Ik voel dat ik boos begin te worden, ik bedoelde het helemaal niet gemeen.
"Ik ben niet preuts, doe even normaal."
"Jawel, dat ben je wel. Laat mij lekker genieten van mijn leven, ik wil er mooi uit zien, je gunt het me niet, he?" Marlous loopt rood aan van woede.
"Marlous doe even normaal, natuurlijk gun ik je dat, ik..."
"Je mag maar blij zijn dat Derk je eigenlijk wil, je bent zo verschrikkelijk braaf en saai," onderbreekt Marlous me.
"Nu ga je echt te ver, zoek het maar uit. Loop maar lekker als een slet rond ja, dan krijg je vast nog een jongen zoals Jeroen." Ik loop kwaad de winkel uit en hoor Marlous nog iets naar me schreeuwen. Mensen kijken verbaasd naar mij maar ik negeer ze. Hoe durft ze zoiets te zeggen? Ik voel tranen in mijn ogen prikken. Ik schrik van mijn telefoon die ineens begint te trillen, een berichtje van Derk.
Zal ik je dan ophalen? We kunnen eerst nog wel even samen wat gaan drinken ergens?
Ik zucht, Marlous gaat echt niet meer mee, daar heb ik geen zin in.
Ja is goed, leuk. Marlous gaat niet meer mee.
Ik pak mijn fiets en fiets snel terug naar mijn kamer. Daar ga ik op mijn bed liggen, ik voel me rot om wat Marlous zei. Meende ze dat echt? Ik begin te huilen, rotwijf dat ze is. Mijn telefoon licht op, snel lees ik het berichtje.
Waarom niet? Is er iets?
Ik vraag me af of ik tegen Derk moet zeggen wat ze zei, ik voel me er echt kut onder. Misschien is het wel zo, misschien ben ik wel te braaf.
Ik heb ruzie met haar. Hoe laat haal je me op vanavond?
Ik sta op en haal wat kleren uit mijn kast. Ik bekijk de jurkjes, ze zijn misschien wel wat preuts ja. Ze zijn wat langer dan die van Marlous en ik heb maar één strapless jurkje, wat ik nog nooit aan heb gehad zelfs. Marlous had dat jurkje ooit voor me uitgezocht. Ik krijg weer een berichtje. Ik schrik een beetje als ik het lees.
Ik kom er nu aan, ben je thuis?
Hij komt er nu aan?! Ik zie er niet uit, ik probeer de uitgelopen mascara weg te vegen en stop snel de jurkjes terug in de kast. Mijn ogen zijn nog rood van het huilen. Als ik op het punt sta om te reageren krijg ik al een berichtje van Derk.
Ik sta voor de deur, wil je opendoen?
Ik slik en kijk in de spiegel, ik zie er nog niet uit. Maar ik kan hem moeilijk laten staan. Ik ga naar beneden en doe de deur open. Even voel ik me weer helemaal gelukkig, wat is hij toch leuk.
"Hee," zegt hij, hij geeft me een kus en ik omhels hem. Hij duwt me zachtjes naar achteren en doet de deur dicht.
"Wat is er gebeurd?" vraagt hij dan bezorgd.
"Nee, niks, je hoef je er niet druk om te maken," mompel ik terwijl ik de trap oploop naar mijn kamer toe. Als we in mijn kamer zijn ga ik op het bed zitten en komt Derk naast me zitten.
"Ik maak me er wel druk om, als ik zie dat jij moet huilen wil ik weten wat er is," zegt hij. Hij slaat een arm om me heen en ik probeer mijn tranen tegen te houden.
"Ik wil niet huilen, ik zie er niet uit," zeg ik zacht.
"Wat? Zelfs als je huilt en je mascara op je wangen zit vind ik je het mooiste meisje dat ik ooit heb gezien," zegt Derk, hij veegt een traan van mijn wang.
"Meen je dat? Vind je me niet veel te braaf en te saai?" Derk haalt zijn arm van mijn schouders en pakt mijn handen vast. Voorzichtig kijk ik naar hem.
"Hoe kom je daar in godsnaam bij?" Hij kijkt verontwaardigd.
"Dat zei Marlous," mompel ik, "en misschien heeft ze wel gelijk. Ik ben altijd braaf, ik heb geen sexy jurkjes en als ik ze wel heb draag ik ze niet. Ik doe nooit eens iets geks zoals Marlous en..."
"Je bent niet braaf, jij hebt gewoon bepaalde principes. Je bent niet zo goedkoop dat je iedere avond met een andere jongen gaat en dat je jurkjes aan trekt die net iets meer verhullen dan wat een bikini doet. Dat vind ik juist leuk aan je! En trouwens, je bent wel sexy. Moet je jezelf nou eens zien, je bent hartstikke knap en je hebt zeker geen saaie kleren aan. Maak je alsjeblieft geen zorgen over dat ik je niet leuk genoeg vind. Ik vind jou leuk, omdat je bent zoals je bent." Ik begin te blozen, ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen.
"Ik weet niet waarom Marlous zoiets zou zeggen, maar het slaat echt nergens op."
"Ik had gezegd dat ze misschien beter eens een jurkje aan kon trekken die wat meer verhulde," zeg ik.
"Dat zou ze inderdaad eens kunnen doen." zegt Derk lachend.
"Toen kregen we ruzie." Ik vertel de rest van het verhaal aan Derk, hij schudt zijn hoofd als ik klaar ben.
"Meisjes..." mompelt hij. Ik lach een beetje.
"Ik denk dat jullie dit maar uit moeten praten, nu. Ik weet zeker dat Marlous zich nu net zo rot voelt als jij, ik breng je er wel heen," zegt Derk. Ik haal mijn schouders op, Derk trekt me mee naar beneden en leidt me de auto in. Ik denk aan wat ik tegen Marlous heb gezegd, wat ik als laatste zei was niet erg aardig, ik voel me nu ook wel een beetje schuldig en hoop dat het zo weer goed komt...

Reageer (3)

  • Narniax1D

    Awh Derk is echt een schatje!!
    Geweldig hoofdstuk weer!!

    1 decennium geleden
  • MERTENS14

    Snel verder! Derk is zo lief

    1 decennium geleden
  • Yestherday

    Super Mooi<3
    En ze moeten het weer goed maken...

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen