Foto bij HvP - Juryrapport

Paul Harland Prijs
72e plaats van de 109, beter dan verwacht

Floris Kleijne
Best aardig geschreven, maar niets nieuws onder de zon. De flikken zijn sjabloonwerk, de heksen ook, de plot eveneens. Bovendien een stevige infectie met showdonttellitis, verergerd met zeiziekte (een morbide onvermogen om af te zien van variaties op het werkwoord ‘zeggen’). En aan slechteriken die nog gauw even hun evil masterplan uit de doeken doen heb ik ook al een broertje dood; da’s nog erger dan puur narratieve infodump.

LeoArie Elsenaar
Een politieman moet moorden oplossen die precies overeenkomen met de moorden in een fantasyboek dat hij op dat moment leest. Hij ontmaskert de schrijfsters ervan en die trekken zich terug in hun fantasywereld.
De plot is leuk, maar de uitwerking slecht: een zeer slechte, sterk verbrokkelende alineëring haalt alle vaart uit het verhaal, de dialogen doen onecht aan, en hier en daar zitten sterk verwarrende Vlaamse uitdrukkingen die mogelijk zelfs niet in heel Vlaanderen herkend worden.
Jammer!

Rochita Loenen-Ruiz
Dit is eigenlijk niets nieuws en doet ook weinig vernieuwends. Het duurde te lang voordat het verhaal echt begon en de spanning was er gewoon niet.


W.J. Maryson Talent Award
Een prijs voor jong talent (-30j) die meededen aan de Paul Harland Prijs. Hier kijken ze minder naar het originele, meer naar het commerciële: kan dit worden uitgegeven.
7e plaats van de 31

Er schort nogal wat aan de motivatie van de personages, stijl is nogal plat en het plot is mager, maar wie kan een geheimzinnig boek dat invloed blijkt te hebben op degene die het leest nu weerstaan? Het thrillerelement werkt ook goed en maakt het voor een breed publiek zeer goed leesbaar.




Niet slecht, al bij al, aangezien we het moeten opnemen tegen veel meer ervaren schrijvers dan wij :)

Reageer (1)

  • Newa

    Ik vind het mooi, ik heb het gelezen, en ik vind dat ze wel wat positiever en wat motiverende mogen reageren, Als ze net zo zouden reageren als het team van leukste spel van nederland, dan zou iedereen mee willen doen, want bij leukste spel van nederland kreeg je hoe dan ook een cadeautje als je bij de beste 300 zat als je bij de beste 100 kreeg je een gratis dagje naar een vliegtuig museum/film, als je bij de beste 40 kreeg je de premiere van monsters university te zien en als je 1/2/3 kwam je spel in de winkel, en als je nummer 1 was mocht je met heel je famillie twee dagen naar disneyland parijs. Ik was 16e (of 17e ik weet het niet precies ik dacht 17e en mn ma 16e) van de 5500 deelnemers, dus ik had wel wat leuke dingetjes, ook de reacties die je erop kreeg, je kreeg ook tips om te verbeteren, zodat je volgend jaar misschien kunt winnen

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen