Foto bij De opwarming van de Aarde (schrijfwedstrijd Merrow, 3e opdracht)

Voor de opdracht (zie hieronder) viel mijn keuze op Demeter. Ik heb gebruik gemaakt van de mythe over Demeter en Persephone, waarbij Persephone naar de onderwereld wordt gehaald door Hades, tegen de zin van Demeter. De Grieken gebruikten die mythe op de seizoenen te verklaren, ik ga een stapje verder...

Opdracht 3: Live as an immortal

Goden en godinnen, iedereen zal zijn favoriet wel hebben en het is omtrent deze onsterfelijken dat we een verhaal gaan schrijven.

Minimum aantal woorden: 1.000 woorden
Maximum aantal woorden: 3.500 woorden
Aantal dagen de tijd: 10 dagen
Inleverdatum: 27 Februari 2013 – 23:59
Max uitstel: 04 Maart 2013 – 23:59


De exacte bedoeling van deze opdracht is dat je een god of godin uitkiest en deze als hoofdpersoon gebruikt in je verhaal.
Dit keer schrijf je in de ik-vorm. De tijd (verleden- of tegenwoordige tijd) mag je zelf bepalen.

Wat wordt er verwacht? Je bent geheel vrij in het kiezen! Uiteraard geldt wel de regel dat een god/godin maar één keer gebruikt mag worden. Dus laat zo snel mogelijk weten wie jij kiest. Laat duidelijk in je verhaal terugkomen welke kracht(en) is toegewezen aan je god/godin en welke typerende karaktertrekken deze heeft.

Natuurlijk zijn er te veel goden en godinnen om op te noemen in de wereld en daarom leg ik hierin wel een beperking op, wat dus inhoudt dat je uit de volgende kan kiezen:

~ Griekse goden/godinnen
~ Egyptische goden/godinnen
~ Keltische goden/godinnen

Het mogen geen halfgoden/godinnen zijn en ook sterfelijke goden zijn niet toegestaan. Het draait echt om de onsterfelijken.

In de storie laat je je keuze weten!
Als je eenmaal gekozen hebt, mag je niet meer wisselen.

Deze story is niet geschikt voor alle leeftijden. Daarom is deze alleen te lezen als je bent ingelogd. Zo houden we Quizlet.nl leuk voor alle bezoekers.

Reageer (1)

  • dayxdreamer

    Dus daarom dat we met dit van 17-graden-naar-sneeuw-binnen-veel-te-korte-tijd-weer zitten! :D
    Verklaart een hoop.

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen