Foto bij big big house

Het zwembad

Einde van het vorige deel(voor 't geval je het was vergeten ;p)

-Ze leek op een popje waar je wel naar mocht kijken maar niet in de buurt mocht komen, omdat ze dan zou kunnen breken. Daarbij had ze soms van die verschrikkelijke woedenaavallen. Op dat soort momenten gilde ze, hield ze haar adem in, beet ze, sloeg ze, schopte ze, gooide ze en schold ze totdat ze erbij neerviel. We waren allemaal bang voor haar, want één verkeerd woord, of zelfs één verkeerde beweging zou haar woede weer laten opborrelen.


enjoy

De auto reed een met kiezel bedekte oprijlaan op en stond stil voor het mooiste en grootste huis wat ik ooit had gezien. Ik stapte de auto uit en keekmijn ogen uit. Nog zonder iets te zeggen wandelde ik een rondje om het reusachtige huis. De ramen waren zo groot als een normale voordeur en de muren hadden een zachte natuurlijke kleur. Ik deed mijn schoenen uit en streelde met mijn bloten voeten over het lichtgroene gras, eigelijk streelde het gras mijn voeten. Toen ik eindelijk de linkerkant van het huis had gezien liep ik verder door naar achter en daar...daar lag het dan, alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Het zwembad! Zo perfect! afgewerkt met witt en blauwe mozaïk steentjes. Het water was blauwer dan blauw, het paste allemaal zo goed bij elkaar. Een klein lief fonteintje sproeide water het zwembad in en al het water wat teveel was stroomde naar het einde van het langwerpige bad, recht de diepe zee in. Het was net een waterval en als je goed luisterde, kon je zelfs het overlopende zwembadwater in de zee horen vallen. Het gaf een rustgevend knetterend geluid.

Ik gooide tot op mijn ondergoed na, al mijn kleren de grote tuin in, nam een grote aanloop en sprong zo schuin over de zwembadrand de helder groen/blauwe zee in. Ik zwom een stuk onderwater en genoot van het zoutwater dat mijn lichaam streelde en van de zon die brande op mijn rug. Toen ik boven kwam keek ik recht tegen het nieuwste hotel van mijn vader. Na een tijdje genoten te hebben van het water, zwom ik naar de uit rotsen gesneden trappen toe en huppelde naar boven. Ik vond dat ik toch maar eens moest gaan kijken hoe het met de rest stond. Ik wandelde terug naar de voor via de rechterkant van het huis. Ongeveer halverwegen ademde ik eens diep in en snoof ik de lekere geur van leven op. Ik sloot mijn ogen en duwde mijn neus een beetj de lucht in. Toen ik mijn ogen weer opende zach ik een mooi wit balkonnetje. de balestrade maakte een mooie kronkelde vorm. Net als in romeo en julia dacht ik. Een lach verscheen op mijn gezicht "julia, oh julia, mijn liefste julia." riep ik over dramatisch naar het balkon. Ik rende met grote passen naar voren toe richting de voordeur, ik was zo enthousiast dat ik papa en zijn zware dozen bjna omver liep. Toen ik door de voordeur was geraakt, nam ik de eerste beste trap naar boven die ik tegen kwam. Na veel trappen te hebben gelopen, Kwam ik uit bij de derde verpieping en door de gang links totaan ongeveer de middelste deur van de gang. Die ging ik binnen "woaaaw" kwam er uit mijn mond. "zo groot!" Hij was wel mooi maar "geen balon" Ik was metteen de deur weer uit en zocht de volgende deur. "hebbes!" .. "tweede poging" en bingo, Het balkon. Ik gooide de deurramen wijd open en plaatste mij op het balkon. "romeo, oh romeo, waar zijt gij mijn romeo?" riep ik naar beneden. "Jasey? alles goed daarboven?" vroeg mijn vader. "kom je naar beneden, dan kunnen we samen het huis gaan bekijken." Ik zocht weer een weg naar beneden en onderaan de trap stonden mijn ouders, zusje en een rare vrouw en man, mij al op te wachten. "jasey, dit zijn Anita onze poetsvrouw en full time kokin en George onze butler en tuinman natuurlijk." zei mama. De twee bekeken mij met een geforceerde smile to achter hen oren. vrolijk liep ik op ze af en zei overdreven lief: "hi, ik ben jasey en ik kom hier wonen samen met mijn mami en papi en kleine zustertje." Ik kneep Tracy haar wangen. Ze keek me aan en gaf me zo'n afkeurende blik. De rest keek me bezorgd aan *haimm* lachte ik nog eens en huppelde de hal uit, opweg naar e eerst volgende ruimte. Ik zal zelf wel uitzoeken waar alles staat en ligt, dacht ik bij mezelf.

Hope you like it x

Reageer (1)

  • Karennn

    Haha, leukleukleuk.

    x

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen