Ik loop door de stad me mijn broer aan mijn zijde , sjouwend met kerst cadeautjes. Ik zucht en kijk naar het sneeuw , het heeft nog nooit zo hard gesneeuwd. ik til mijn voeten op en verdrink tot mijn scheenbenen in de sneeuw , het lelijke zwart,modderachtige sneeuw.
"We moeten nog iets voor de oma's hebben"
ik wou dat ik weer kind was , ik demnk aan die mooie tijd zonder zorgen , wachtend op kers , de sfeer de liedjes en de gezeligheid. maar bovenalles de kerstman.
ik geloofde heilig in hem , en keek elke dag onder de boom , hopend dat ik kreeg wat ik had gewenst. en als ze er dan eindelijk lagen kon ik er eeuwig naar kijken, naar de mooie pakjes met ieder een mooie strik. soms als het heel groot was , tilde ik het op en schudde het heen en weer. met een lach zette ik ze dan terug , kijken naar de refeltie van de kerstballen en andere toeters en bellen inde boom. ooh wat hield ik toch zo van kerst, wat voor mij nu een drama is.
twee jaar geleden had ik nog geen problemen met kerst , er werd van mij niets tot weinig verwacht om dat ik maar 10euro per maand aan zak geld verdien. vorig jaar was het geweldig met kerst omdat ik zwart werkte en een hoop verdiende daar mee plus ik had nog een baantje als vakkenvuller en mijn zakgeld. ja vorig jaar was geweldig ik voelde me de kertvrouw zelve doordat ik zo veel kon kopen voor mijn dirbaren om mij heen , mijn moeder, vder,broertje en de oma's en opa. Dit jaar is gewoon raar, of zoals ik het altijd zeg "weird"
het lijkt alsof ik mijn kerst gevoel die ik zo lang heb gekoesterd kwijt ben, de liedjes raken mij niet , de sfeer maakt me depressief , ik kan niet lachend en geïnteresseerd naar de toeters en bellen kijken , en de opmerking "Over ... zoveel dagen is het kerst" irriteerde me. waar is mijn kerst gevoel gebleven ?vraag ik me af. de liedjes die ik normaal 1000x zou beluisteren rond deze tijd van het jaar doe ik niet , waarom ?
Het gevoel van leegte overspoeld me net zoals de stres als ik denk aan mijn budget. ik had nog steeds 2 banen maar geen geld. Ik was een bodemloze put en dat kwam niet eens door een gat in mijn hand. ik had andere prioriteiten gekregen , dat was mijn probleem ! alles wat ik verdiende aan zakgeld en aan wat mijn oma me soms toeschoof ging naar mijn 2de sport, en ik had 2 weken geleden de computer van mijn broer over gekocht dat me ook niet in de koude kleren liet zitten. verder alles dat ik had gespaard ging naar Kuntbende , naar mijn 2 'kunstwerken' waarvan ik er 1 op canvas laat drukken en de ander op plexiglas. en dan nog te bedenken dat die ene op plexiglas gefinancierd word door mijn CKV-docente. alles dat ik verdiende aan mijn formele baan ging naar mijn spaar rekening waarvan ik niks afhaalde. oftewel ik had stres , heb ik wel op tijd mijn cadeau's voor mijn familie leden ? Heb ik wel genoeg geld voor de cadeau's ?
ik kan gewoon niet genieten van kerst dit jaar en dat "sucked !"

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen