doodgeslagen omdat ze gothic was


Omdat ze een gothic was, werd de 20-jarige Sophie Lancaster doodgeslagen door een bende Britse tieners. Twee van hen werden tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld door het Britse gerechtshof.

Gothics vallen op door hun piercings, donkere kledij en make-up. Ook Sophie en haar vriend Robert Moltby liepen er zo bij die avond in augustus 2007. 'Ik weet zeker dat Sophie vermoord werd om hoe ze eruit zag', zegt haar moeder.

In het skatepark kruiste het jonge koppel het pad van een groepje dronken tieners. Ze daagden Robert uit en het kwam al snel tot een gemeen gevecht. Toen haar vriend in elkaar zakte, snelde Sophie te hulp. Ze smeekte de jongens om te stoppen, maar dat mocht niet baten. Integendeel, ook zij werd hardhandig aangepakt. Toen Sophie en Robert in de spoedgevallendienst van het ziekenhuis werden binnengebracht, waren ze zo zwaar toegetakeld dat de dokters eerst niet eens konden uitmaken wie het meisje was en wie de jongen. Robert herstelde uiteindelijk van zijn zeer zware verwondingen, maar Sophie overleed na twee weken coma aan een hersentrauma.

De Britse politie slaagde erin vijf bendeleden te arresteren. Ze bleken allemaal minderjarig. De 16-jarige Ryan Herbert en de 15-jarige Brendan Harris tot levenslang veroordeeld. Drie andere tieners moeten later voor de rechter verschijnen, maar verwacht wordt dat hun straf even zwaar zal zijn. De rechter oordeelde immers dat dit soort 'dierlijk gedrag' de zwaarste straf verdient.

De rechter haalde ook zwaar uit naar de ouders van de veroordeelden. 'Een gebrek aan ouderlijke verantwoordelijkheid is wat deze jongens zo gewelddadig heeft gemaakt. Ik hoop dat de ouders goed beseffen hoe zwaar ze in de fout zijn gegaan', aldus de rechter

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen