'Kom op Momo, doe het! Nog één keer maar.' Smekend kijken ze me aan. 'Nee.' Vastbesloten schud ik mijn hoofd. 'Vuile kut emo!' Roept iemand in de verte. 'Hou je bek!' Roep ik terug. 'Kom dan! Ik snij je naar de klote, onée dat doe je zelf al!' Roos,het meisje, barst in lachen uit. 'Teef.' Mompel ik. Nathalie springt op. 'Dit is toch hét moment! Doe het nou.' Ze kijkt me aan. ' Je kunt het!' Ik geef het op. 'Let op.' Mompel ik. Ik loop naar het meisje toe met Nathalie en Maaike achter me aan. Vlak voor de groep staan we stil. 'Ieh kijk nou! Een emo!' Ze gieren het uit van het lachen. Ik bal mijn handen tot vuisten. Dikke neus. Denk ik. Meteen begint haar neus te veranderen. Na 10 seconden heeft ze ineens een dikke varkensneus. Nathalie en Maaike giechelen. 'Wat lach je, dom kind.' Arrogant kijkt ze ons aan. Nathalie maakt een varkensgeluid. 'Hé emo. ze probeert met je te praten.' Roept Roos. Nathalie lacht nog harder. Emo? op je hoofd. Denk ik. Meteen staat er in dikke letters EMO op haar voorhoofd. Maaike valt op de grond. Tranen van het lachen rollen over haar wangen. 'Waar heeft zij last van?' Zegt Roos. 'Van jou.' Hikt Maaike. 'Wat is er met mij?' Vraagt Roos argwanend. 'Kijk je face. Dikneus.' Grinnikt Maaike, en ze staat op. 'Poeeh hebben we dat ook weer gehad.' Nathalie klopt Maaike's kleren af. Ineens slaakt Irene een gil. ' Roos! Je hoofd! Je neus!' Haastig grijpt Roos in haar tas naar een spiegel. Ze slaakt een gil. 'Hoe komt dat daar? Wie heeft dat gedaan!' Jammert ze. Ik schiet in de lach. Ze kijkt me vuil aan. Maaike draait zich om. 'Kom Momo, we gaan. Jasmijn maakt een spottend geluid. Noemen ze je
MOMO? Wat is er? Is je echte naam niet "Emo" genoeg?'
De meisjes achter Roos giechelen. Hielenlikkers, denk ik kwaad. Meteen vallen ze op de grond, met hun hoofden tegen elkaar aan, om zo snel mogelijk bij Roos haar hielen te komen. Roos gilt het uit. 'Hou op! Wat doen jullie, laat los! Jullie verpesten mijn schoenen!' Ik kijk naar haar UGGS. Maar dan schud ik mijn hoofd, ik vind het wel genoeg zo. Ik loop Nathalie en Maaike achterna. 'Lachuuh!' Roept Nathalie, en ze slaat op mijn schouder. Daar was het allemaal begonnen.

Ik, Maudy,Moedoeh,Momo, ben geen gewoon meisje. Nee, ik ben geen heks, met dikke wratten en een puntneus, ik ben geen elfje dat vrolijk door de lucht heen wandeld. Ik ben iemand wiens gedachten uitkomen. Daar heb ik al vaak iemand mee voor schut gezet, niet voor mijn plezier hoor! Maar ik maak er ook wel eens misbruik van, maar het loopt altijd goed af. Mijn gave is speciaal. Alleen als ze het verdienden, en Roos verdiende het. En die anderen ook! Niemand, behalve mijn beste vriendinnen Sterre en Moon weten ervan. Eigenlijk schaam ik me ervoor, want het is toch raar. Niemand anders kan het. Maar het is ook leuk, en vooral handig.

'Maudy, is je huiswerk af?' Ik zucht en werp een blik op de stapel boeken op mijn bureau. 'Ja mam!' Roep ik terug. Ja, mijn huiswerk is af. Denk ik. Tevreden sla ik een willekeurig schrift open en kijk naar mijn keurig gemaakte huiswerk. 'Di, het eten is bijna klaar!' Ik kreun, ik heb zo'n honger. Eten! Denk ik. 'Di, eten!' Roept mijn moeders stem gelijk. Ik grijns en sta op. Loom loop ik de trap af. De bel gaat. 'Ik doe wel open!' Roep ik, en ik ren naar de deur. 'Papa!' Roep ik blij. 'Hoi schat.' Vermoeid hangt hij zijn jas op de kapstok. 'Lange dag gehad, ik heb last van mijn rug. Kunnen we al eten?' Medelijdend kijk ik hem aan. Geen last meer van je rug. Denk ik. Onderzoekend kijk ik papa aan. Ineens bukt hij, maakt zijn schoenen los en staat weer op. 'Hé!' Roept hij verwonderd. 'Het is weg.' Grijnzend loop ik de gang uit. Ik loop naar de tafel. Daar staat een grote stapel met borden en bestek. Bedenkelijk kijk ik naar de borden. Ik kijk snel om me heen. Niemand. Ik heb de tafel gedekt. Denk ik snel. Gelijk vult de tafel zich met de borden en glijdt het bestek geluidloos op zijn plek. Tevreden kijk ik naar het resultaat. Ik leg nog even snel een mes goed en draai me om. Mijn hart klopt in mijn keel en van schrik spring ik tegen de stoel aan. 'Ik zag je wel.' fluistert mijn kleine zusje, Lieke. 'Rot op dwerg. Ik ben bezig' Ik zie haar denken. Ik kreun inwendig en loop snel langs haar heen, nog voordat ik bij de trap ben word alles om me heen gigantisch groot. Scene loopt op me af en met elke stap die ze zet word ik de lucht in geslingerd. 2 gigantische vingers komen in mijn richting. Met duim en wijsvinger pakt ze me op en zet op haar handpalm. 'Wie is hier nu de dwerg?' Fluistert ze. Ik moet me aan haar duim vastgrijpen om niet weggeblazen te worden. Jij. Denk ik. Meteen veranderd de situatie. Ik groei gigantisch snel en Lieke krimpt. Ik strek mijn hand uit en vang haar op. Jouw gedachtes zijn voor een half uur geblokkeerd. Denk ik snel. Ik zie Lieke's gezichtuitdrukking veranderen. 'Kreng!' Roept ze half huilend. Ik steek mijn tong uit. Plotseling hoor ik geluid in de keuken. 'Kun je even de deur opendoen?' Roept mama vanachter de dichte keukendeur. Lieke is weer even groot als net. Denk ik snel. Ik zet Lieke op de grond en ren naar de deur. Snel werp ik een blik over mijn schouder. Lieke is weer gegroeid. Ik open de deur. Mama stormt de kamer in met allerlei hete stomende pannen en schalen. 'Kon het niet wat sneller!' Moppert ze, en ze blaast over haar pijnlijke vingers. 'Sorry' Mompel ik zacht. 'Eten!' Roept mama. Vanuit verschillende hoekjes uit de kamer komen honden aanlopen. Bij elkaar zijn het er 3.
'Luna, Star en Shine, jullie niet. Zucht mama. 'ETEN!' Krijst ze weer. Verschrikt springt Lieke naar de tafel. Met een schijnheilig gezicht gaat ze op haar stoel zitten. Papa rent naar beneden en vliegt de over de laatste treden. Papa en ik gaan tegelijk ziten. 'Wat eten we?' Vraagt papa. LASAGNE. Denk ik. 'Lasagne.' Zegt mama, en ze haalt de deksel van de schaal. 'Mmm!' Roepen Lieke en ik in koor. Ik grijp de opscheplepel en schep een groot stuk op mijn bord. Ik kijk naar het grote dampende stuk op mijn bord. Ik lik mijn lippen af en pak mijn bestek. Ik snijd er een stuk af, blaas eventjes en steek het in mijn mond. ' Heerlijk!' Mompel ik met volle mond. Lieke knikt. Snel eet ik verder. 'Mag ik van tafel?' Ik steek het laatste hapje in mijn mond. Mama knikt. 'Thankyouu.' Ik pak mijn bord en zet het in de vaatwasser. Nadat ik mijn bestek heb gesorteerd loop ik naar boven. Snel start ik mijn computer op. Na 5 minuten opent msn. Roos is online. Ze begint gelijk tegen me te praten.

~Roos (L) Davey zegt: Hey Emo!
* It's MAAAUDY bitches! zegt: Rotop.
~Roos (L) Davey zegt: Kuthumeur? Ga je nu snijden?
* It's focking MAAAUDY bitches! zegt: Ja tuurlijk, snij je mee?
~Roos (L) Davey zgt: Iel nee doe normaal.
~Roos (L) Davey zegt: Jij drinkt toch ook kattenbloed? En jij hebt toch een kelder met martelwerktuigen?


Ik stik van het lachen. KATTENBLOED? MARTELWERKTUIGEN? Met een grijns op mijn gezicht praat ik terug.

* It's MAAAUDY bitches! zegt: Ja tuurlijk! Merk jij niet dat je kat al een week kwijt is? Moet je ook eens doen, krijg je veel energie van! En die martelwerktuigen zijn alleen maar als mensen me pesten hoor. verder nergens voor!
~Roos (L) Davey zegt: JIJ BENT ECHT ENG.


Lachend kijk ik naar het vakje in mijn scherm.
~Roos (L) Davey is afgemeld.
Ik open mijn msn lijst. Zoekend kijk ik naar de contactpersonen.

* It's MAAAUDY bitches! zegt: NATHALOEEH!
Je zou toch maar NATHALIE heten! zegt: MAAUDY. omg. dat is wel heul debiel. MOEDOEEH <3!
* It's focking MAAAUDY bitches! zegt: HAHA xD! omgod ik ben niet anders gewend van je.
Je zou toch maar NATHALIE heten! zegt: haha ja das waar! OMGOD. weeeeetje wat ik meegemaakt heb?
* It's MAAAUDY bitches! zegt: NOU VERTEL HET EENS.
Je zou toch maar NATHALIE heten! zegt: IK HEB GEVOCHTEN
* It's MAAAUDY bitches! zegt: NEE ECHT? MET WIE? WAAROM?
Je zou toch maar NATHALIE heten! zegt: Met Irene. Ze deed dom, dus mepte ik dr op dr face. Ze jankte als een baby!
* It's MAAAUDY bitches! zegt: OMGOD. DAT ZE FF DOODVALT.
Je zou toch maar NATHALIE heten! zegt: AHAHAH xD dat is echt een MOEDOEH opmerking.
* It's MAAAUDY bitches! zegt: AHAHA DEBIEEL.
Je zou toch maar NATHALIE heten! zegt: SHIT. BENZOTERUG. MAMA SCHREEUWT.


Snel ren ik naar beneden. 'MAUDY!' Roept mama weer. 'Ja?' hijg ik. ' Wat is dit?!' Ze loopt naar de gang en komt terug met Roos en Jasmijn. Snel kijk ik naar mijn voeten. Op Roos haar hoofd staat nog steeds met grote letters : EMO en haar neus is nog steeds een roze varkensneus. Ineens word mijn hoofd omhoog getrokken. Ik kijk om me heen maar niemand heeft het gedaan. Dan besef ik me ineens dat mama dat natuurlijk ook kan. 'Sorry.' Mompel ik. Oké, ze mag nu wel weer normaal worden. Denk ik. Meteen verdwijnt het woord EMO en haar varkensneus. En ze moeten dit vergeten. Denk ik er snel achteraan. Ineens staan hun ogen glazig. Mama knikt goedkeurend en werkt ze voorzichtig de deur uit. Nog voordat ze buiten staan ren ik naar boven. Met een klap sla ik mijn deur dicht. 'MAUDY.' Brult mijn moeder. Ik stop mijn vingers in mijn oren. Ik hoor je niet. Denk ik. Voorzichtig haal ik mijn vingers uit mijn oren. Doodse stilte. 'Beter.' Zucht ik. Ik loop weer naar de computer.

Je zou toch maar NATHALIE heten heeft zijn/haar msn naam gewijzigd in: ~NathalieNUZZLE.

Ik grinnik. Nuzzle?. Ik klik op mijn msn naam & verwijder alle letters. Nadenkend tik ik met mijn vingers op het bureau. Ineens heb ik het!

# MAUDYMURDERSCENE~ zegt: NUZZLE?
~NathalieNUZZLE. zegt: MURDERSCENE?
# MAUDYMURDERSCENE~ zegt: WHAHAAH
~NathalieNUZZLE. zegt: HOE KOM JE ERBIJ?
# MAUDYMURDERSCENE~ zegt: weetikveul, wat betekent NUZZLE?
~NathalieNUZZLE. zegt: HAHA dat doen eskimo's. dat is zo met je neus tegen elkaar aan wrijven. omdat als eskimo's zoenen, blijven ze aan elkaar plakken!
# MAUDYMURDERSCENE~ zegt: HOE THE FUCK KOM JE DAAR NOU WEER BIJ xD?
~NathalieNUZZLE. zegt: INTERNET. d'ohh.
# MAUDYMURDERSCENE~ zegt: OMGOD. HUPPELKUT.


Ineens loopt mijn computer vast. Ik vloek en sla op het toetsenbord. Kreunend laat ik mijn hoofd op mijn armen vallen. 'Waaarooomm.' Ik sla tegen mijn beeldscherm. Doe het, Doe het! Denk ik. Meteen begint mijn computer geluid te maken. Voorzichtig klik ik weer op msn. Meteen opent hij het scherm. Juichend steek ik mijn armen in de lucht. Ik kijk naar het gesprek met Nathalie. 'Kut!' Roep ik, als Nathalie net offline gaat. Zuchtend druk ik op ESC. Zoekend glijden mijn ogen over mijn msn lijst. Verveeld verander ik mijn msn naam maar weer.
MAUDIEH. typ ik in het vakje. Ik druk op enter. Ziet er niet uit! Ik haal mijn schouders op. 'Dan maar een debiele naam.' mompel ik. Ik onderzoek mijn msn lijst weer. Mijn hart springt op als ik zie wie er online komt. Met vlinders in mijn maag klik ik op het vakje.


MAUDIEH zegt: Jeroeen <3!
Jeroeeenn.. zegt: MAUDY!
MAUDIEH zegt: allesgoeed n_n?
Jeroeeenn.. zegt: Jaa metjouu?
MAUDIEH zegt: ook eah ^^.
Jeroeeenn.. zegt: Mooizo! nog wat gedaan ;o?
MAUDIEH zegt: nee nietecht. Jij?
Jeroeeenn.. zegt: Nee ookniet. Net feest gehad & bij de friettent geweest.
MAUDIEH zegt: haha had het kunnen weten!
Jeroeeenn.. heeft zijn/haar persoonlijk bericht gewijzigd in: The Offspring - I want you bad.

Jeroeeenn.. zegt: I WANT YOU BAD BAD BAD BAAD BAAAAAAD.
MAUDIEH zegt: mwaha. je weet toch hoe BAD ik ben.
Jeroeeenn.. zegt: Nee nog NOOOIT meegemaakt.


Plotseling valt mijn internet uit. 'Neeeeeeeee!' Roep ik. Ik kan mijn moeder weer horen. Denk ik. ' MAMAAAA! Doe internet erin!' schreeuw ik.
'Nee! Het is tien uur. Je moet slapen!' Mokkend druk ik op de uit knop. Ik laat mezelf op bed vallen en grijp mijn mobieltje van het nachtkasje. Ik doorzoek mijn contactenlijst en druk op Jeroen.

- Jeroen
- Opties.
- Bericht versturen.

Schatjee <3.
Msn valt uit. Mama trekt internet eruit. Ik mag morgen pas weer. Sorry. iloveyouu <3


-Verzenden.

Mijn dagelijkse SMS ritueel.
Ik zet mijn mobiel op toetsenbordblokkering
en laat hem terug op het nachtkastje vallen.
Ik sta op en trek mijn shirt uit. Mijn haar staat gelijk alle kanten op. Met een snelle beweging druk ik het plat. Ik rommel tussen de kleren op de grond en vis mijn favoriete shirt eruit. Met een snel gebaar trek ik het over mijn hoofd. Goedkeurend kijk ik in de spiegel. Ik vis mijn bh bandjes onder de mouwen uit, trek mijn armen er doorheen en maak de sluiting aan mijn rug los. Net op het moment dat Lieke mijn kamer binneloopt trek ik mijn bh aan de voorkant uit mijn shitrt. 'Hoe the fuck doe je dat?' Ik grijns. 'Volgens mij hoef jij nog helemaal geen bh te dragen.' Ik kijk naar mijn 10 jarige zusje, met een veel te grote mond voor haar leeftijd, maar nog een jong lichaam. Verlegen strijkt ze haar shirt plat. 'Komt nog wel.' Stel ik haar gerust. 'Wees blij dat je nog niks hebt. Het is héél irritant met rennen hoor.' Ze glimlacht. 'Maar waar ik eigenlijk voor kwam, ik moet morgen voor school een werkstuk maken, maar mijn gedachten werken nog niet zo goed.. kun jij me...' Ze kijkt me heel lief aan en knippert met haar ogen. Ik zucht. Lieke heeft haar werkstuk af en kent alles.
Ze grijnst. 'Thank sis. Iloveyou. You're the best! Ik schiet in de lach. 'Was het een Engels werkstuk?' Ze knikt. 'And byetheway. Je telefoon gaat.' Ze knikt naar het knipperende schermpje. 'Byeee.' Met een klap slaat ze de deur dicht en loopt de zoldertrap op. Ik laat mezelf op bed vallen en pak mijn mobieltje.

- Een bericht ontvangenv van: Jeroen <3
- Openen

Lieverd <3, Maakt niet uit. Ik moest ook gaan slapen. Ik spreek je morgen. Iloveyou2

Mijn hart bonst snel op en neer. Er staat: Iloveyou2. Jeroen loves me! Verliefd staar ik naar de woorden. Na een paar seconden valt mijn scherm uit. Met een zucht leg ik mijn mobiel onder mijn kussens. Met een snelle beweging open ik de drukknopen van mijn skinny en trek hem uit. Ik vis mijn trainingsbroek onder mijn dekens uit en trek hem aan. Ik stop mijn pijpen in mijn sokken. Snel doe ik mijn haar in een staart. Met speldjes zet ik de losse plukken vast. In deze outfit loop ik naar de badkamer. Ik zet de kraan open op lauw water. Ondertussen pak ik een washandje en was ik mijn gezicht. Daarna pak ik een watje en doe er wat makeup remover op. Ik sluit mijn ogen en mett snelle draaiende bewegingen wrijf ik mijn makeup eraf. Als ik mijn ogen weer open zijn mijn wangen grijs en het watje pikzwart. Ik draai het watje om en wrijf met de andere kant het grijs van mijn wangen af. Tevreden kijk ik naar mijn schone gezicht. Ik draai me om en trek mijn broek en ondergoed naar beneden. Op mijn gemak ga ik op de wc zitten. Ik pak een boekje uit het rek en sla het op een willekeurige pagina open. Als ik de hele pagina heb gelezen sla ik hem om, dan beginnen ineens alle letters te bewegen.

Jij komt morgen en overmorgen niet op de computer en ook niet buiten. Je mag je gedachtes niet zomaar op iedereen loslaten.

Mama.


'Neeeeeeeeeeeeeeeeeeee!' Kreun ik.
Vergeet het maaaaar. Ik ga morgen gewoon op msn. Ik sta op van de wc. Doe wat ik moet doen en stap met een gelukzalig gevoel in mijn bed. Het smsje van Jeroen blijft in mijn hoofd rondspoken. Met een diepe zucht laat ik me onder de dekens glijden. De kriebels in mijn maag gaan niet weg. Telkens moet ik aan Jeroen denken. Was hij maar hier. Denk ik. Niet lang daarna voel ik een druk tegen mijn been. Van schrik durf ik niet te bewegen. 'JEROEN?' Fluister ik. 'HE WATTHEFACK DOE IK HIER?' Hij gaat rechtovereind zitten. KUT! Hoe leg ik hem dit uit. ' Eeh.. Eeh..' Stamel ik. Shit! Wat the hell heb ik nou wéer gedaan. Ga naar huis! Ga naar huis en vergeet alles. Dit was gewoon een droom. Denk ik vlug, mijn ogen stevig dichtgeknepen. Meteen is hij weg. Ik slaak een zucht van opluchting. Hehe. Dat is opgelost. Meteen daarna trilt mijn mobieltje.

Wow wat ik nou toch heb gedroomd! Ik lag ineens naast jou, zomaar uit het niets!

Ik grijns. Met snelle bewegingen vliegen mijn vingers over het toetsenbordje van mijn mobiel.

haha mafkind. ga lekker slapen joh. Morgen weer een dag.

Verzenden. Verzonden. Ik leg mijn mobiel onder mijn kussen. Ik trek de dekens over mijn schouders en trek mijn benen hoog op. Zo staar ik een paar minuten naar het plafond. Ik gaap. De wekker geeft aan dat het pas 13 minuten over 2 is. Ik zucht en draai me om. Ligt niet lekker. Andere zij. Minuten lang lig ik te woelen. Dan sla ik tegen mijn hoofd. Wat doe ik dom! Ik slaap. Denk ik. Meteen val ik weg in een diepe slaap.

'MAUDY' Brult Lieke. Ik open mijn ogen. 'Tsup?' Slaperig open ik mijn ogen. Lieke springt op en neer voor mijn bed. ' Weetje nog dat ik gisteren vroeg hoe jij je bh zo snel uitdeed?' Ik knik en wrijf met mijn handen in mijn ogen. 'Kijk eens.' Trots steekt ze een volle boezem uit. 'Liekeee.' Kreun ik. Schuldig kijkt ze me aan. 'Het is voor....' Ze maakt haar zin niet af. Max. Schiet door me heen. Ik grijns. ' Lief klein Maxlovertje.' Plaag ik haar. Ik steek mijn armen naar haar uit. Ze komt bij mij op bed zitten. Ik sla mijn armen om haar heen en wieg haar heen en weer. 'Hij is zoo lief.' Zwijmelt ze. Ik lach. 'Is maar goed ook, want anders heeft ie een probleem.' Ze draait haar hoofd schuin en grijnst naar me. 'Nee hij is echt lief.' Ze vist haar mobieltje uit haar broekzak en laat me een paar smsjes van hem lezen. 'Aaawh.' Mijn hart smelt. Ik ben blij voor Lieke, dat ze een leuke jongen heeft gevonden. Ik knuffel haar extra stevig. Dan laat ik haar los. 'Zullen we naar de stad gaan vandaag?' Vraag ik terwijl ik naar de spiegel loop. Ze haalt haar schouders op. 'Is goed. Zal ik vragen of Max meegaat?' Ze bloost een beetje. Ik glimlach. 'Is goed. Dan vraag ik of Jeroen meegaat. Maken we er een dubbeldate van.' Ze schiet in de lach. Ik geef haar een zachte por in d'r zij. 'Opschieten. Make up opdoen en leuke kleren.' Ze grijnst. 'Mascara, oogpotlood. Laag uitgesneden hempje.' Somt ze op. Dromerig staart ze naar haar spiegelbeeld. Ik knip een paar keer met mijn vingers voor haar gezicht, maar ze reageert niet. 'Hallo!' Gil ik in haar oor. Verschrikt springt ze op. Ze wrijft over haar oor. 'Moest dat nou!' Jammert ze. Ik haal mijn schouders op. 'Als jij niet meer mee wilt met de date niet.' Haar mond valt open. 'Shit!' Ze rent mijn kamer uit en is binnen 10 minuten weer terug. Ze heeft zich omgekleed, al haar sproetjes zijn weg, haar haar krult om haar knappe gezicht en haar wimpers lijken wel 3x langer! 'Rotkind.' Lach ik. Ze glimlacht onschuldig. Meteen beginnen mijn kleren te veranderen. Het voelt alsof 20 handen tegen mijn lichaam duwen. Ik heb een schattig jurkje aan met een riem en mijn haar krult net zo mooi als dat van Lieke. Ook mijn gezicht is egaal en mijn make-up zit perfect. 'Thankyou.' Ik werp haar een kushandje toe en draai me om. Goedkeurend kijk ik in de spiegel. ' Goed werk.' Zeg ik terwijl ik me aan alle kanten bekijk. Als ik me weer omdraai zie ik dat ze weer een ander jurkje aanheeft. 'Jaaa!' Gil ik blij. 'Hou die! Die is zoooo leuk!' Ze grijnst verlegen. 'Hoelaat komen ze?' Ik kijk op de grote klok aan mijn zuurstokroze muur. 'Over een half uur.' Verbaasd kijkt ze me aan. 'Heb je ze al gevraagd dan?' Ik grijns en tik met mijn vinger tegen mijn hoofd. Ze grijnst mee. 'We zijn goeeeed.' Roept ze uitgelaten terwijl ze zich op mijn bed laat vallen. 'Geweldig!' Verbeter ik haar. Ze knikt met haar hoofd. 'En alles wat daarbij hoort.' Ineens houd ze haar hoofd schuin en kijkt me nadenkend aan. 'Wat had je Jasmijn en Roos eigenlijk geflikt?' Ik word rood. 'Roos noemd me emo, en voordat ik het wist stond er "EMO" op haar voorhoofd. En toen kreeg ze die varkensneus.' Lieke giert het uit van het lachen. 'Ge-wel-dig' Hikt ze, terwijl ze de tranen van haar wangen veegt. Ze zucht nog een keer en staat weer op. 'Geniaal.' Grinnikt ze weer. Ik grijns. Dan kijk ik op mijn horloge en slaak een gil. 'Nog 1 minuut en ze zijn er!' Getresst rent Lieke naar de spiegel. Ze kreunt. Maar dan veranderd haar uiterlijk weer. Ze ziet er perfect uit. Ik ook. Beneden gaat de bel. We stormen de trap af. 'Doei Mam! We zijn naar de stad' Roept Lieke terwijl ze de deur opent en Max in zijn armen valt. Mama verschijnt in de deur opening. 'Onee! Dat dacht ik n..' Wel. Denk ik. 'Veel plezier.' Glimlacht ze wazig. Lieke grijnst. 'Dankje!' Ik geef mama snel een kus en trek de deur achter me dicht. Mijn hart klopt in mijn keel. Jeroen kijkt me lachend aan. 'Hoi.' Ik bloos. 'Hooi.' Stamel ik zachtjes. Hij pakt mijn hand vast. Mijn maag maakt een driedubbele salto en komt weer hard neer. De vlinders in mijn buik vliegen in het rond. Het lijken er steeds meer te worden. Zenuwachtig giechelt Lieke. Ik glimlach naar Jeroen. Hij steekt zijn hand naar me uit. Ik leg mijn hand in de zijne. Hand in hand lopen we de voortuin uit. Als we aan het einde van het pad omdraaien om te kijken waar Lieke en Max blijven zien we ze staan. Innig verstrengeld en verdiept in een tongzoen. Zenuwachtig schuifel ik heen en weer. Zou Jeroen dat ook bij mij gaan doen? Verschrikt kijk ik opzij. Hij kijkt me lachend aan. Mijn maag springt weer omhoog. Zachtjes trekt hij me dichter tegen zich aan. Ik sla mijn armen om zijn nek. Hij is groter dan ik, maar het kan nog. Ik kijk hem diep in zijn ogen. Mijn weerspiegeling is zichtbaar. Zijn hoofd komt steeds dichterbij. Voorzichtig open ik mijn mond een stukje en hou mijn hoofd een beetje schuin. Zijn zachte lippen komen op die van mij. Zijn handen glijden over mijn rug. Een hoestje doet ons opschrikken en snel laat ik hem los. 'Ik dacht dat we ergens heengingen?' Lieke kijkt me doordringend aan. Jeroen bloost maar laat mijn hand niet los. 'Kom dan, dan gaan we naar de stad.' Jeroen en ik lopen achter Lieke en Max aan. Zusje. Waar gaan we heen? Denk ik. Meteen daarna volgt het antwoord. ' Zullen we met zijn allen naar het nieuwe winkelcentrum gaan. Of gaan we naar die paar winkeltjes?' Jeroen en Max halen hun schouders op. 'Ons maakt het niet uit.' Lieke trekt een gek gezicht naar mij. 'We gaan wel naar het winkelcentrum.' Besluiten Lieke en ik. Ze knikken. We slaan linksaf en slenteren richting het winkelcentrum.

De airco waait mijn haren door de war als we de ingang van het winkelcentrum binnenlopen. 'Bedankt hé.' Mompel ik naar de airco. Lieke schiet in de lach. Perfect haar. Denk ik. Ik haal mijn hand door mijn haar. 'Wauw! Het zit nu alweer goed, ik zei het toch. Ze is geweldig.' Grijnst Jeroen. Ik bloos. Lieke lacht veelbetekenend. 'Waar willen jullie heen?' Vraagt Lieke. Ik kijk het winkelcentrum rond. Jeroen knijpt zachtjes in mijn hand. 'Lieek! Kijk! Een nieuwe winkel!' Ik wijs naar een winkel halverwege. 'Ooh! Daar gaan we kijken' Lieke trekt Max mee naar de winkel. Ik wil ze achterna lopen maar Jeroen houdt ze tegen. 'Laat ze maar even. Max wil haar wat vragen.' Ik knik begrijpend. 'Ze zijn wel schattig bij elkaar.' Nog voordat ik kan zien hoe Jeroen reageert sta ik ineens naast Lieke. 'Waar bleef je zolang.' Fluistert ze zachtjes terwijl Jeroen en Max in de kledingrekken kijken. 'Jeroen zei dat Max je wat wilde vragen.' Lieke kijkt me aan. 'Ik wil het niet. Hij is toch niet zo leuk als ik dacht.' Ik kijk haar verbaasd aan. Ze veranderd echt met de seconde. Ik zie haar een nadenkend gezicht trekken. 'Wat doe je?' Ik kijk haar verwonderd aan. Max komt achter me staan en laat zijn armen om mijn middel glijden. Haar lippen vormen geluidloos het woord: Partnerwissel.
Ze grijnst. Ik kijk omhoog. Recht in het gezicht van Max. 'Hoi.' Stamel ik. Hij kust me. Lieke ik haat je. Denk ik kreunend. Als Max me loslaat zie ik dat Lieke en Jeroen verdwenen zijn. Verdomme! Hoe durft ze. 'Max ik..' Ik kijk hem aan en een schok schiet door me heen. Er vliegen vlinders in mijn buik! Hij grijnst verlegen en kijkt naar zijn schoenen. 'Je bent leuker dan je zusje.' Mompelt hij terwijl hij nog steeds naar zijn schoenen kijkt. Mijn mond valt open.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen