je kent het wel. van die donkere regenachtige dagen en je hebt nergens zin in. je wilt het liefst de hele dag in je bed blijven liggen en niks doen. zucht. daar heb ik zoveel dagen van..
en ik vraag me nog steeds af hoe deze wereld is ontstaan. de ene zegt door een enorme knal, de ander zegt dat God de wereld heeft gemaakt. maar hoe kan je dat nou zo zeker weten? je kan het niet verklaren en als je het wel kan verklaren, lieg je. want dat vind ik. ik weet het, ik stel rare vragen. maar ik denk gewoon verder, ik ben nieuwschierig naar dingen.
weetje, soms hea.. dan vraag ik me echt af waarom mensen jaloers zijn, want ik ben ook maar een mens en ik ben gewoon mezelf. en ik zou geen ene facking reden kunnen bedenken waarom je jaloers op mij of op iemand anders zou moeten zijn. ik doe ook gewoon lekker wat ik wil. mensen zeggen vaak; geniet gewoon van elke dag in je leven, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.. mensen, het gaat allemaal niet meer zo makkelijk.
en dan begint je oma weer; vroeger hadden we deze spullen allemaal niet, toen sliepen we met zn vijfen op één kamer en ik moest elke dag werken vanaf mn veertiende.
nou, leuk voor jou oma.. ik weet ook wel dat het vroeger anders was, maar nu zijn we dertig/veertig jaar verder. omg. en nu moet je nog steeds keihard werken voor je geld. en we moeten nog steeds belasting betalen die elke maand weer hoger wordt. eigenlijk is iedereen wel een naaier, want we houden ons niet aan afspraken en tegenwoordig gaat iedereen vreemd en we kunnen geheimen niet bewaren, we laten onze vrienden/vriendinnen zitten, zonder reden.
ojaa, misschien omdat je problemen hebt, en je ''beste vriend/vriendin'' vind dat je teveel zeikt en dat je je aanstelt en geeft jou de schuld dat hij/zij is blijven zitten, omdat hij/zij teveel met jou bezig was.
rot toch op. echt.
bekijk het van de positieve kant! kijk, het kan een belediging voor je zijn of een compliment, maar dat maakt je zelf uit. je bepaalt zelf of je dingen doet waardoor je een naaier wordt genoemt.
laten we es vrolijk doen! tikkertje is een koel spel om te doen en verstoppertje ook. alleen ik speel het niet zo vaak, want mn vrienden vinden dat geen leuke dingen om te doen. voor mn vrienden ben ik een kinderachtig, hyperactief kind van 12, maar dat maakt mij niet uit. zij vinden het ook niet erg. of ze denken dat ik stoned ben, maar daar doe ik niet aan. want ik ben lief, baha!
ik ben bijna 15, over een paar maandjes! 1 januari, geweldige datum natuurlijk. maar ik haat verjaardagen, behalve die van mezelf, dôhh!
kijk, ik hou wel van gezelligheid, maar niet op die van een verjaardag. ik vind dat gewoon niks. een feestje, okee! maar dat is iets anders dan een verjaardag. dan komen er allemaal mensen naar je toe;
en jij was de dochter van? ohh jaa natuurlijk! wat ben jij groot geworden zeg! hoe oud ben je nu? ojaa, 14 je lijkt wel 2 jaar ouder -diegene lacht en ik kijk met een fake smile opzij- en hoe gaat het op school? hah, de havo! die heeft mn zoon ook gedaan en nu studeert hij aan de universiteit in leiden.
nou geweldig voor jou joh! echt, dat boeit mij helemáál niks. ik ken je zoon niet en ik heb geen idee wie jij bent, tot ziens!
niet dat ik dat dan zou zeggen, maar die gedachte heb ik dan wel in mn hoofd.
och, waar je ook zo ziek van wordt zijn zeikende ouders. jemig, wat zijn die vervelend zeg! ze bemoeien zich overal mee en ze laten je geen seconde alleen. ik weet dat ze het beste voor me willen en dat ze soms wel moeten zeiken, maar teveel is gewoon teveel! alleen dat snappen ze dan niet, want mn ouders komen uit de middeleeuwen..
heb je nog huiswerk? moet ik je helpen met leren? heb je nog cijfers? wil je de hond even uitlaten? kan je de vaatwasser uitruimen? wil je nog even stofzuigen? en je moet je kamer nog opruimen, ga je dat ook even doen? AAAHH! xD
het zijn gewone vragen jaa, maar als het je elke 10 minuten wordt gevraagd, raak je uiteindelijk wel geïriteerd hoor.
wat is het leven toch moeilijk en zwaar! maar het is wel zo, ookal bedoel je het sarcastisch. ik denk weer veel te veel na. dat mensen niet moe van me worden! ik ben trouwens echt een stress-kind. ik stress om elk klein dingetje. vooral als het om school gaat, want dat vind ik heel belangrijk, ookal heb ik er helemaal geen zin in. maar ik wil natuurlijk wel mn havo halen en journalist worden. dat wil ik al vanaf mn 7de. mn opa was ook journalist en eigenlijk kwam het door hem dat ik ook dat wilde gaan doen. in ieder geval die kant op, ik wil schrijven enzo, want daar kan ik mezelf in uitten en mn fantasie in gebruiken en gewoon lekker onzin schrijven, waar ik dus nu ook mee bezig ben, baha!

maar wat mn boodschap dus is; denk niet aan vroeger, maar aan de toekomst en blijf wie je bent. verander niet omdat iemand dat zegt. doe lekker wat je zelf wilt en laat je niet beinvloeden door één of andere gast die zegt dat je lelijk bent of dat je er niet uit ziet. je bepaalt zelf wie je bent, hoe je je kleed en of je veranderd. en als het even niet meezit, kop op! het komt goed, onthoud dat. en je hebt nog altijd je vrienden en je verweg-vriendjes die je kunnen helpen en steunen. en ojaa, denk niet teveel na, want daar krijg je hoofdpijn van. wat een humor heeft dit kind..

xoxo April <3

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen