Je loopt vrolijk rond te springen en gek te doen, en ineens hoor je dat je goudvis dood is!
Nee, dat was een grapje, maar als je nog klein en jonger zou zijn, zou je het wel erg vinden toch? Je hebt dan van die kinderen die enorm hard gaan krijsen. En ik hou niet van jankende of krijsende kinderen. Die zijn eng. Daar ren ik echt voor weg hoor! Laatst liep ik in Spanje over een boulevard en daar stond zo'n kind en dat werd helemaal rood en deed grrrr! Ik moest lachen, maar dat jochie keek me echt eng aan.. Maar goed, het belangrijkste is dat je niet te lang treurt om iets. Bijvoorbeeld een persoon waar je veel om geeft, je huisdier of iets dat je bent verloren wat veel voor je betekend.
Misschien mis je wel een heel leuk deel van je leven. Tuurlijk, je mag huilen, gooi alles eruit, maar onthoud dat je verder moet met je leven. Geef je verdriet en pijn een plek. En zorg dan, dat je verder kunt gaan met je leven.

En jongens.. ze zijn allemaal hetzelfde wat mij betreft. Tenminste, ze denken dat je van staal bent en dat je geen gevoel hebt of zo. Maar wij, meiden hebben dat wel. Ze moeten gewoon nadenken met die lege hoofden van ze, wat ze toch niet kunnen, want er zit niks in hun hoofd. Daarom heten ze ook 'leeghoofden'. Nee, ik haat ze niet en heb ook geen hekel aan ze, maar soms kan ik jongens gewoon echt niet uitstaan. Wanneer zullen ze nou eindelijk een keer begrijpen dat we ook nog gevoelens hebben en dat we gekwetst kunnen worden?
Jongens die je vrienden zijn, zijn veel leuker dan dat je een relatie met je aangaat, want als het uit gaat dan is jullie band helemaal verpest. Sommige mensen kunnen vrienden met hun ex blijven. Dat is echt knap, vind ik.. Ik hou ze liever als vrienden denk ik, ik heb nu even genoeg van ze..

En we vermoorden het klimaat! Ja, ik ben zeker tegen milieuvervuiling! Al die gore uitlaatgassen maken nog eens een einde aan deze wereld. De aarde word opgewarmd en het ijs smelt. Daardoor stijgt de zeespiegel. Nederland is een klein landje. Ooit verdrinkt Nederland. De duinen kunnen ons dan niet meer redden en dat is echt waar. Dus, hou op met het klimaat vermoorden en denk eens na! Doe normaal! Pfff. We lijken wel een stelletje malloten. Waarom verpesten we onze wereld? Waarin we opgroeien, trouwen en scheiden, kinderen krijgen, blij en verdrietig zijn en dood gaan? Tja, je gaat vanzelf toch dood, maar je leeft maar één keer en daarom is het zo belangrijk om er het beste van te maken. Mensen maken zich te veel zorgen. Op een gegeven moment stress je teveel en raak je overspannen. Misschien is het zo erg dat je straks in een gekkenhuis terecht komt! En dat willen we ook niet..
Serieus, in een gekkenhuis wordt je nog gekker dan je al was! Dan sta je straks misschien bekend als 'gekke Betty van de overkant' of zo. En dan lachen de mensen je uit of ze nemen afstand van je.

Dat is eigenlijk wel beangstigend.. Dat je er ooit misschien alleen voor komt te staan. Dan is er niemand die je wil of kan helpen. Maar komt dat vaak voor? Dat je alles zelf moet doen? Behalve school dat moet je wel zelf doen maar mensen kunnen je daarbij helpen en stimuleren.
Maar, er is toch altijd wel iemand?
Tenzij je chronisch stoned bent.. Dan zie je overal vlinders, vogeltjes die fluiten en bloemetjes. Dan verbeeld je dingen en ben je niet goed wijs. Maar ik neem je niks kwalijk hoor! Misschien word je wel zo geboren, maar dat is lekker niet mijn probleem. Dat laten we maar aan de gezondheidszorg over! Alleen dan moeten wij dat hele bedrag betalen! Maar stel je nou eens voor:
je breekt je arm en je hebt geen verzekering en geen geld om alles te betalen. Dan heb je wel een probleem, ja. Dus het is eigenlijk wel beter als je een verzekering hebt waar je elke maand een bepaald bedrag voor betaald. En als er dan iets gebeurt, betaald de verzekering het! Maar dat weet iedereen al, dus ik weet niet waarom ik dit allemaal denk.

Nu even iets anders. Ik vraag me dus af, waarom kunnen honden niet praten? Dat zou pas cool zijn! Dan praat je hond ineens en ben jij de enige die het kan verstaan.
Dan verklaren de mensen je voor gek. Ik zie ze al staan met hun fakkels en hooivorken. 'Heks! Heks! Heks!' Dan breken ze je huis binnen. En jij verstopt je in een kast, hopend dat ze je niet vinden. Soms gaan de mensen te ver met dingen. Maken ze er te snel een probleem van. Erg irritant. Maar ja, die mensen heb je. En ze zullen niet zomaar verdwijnen. Tenzij je een moordplan hebt bedacht om ze allemaal één voor één, of tegelijkertijd uit te moorden. Maar daar bemoei ik me niet mee, want daar krijg je alleen maar moeilijkheden van. En daar hebben we ook geen zin in, toch?

En waar ik dus echt niet van hou, is als mensen je in hokjes plaatsen. Dan gaan ze kritiek hebben op je uiterlijk en benoemen ze je tot 'gothic' bijvoorbeeld, omdat je veel zwart draagt. Of 'emo, skater, alto, scene, gangster, hippie' ga zo maar door! Helemaal niet erg hoor, als je zelf ook vind dat je dat bent, maar dat is nep. Daar geloof ik niet in. Ik ben mezelf en heb mijn eigen soort kleding stijl, en dat is mijn stijl en niet die van iemand anders. Ik kleed me zoals ik wil en mensen moeten me accepteren om wie ik ben en niet omdat ik er raar uit zie ofzo, want we weten allemaal dat dat nergens op slaat, toch?


Liefs
April

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen