20-05-2017
Hallo allemaal! Welkom bij weer een nieuwe blog.
Ik heb deze week een erg drukke week gehad en dus geen tijd gehad om een nieuwe
blog te typen. Daarom doe ik het dus voor vandaag! Sorry voor degene die eerder
de blog hadden willen lezen. Maar ik heb een hoop leuke ideetjes dus hopelijk maak ik
het daarmee weer goed!
[ Deze week...
Ik had deze week een best drukke week. Om te beginnen met maandag.
Maandag was de laatste examen voor mij van het vak biologie. Nadat examen
ging ik vooral relaxen omdat ik heel erg moe was. Mijn zus Lisa sleurde me ook
nog eventjes mee naar buiten want het was heel mooi weer. Dus gingen we samen op haar scooter
een ijsje halen.
De volgende dag was ik alleen thuis voor eventjes en had toen een pannenkoek gemaakt met spek en stroop .
Voor de rest van die dag zat ik volgens mij een beetje op social media. Zoals snapchat, Insta en quizlet!
Woensdag ging ik met mijn ouders naar hun boot (Ze hebben een eigen boot). Ik was daar al heel lang niet meer geweest.
Is het misschien een leuk idee om een keer een aparte blog te maken waarin ik vertel over de boot? Laat het weten in
de reacties!
Donderdag kreeg ik de zeil voor mijn boot. (Ik heb een eigen speedbootje). Ik heb dat zeil over mijn boot heen
gedaan zodat als het gaat regenen het niet allemaal in mijn speedbootje komt. Verder heb ik Donderdag nog
me ouders een beetje geholpen door klusjes te doen enzo. En heb ik plannen met mijn vrienden gemaakt om
af te spreken.
Vrijdag ging ik oppassen op twee hele schattige meisjes. Daarmee heb ik dus aardig wat verdiend.
En dan vandaag... Zaterdag. Ik ben zo moe dat ik op de bank om 13:06 nog steeds in
mijn pyjama een blog zit te typen. En ik moet helaas ook nog werken .
Maar ja eenmaal als ik thuis kom van werk ga ik lekker bank hangen en popcorn eten.
En zoals ik had beloofd laat ik jullie een leuk receptje zien!
Dit is een super lekker gerecht dat je ook leuk als cadeautje aan iemand kan doen!
Ingrediënten (Wafel): Ingrediënten (vulling):
- 100 gram bloem. - 250 ML stroop
- 250 gram boter (gesmolten). - 200 gram bruine bastardsuiker
- 150 gram witte bastardsuiker of kristal suiker. - 50 gram boter (Bij voorkeur roomboter)
- 2 zakjes gedroogde gist (Elk zakje van 7 gram). - 1 theelepel kaneel poeder
- 60 ML lauwe melk
- 1 ei
Misschien raden jullie het al maar het recept voor deze week is zelf gemaakte stroopkoeken!
Het is heel leuk en makkelijk te maken en echt heerlijk om op te eten! Ik heb het zelf een keer gemaakt en het was egt verrukkelijk.
Ik zal ook nog het linkje van de website erbij zetten waar ik het recept van gebruikt heb.
Meng in een grote kom de bloem, gesmolten boter, suiker, gist, melk en ei. Kneed tot een glad, soepel deeg. Leg het deeg neer en laat 45 minuten rijzen.
Om de vulling te maken verhit je de stroop, bruine basterdsuiker, boter en kaneel in een steelpan op middelhoog vuur. Roer goed door en zet apart.
Verwarm een wafelijzer voor. Kneed het deeg nog even door en verdeel het dan in balletjes ter grootte van een pingpongbal (ongeveer 4 cm in doorsnee), ook afhankelijk van de grootte van je wafelijzer. Druk een balletje in het wafelijzer en bak de wafels tussen het ijzer, tot er geen stoom meer ontsnapt en de wafel goudbruin is.
Haal de wafel voorzichtig met een spatel of mes uit het ijzer en snijd de wafel horizontaal open zolang het nog warm is. Wacht niet te lang, want dan zullen ze breken. Verspreid wat van het stroopmengsel op een van de helften en druk de andere helft er weer tegenaan. Herhaal met de andere wafels.
Ik had geen wafel ijzer dus heb ik het gebakken in de pan en dat is prima te doen! Dan krijg je meer van die stroopkoeken dan stroopwafels. Ik heb het stuk deeg eerst helemaal uitgerold en dan met een glas ronde vormpjes eruit gehaald. In de pan deed ik al die ronde vormpjes en ging ik ze bakken totdat ze een beetje bruin/goud van kleur waren. Daarna legde ik de gebakken rondjes op bak papier en liet ze afkoelen. Toen ze afgekoeld waren heb op een paar rondjes een dikke laag stroop gedaan en deed vervolgens een ander rondje er boven op. En voila!
TIP!
Ik heb de stroopkoeken toen ze afgekoeld waren in een zakje gedaan. Om dat zakje
heb ik een mooi roze lint gedaan en daarvan een strik van gemaakte. Het zakje
heb ik verder nog beplakt met sticker en een lief klein kaartje aan het lintje gedaan.
Decoreer zelf hoe je het wil en je hebt een tof en origineel cadeautje!
Druk op de spoiler knop om allerlei tips over oppassen te lezen.
Hebben jullie wel eens moeten oppassen?
Laat het me weten in de reacties!
En dan niet te vergeten de quote voor vandaag!
~ Become who you are ~
E-mail me naar mijn E-mail adres als je nog leuke ideeën of tips hebt.
E-mail: Kwispel1206@gmail.com
Veel liefs,
Jorinde
Reageer (1)
Maak meer blogs! Erg leuk!
7 jaar geleden