Vandaag is het 182 dagen geleden dat er om 21;49 aan de deur gebeld werd. Jou'n broertje, K, in de deuropening. Tranen stroomden over zijn wangen en zonder dat hij een woord zei wist ik dat het zo ver was. Dat je spel uitgespeeld was. Vandaag 182 dagen geleden haalde jij je laatste adem.

Zwijgend zat ik naast K. in de auto. Hij belde jullie vader, ons pap, om te vragen waar we heen moesten rijden. Er werd gesproken over een plaats delict. Wat was er gebeurd? Op dit moment wist ik niks. Voorzichtig vroeg ik het K. Hij negeerde nors mijn vraag en trapte het gas stevig in. Binnen 10 minuten stonden we in het ziekenhuis. We waren er eerder dan je ouders en zelfs eerder dan dat jij er was. Na een kwartier wachten werden we gehaald door een van de zusters. We liepen mee, gang in en gang uit. Voordat de deur geopend werd waarschuwde de zuster dat het beeld schokkend kon zijn. K. greep naar mijn hand en we stapten naar binnen. Daar lag je. Onder het bloed. Mijn maatje, mijn linkerhand, mijn alles. Overleden. Mijn vinger gleed kort over je wang. Je was zo koud, zo herkende ik je niet eens meer.

181 dagen geleden zat ik nu in jou'n real madrid shirt naast je vader. Je moeder de honden uitlaten samen met K. De agenten tegenover ons. Het voelde als een interview en ik wist dat je het zou haten. Als je er nog was had je ze allemaal je deur uitgetrapt. Ondertussen spoelde de berichtjes non stop binnen en wijs hadden we besloten op geen enkele vorm van social media je dood bekend te maken. Je zou het aandachtzoekerij vinden. K. werd gebeld door verschillende TV programma's.

180 dagen geleden zaten we met de huisarts, lijkarts, je moeder en vader op de bank. Ik schonk thee in, belde K. op of die ook zou komen. Hij was bij vrienden, en neem je het hem kwalijk? 19 jaar lang zijn jullie bloedverwanten geweest. Non stop aan elkaars zijde. Hij moest even bij komen.
Je lichaam was vrij gegeven en we konden beginnen met het regelen van je begrafenis. Dat was moeilijk, maar met ze alle hebben we een prachtige begrafenis geregeld.

171 dagen geleden, 11 dagen na je overlijden, ben je begraven in SB. Het was prachtig. Overal rode rozen. Mijn ouders, de jouwe, alle vrienden en alle mensen die je kenden waren er.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen