Het is nog geen maand geleden dat ik naar 5SOS ben geweest, maar afgelopen zaterdag was het weer feest. Dit keer ben ik voor de derde keer op rij naar een concert geweest van One Direction, ASDFGHJKL

Al halverwege vorig jaar hadden we kaartjes en het was serieus nog heel lang aftellen. Ik heb het netjes in mijn agenda bijgehouden en in de aanloop naar het concert, kwamen er steeds meer (kleine) tekeningetjes bij.
Een week van te voren kon ik al bijna over niets anders meer praten (wat mijn vriendinnen echt heel leuk vonden, *kuch kuch*), mijn kleren lagen al klaar en iedere keer als ik ook maar een vrij moment had, ging ik naar de setlist luisteren.

Dus toen het eindelijk zaterdag was, werd ik om half acht wakker gemaakt. Niemand wordt er echt blij van om op zaterdag al aardig vroeg wakker gemaakt te worden, maar dit keer was het voor een goed doel. Dus snel aankleden, eten en op naar België.
Een twee uur durende rit, maar om de sfeer erin te houden hebben mijn moeder, zusje en ik (ik was met mijn moeder en zusje naar het concert) lekker met de CD meegezongen. Of dat ook zo goed was voor papa's humeur weet ik niet, haha.

Uiteindelijk waren we rond één uur in Brussel en om half 2 zaten we in de wachtrij. We hadden staanplaatsen in vak A1, wat vooraan bij het podium was, dus vervolgens zaten we drie uur lang in de knallende zon te wachten totdat we eindelijk naar binnen mochten. Maar we wisten niet hoe grondig de beveiliging de tassen zou controleren en over het algemeen mag je geen zonnebrand mee naar binnen nemen. Die hadden wij dus ook niet bij. Nou, dan krijg je dus dit...
Niet echt aan te bevelen, kan ik je zeggen.
Wat wel leuk was, was dat we tijdens het wachten zo nu en dan een beetje van de soundcheck mee. Sommige liedjes herkende ik van de setlist van Wikipedia, maar op een gegeven moment hoorde ik een gitaarloopje wat wel veel leek op "18". Nou ja, zeker wist ik het niet en ik kon alleen maar afwachten.

Maar uiteindelijk konden we naar binnen en we hadden best een goede plek! Er stonden maar zes rijen meisjes voor ons tot het hoofdpodium en we stonden ook helemaal niet zo ver van de catwalk!
Toen brak opnieuw het wachten aan, maar dit keer met een beetje muziek. Eerst was het voor mij iets te druk qua muziek, omdat het vooral geremixte muziek was, maar later ging het scherm aan en kwamen er nummers van Little Mix, Olly Murs, 5 Seconds of Summer en zelfs van Hey Violet voorbij. Het was echt heel gezellig!

Na een tijdje kwamen eerst de veiligheidsinstructies, ingesproken door de jongens zelf (en Zayn. Hij zei zelfs iets van "We'll see you soon", wat een beetje pijnlijk is) het voorprogramma, McBusted, op.
Persoonlijk vond ik er niet zo veel aan, aan het hele voorprogramma. Misschien kwam het omdat ik niet de moeite had genomen om me er echt in te verdiepen, misschien kwam het omdat het niet mijn stijl was. Daarbij ergerde ik me aan het feit dat er vijf gitaristen rondliepen (geen idee waarom eigenlijk, maar ik kon ze daardoor ook niet zo goed uit elkaar houden) en wat mij part had één van de gitaristen (met de lange, blonde haren, geen idee wat zijn naam was) ook best een T-shirt aan mogen trekken en had de drummer het zijne best aan kunnen houden. Maar ja, dat ben ik dan weer.
Ik heb geklapt als ze dat vroegen en meegezongen wat ik kon, maar heel leuk vond ik het niet.

McBusted ging af en er kwam weer muziek op het scherm. Mijn zusje en ik hebben wat gedanst, maar uiteindelijk verscheen rond half negen Josh onder het podium. Iedereen begon te gillen en uiteindelijk startte ook het introfilmpje, met de muziek van "No Control" eronder. Alleen al door dat liedje begon ik te flippen, want dat is echt één van mijn favoriete nummers van het nieuwe album.
Toen kwamen de jongens op en begonnen ze met "Clouds". Het is echt een lekker nummer om mee te beginnen, het heeft een lekker tempo en de tekst is gemakkelijk mee te zingen. Dus dat heb ik ook echt uit volle borst gedaan.
Al bijna meteen liep Louis onze kant op en ik flipte volledig toen mijn zusje en ik samen een hartje maakten van onze handen en hij zwaaide, in onze richting. Misschien klinkt het stom, maar ik was zo blij!

"Steal My Girl" volgde en toen "Little Black Dress", wat ik echt leuk vind door de gitaar.
Daarna kwam "Where Do Broken Hearts Go" en volgens mij was zowel Louis als Harry met de tekst aan het kloten. Het was wel grappig, zij zongen niet wat ik zong, maar toch was het oké.

Vervolgens kwamen later ook "Stockholm Syndrome" en "Ready To Run" en vergeef het me, maar dat was eigenlijk de eerste keer dat ik Zayn miste. Dat was de eerste keer dat ik expliciet opmerkte dat Zayn er niet was, mede doordat het toch anders klinkt. Maar ik moet toegeven, Zayn was nooit echt een prater tijdens concerten, dus ergens is het ook niet vreemd.
En de andere jongens hebben zijn vertrek echt heel goed opgevangen, maar toen merkte ik wel dat het anders klonk.

"Better Than Words" was geweldig, mede door het maffe, maar ontzettend leuke huppeltje van Harry deed het 'm. Ik had het al gezien op de vorige tour, maar ik moest er nog steeds om lachen (:

Daarna kwam "Don't Forget Where You Belong" en toen kwamen de tranen. Ik heb geen tranen met tuiten staan huilen, maar het was zo mooi. Ik heb dit liedje altijd gerelateerd aan het wisselen van school. Mijn oude school zag ik als mijn thuis, daar zijn mijn goede herinneringen, dus iedere keer als ik daar terug kon, ging ik daarheen. Het voelde alsof ik daar thuishoorde en niet in Nijmegen en aan al die goede herinneringen moest ik denken tijdens dat liedje.
Daarnaast is het een beetje Niall's liedje en je ziet gewoon dat het hem iets doet. Dus terwijl ik daar met tranen in mijn ogen stond te zingen, had ik echt de neiging om het podium op te klimmen en hem een knuffel te geven. Het is dan misschien niet hetzelfde, maar ik denk dat ik hem ergens wel begrijp.

Toen was het tijd voor Harry om even heerlijk Harry te zijn. Hij wilde het publiek helemaal stil krijgen en laten we zeggen dat het niet denderend ging. Hij werd er op zijn eigen, unieke manier een beetje agressief van en het was zo schattig! Maar uiteindelijk kreeg hij ons voldoende stil en hebben we hem na moeten zingen. Het was zo grappig (:

En dat vreemde huppeltje toen hij "Little Things" aankondigde, was opnieuw echt een moment dat ik daar met een grijns stond van 'Harry Styles, everybody...'
"Little Things" was echt perfect. De andere jongens vingen Zayn echt heel goed op en zelfs al kon je het niet zo goed zien omdat het stadion niet overdekt was, was het mooi om al die lichtjes te zien.
Daarna kwam "Night Changes", waarna er iets gebeurde wat ik echt heel leuk vonden. De jongens speelden "18". Ik vind het zo'n lief liedje en heb de halve tijd met mijn ogen dicht gestaan, met mijn lampje omhoog. Het was echt perfect!

Vervolgens kwam "Alive" en net als de vorige keer, kwam het kleine podium aan het einde van de catwalk omhoog. Tot toen had ik niet zo goed op het kleine podium kunnen kijken omdat we vrij ver naar voren stonden, maar toen kon ik ze eindelijk goed zien.

Daarna kwam eerst "Diana" en toen kwam de volgende verrassing van de avond. Tegen alle verwachtingen in, speelden ze "No Control"! Ik flipte echt volledig, ik ben volgens mij op de tenen van de jongen (ja, achter ons stond een jongen, hij was er met vier meiden, waarschijnlijk van dezelfde studentenvereniging. Hij was heel lief voor hen friet gaan halen en voor zichzelf een bier, maar omdat hij zijn handen zo vol had, had hij de mayonaise in zijn bier, het arme ding) achter me gesprongen en begon ik als een gek gaan gillen.
Het was echt perfect, het was zo gaaf om het nummer in het echt te horen! Ik houd echt van Louis' stem en het was gewoon geweldig om hem zo te zien stralen. Hij heeft echt de hele tijd geglimlacht, het was zo aandoenlijk dat ik daar ook een foto van heb gemaakt, haha. Dat vond ik echt één van de gaafste dingen van het concert (:

Vervolgens kwam de klassieker "What Makes You Beautiful", waarin Liam Zayn's solo overnam en ons soms een stukje liet zingen. Het had gewoon iets liefs, maar ook daar was het raar om Liam te horen zingen in plaats van Zayn.

"Through The Dark" en "Girl Almighty" volgden en toen kwam "Story Of My Life", waarna de boys even af gingen. En natuurlijk werd er geschreeuwd 'We want more!' en 'One Direction! One Direction', al wist eigenlijk iedereen wel dat ze nog terug zouden komen.

En dat deden ze ook. De jongens zongen "You & I" en toen was op het scherm regen te zien. Voor even leek het echt koel te worden in het Koning Boudewijn stadion en ik werd zelfs echt nat. Dat bleek dan weer te zijn omdat er meisjes met waterpistolen waren, haha.
Uiteindelijk kwam één van mijn andere favorieten, "Little White Lies" en ze eindigden met "Best Song Ever". Alles eindigt met "Best Song Ever". Veel gezongen hebben ze in dat nummer niet, dat lieten ze ook aan ons over, maar ze hebben voor een laatste keer het hele podium gehad en toen verdwenen ze. De achtergrondmuziek van het stadion ging weer aan en al bijna meteen kwam er een groep mensen met helmen om het podium af te breken.

Dus wij gingen naar buiten en toen kregen we het idee om even langs de merchandise te gaan.
Nou, laat dat "even" maar weg. Het was ongelofelijk druk en er werd als een gek geduwd. We stonden echt als een sandwich tegen elkaar aangedrukt, het was niet normaal. Uiteindelijk waren we bijna een halfuur later pas aan de beurt en hebben mijn zusje en ik allebei een shirt gekocht.
Toen die in de pocket waren, verlieten we het terrein en gingen we naar de auto.
Maar toen moesten we nog van de parkeerplaats af en weg uit Brussel. Dat was ook gemakkelijker gezegd dan gedaan. Ineens leek heel Brussel leeg te lopen en het hele verkeer stond vast. Dus hebben mijn zusje en ik vol adrenaline naar iedereen die voorbij kwam rijden, gezwaaid, totdat we weg waren uit Brussel en onderweg waren naar het hostel waar we de nacht zouden doorbrengen.

Als het kon, zou ik de jongens de rest van de tour achterna reizen, want zaterdagavond was echt een stukje pure magie. Misschien is het gek wat vier jongens met je kunnen doen, maar het was echt geweldig!

Iemand meer die ervaringen heeft om te delen?

Sabine xx

Reageer (1)

  • FloorXMalik

    ALS EERSTE JE VERHAAL IS GEWELDIG! maar ik stond b1 front row na 13 uir gewacht te hebben! En harry was de hele tijd naar me aan het lachen en zwaaien enzo. En ik had een sign met all the fucking love en dat zag hij toen kwam hij naar me toe en gaf hij een handkusje. En hij zong in de camera. Liam wees in mijn camera. ENNN ik vroeg aan harry of ik zijn nmmr mocht toen zei hij nee en toen liep hij om zijn handdoek te halen en vroeg ik of ik die mocht toen zei hij ofcourse en maakte hij een knoop en gooide hem naar mij! DUS IK HEB HEM NU!!! Maar echt het concer was zoo mooi. Het stadion was mooi! En de jongens waren mooi! GENOTEN

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen