Openbaar vervoer, vreselijk al zeg ik het zelfs. Natuurlijk zal je denken (misschien zelfs wel zeggen) het heeft ook zijn voordelen en niet iedereen vindt het vreselijk. Maar waar ik woon gaat de bus naar het station maar om de 30 minuten, dus wil je een later nemen vergeet dat maar dan kom je mooi te laat op school. Wat je niet kunt riskeren want na zoveel keer te laat dan wordt er een gesprek gemaakt waarom je te laat komt.

Na de bus ben ik dan aangekomen op het station en hoef ik (gelukkig) maar ongeveer 5 minuten te wachten op de trein en ga ik richting de stad. Vanuit stad rij ik me laatste stukje met de bus. En als je dan pech hebt zit de bus tjok vol en kans dat je moet staan is meer dan 50%. Kom je aan met een zware tas. Wurm je je succesvol ertussen door dan sta je perfect, Lukt het niet helemaal dan ja heb je pech. Zo is het en niet anders.

Ik wil studenten niet afschrikken maar openbaar vervoer het is maar net hoe laat je vrij bent en of je geluk hebt of niet.


Voordelen heeft het hoor (na je 18e wel denk ik) kost het je niks en kun je een gratis ov-kaart aanvragen. Scheelt weer kosten en kun je, als je daarvoor kiest door de weeks gratis en in de weekenden met 40% korting reizen. En als je met vrienden bent vergeet dan niet dat de ander mee kan reizen van jou korting! Das mooi meegenomen of niet dan!

Ook zie je met het openbaar vervoer veel meer mensen en heb je nog eens wat te kijken. Niet dat het voor mij bestemd ik heb een hele lieve vriend maar voor de vrijgezelle dames en heren is het geweldig. Zoals de tekst op de bus wel een zegt "hier me vriendje ontmoet!"

Zo zie je maar weer voor iedereen is het openbaar vervoer dus anders, meningen verschillen heel erg. En dat is maar goed ook, niemand is het zelfde!

Dus veel plezier met reizen morgen!

liefs Denise

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen