Tijd voor bosbessentaart, lastig om te maken maar heerlijk als je klaar bent!

Ingrediënten voor bodem:

150 gr Boter (zacht)
1 el Suiker
1 mespuntje Zout
1 stuks Eidooier
50 ml ijskoud water
250 gr Bloem

Ingrediënten voor de vulling:
400 gr Bosbessen of Blauwe bessen
150 gr Poedersuiker

Materialen:
Springvorm Deegroller Oven . Variatie Tip: je kan de bosbessen ook vervangen door ander fruit, zoals appels, peren, frambozen¿. Bij erg sappig fruit wat paneermeel op het deeg onder het fruit in de vorm strooien.

Bereiding:
- Suiker, boter , zout, eigeel en water goed door elkaar roeren.
- Bloem er doorheen kneden.
- Tussen huishoudfolie iets platdrukken en ca. 1 uur in de koelkast laten rusten.
- Oven voorverwarmen op 220 oC.
- Uitrollen, de bodem en randen van de bakvorm bekleden en gaatjes prikken.
- Bestrooien met de helft van de poedersuiker.
- Bedekken met de bosbessen.
- De andere helft van de suiker eroverheen strooien
- In 25-30 minuten bakken op 220 oC.

Smakelijk eten en heel veel succes!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen