Heb je weleens in de spiegel gekeken?

Hoe doe je dat? Even snel en ben je een minuut later alweer vergeten hoe het eruit zag… of kijk jij echt.

Weet jij wat er te lezen is in je gezicht? Weet je hoe je gezicht eruit ziet op z’n mooist en op z’n slechtst?

Heb je weleens een blik gewaagd door de vensters van je ziel?

Wat ik zo leuk vind aan het kijken in de spiegel is dat je nooit ziet wat er te zien is, maar altijd te zien is wat je niet ziet.

Op het moment dat je in de spiegel naar jezelf kijkt, zie je altijd dat wat niet goed zit, wat niet mooi is en natuurlijk bekijk je elke oneffenheid nog eens beter van dichtbij.

Zeg eens eerlijk… heb je weleens echt tevreden voor de spiegel gestaan? Heb je weleens gedacht dat dit is wat er te zien moet zijn?

Wat ik heb moeten leren is het op een andere manier naar mezelf kijken. En mijn zelfbeeld verbeteren begon met het kijken in de spiegel. Pas toen ik naar het positieve ging kijken, naar dat wat ik wel mooi vind en waar ik wel tevreden over ben, ging ik ook op een andere manier naar mijn prestaties kijken.

En het werkt gegarandeerd. Tuurlijk blijf ik het kijken in de spiegel niet leuk vinden… net zoals dat gezeur over foto’s. Altijd sta je er verkeerd, gek, niet mooi genoeg of ronduit lelijk op. Maar op het moment dat je eerlijk gaat kijken… ik kwam best veel foto’s tegen die ik stiekem toch nog best mooi vond. Leer jezelf accepteren zoals je bent en probeer in kleine stapjes richting je ideale beeld te werken. Het werkt!

~ De uitdaging: kijk eens echt in de spiegel en werp een blik naar binnen. ~

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen