Hallo allemaal,

Aankomende zomer ga ik samen met mijn ouders en zusje naar Indonesië toe! Al sinds afgelopen december staat deze reis gepland, maar 19 juli is het dan zo ver: indonesië. Om specifiek te zijn, Bali en Gili Meno. Beide liggen tussen het eiland Java en Lombok in.
Ik heb nog nooit zo ver gereisd, dus het is wel spannend. We moeten eerst naar Kuala Lumpur vliegen, waar we een overstaptijd hebben van 6 uur. Dan moeten we nog zo'n 2/3 uur vliegen naar Denpasar, de hoofdstad van Bali.

Natuurlijk zijn we bezig met voorbereidingen; wat móét er mee, wat gaat er mee, wat gaan we nou precies doen, hoeveel dagen zijn we waar, hoeveel koffers mee, maar niet te vergeten: een reisapotheek. Dit moet omdat je natuurlijk wilt voorkomen ziek te worden in een ander land. Je kan maar beter veel geld uitgeven aan de medicijnen dan dat je ziek word en je daardoor naar huis moet. Van diarreetabletten tot zalfjes voor bulten; alles gaat mee.
Inentingen hebben we al gedaan, ik en mijn zusje hebben beide de hepatitis A&B en de buiktyfus gehad. Mijn ouders hebben ook nog DTP gehad. Nu moeten mijn zusje en ik vóór 31 december een herhaling halen van de hepatitis.
Dingen aanvragen als een medisch paspoort of andere dingen zijn al geregeld, dus dat zorgt voor minder stress. (:

De reis die wij gaan doen bestaat uit 2,5 week rond trekken. We zijn in elke stad waar we komen, zo'n twee tot drie dagen. De hotels en/of appartementen verschillen, de ene keer is het redelijk luxe maar op bijvoorbeeld Gili Meno is het een hutje met een douche, bed e.d. maar dat is het ook.
De enige 'echte' stranddagen die we hebben zijn op Gili Meno, blauwe zee en witte stranden. Ik word nu al verliefd, laat staan als ik daar ben!
Voor de rest is het vooral tempels bezoeken, fietsen in de rijstvelden, dolfijnen zien in Lovina, een hike van drie tot vier uur om watervallen te bezichtigen en veel meer.

Volgende week begint de stress van het inpakken; is het wel genoeg, missen we niet wat, heb jij dat wel bij je, ben je dit niet vergeten? Maar het gaat vast en zeker goed komen, dat zul je wel zien. Gelukkig vliegen we pas om 12:00 's morgens, dus op zich een redelijke tijd om te vliegen.

Een veel belovende reis natuurlijk, ik hoop ook dat het zo mooi is zoals ik gehoord heb.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen