Character Name: Alesia Vale

Class: Rogue

Iemand die via listige trucs en zijn snelle reflexen de vijand gemakkelijk weet te ontwapenen, getraind is in mensen te besluipen en onverwachts aan te vallen. Een rogue krijgt sloten gemakkelijk open en is vaak gespecialiseerd in stelen. Hierdoor worden ze vaak aanzien als dieven.

Race: Halfling

Halflings worden vaak mis begrepen door de andere rassen. Zo zien de Dwergen de Halflings aan voor dieven, de Elven vinden hen rondtrekkende zwervers en de Mensen voelen zich een vaderfiguur tegenover deze kleine wezens. Desondanks luisteren ze met plezier naar de verhalen en de roddels die de Halflings te vertellen hebben en durven ze nooit een deal te breken met deze kleine wezens.

Halflings reizen vaak in gemeenschappen en vestigen zich aan de randen van rivieren of meren. Ze verplaatsen zich vaak via het water of via caravans. Halflings zijn altijd op zoek naar avontuur en het vertellen van heroïsche verhalen is iets waar iedere Halfling van houdt. Jammer genoeg worden de heroïsche daden van een Halfling amper erkend bij de andere volken die vaak meer op de voorgrond staan van een queeste. Een Halfling valt dus amper op en hierdoor krijgen ze vaak de naam ‘lafaards’ toegewezen. Doordat de andere rassen amper de Halflings erkennen, worden hun zwaktes vaak over het hoofd gezien.


Age: 26

Height: 110m

Weight: 40 kg

Languages: Common, Primordial

Alignment: Lawful good

Deity: Avandra (good)

Avandra is de god van geluk, verandering, handelen en reizen. Avandra is naast Melora, Sehanine en Corellon een van de vier grote goden.

Avandra haar geboden zijn:
* Neem het lot in eigen handen.
* Strijd tegen degene die je vrijheid ontnemen vecht voor je eigen rechten.
* Veranderingen zijn onvermijdelijk, maar enkele de loyale volgers geloven dat veranderingen voor het betere doeleind zijn.


Characteristics: Down-to-earth, curious, wanderlust, brave, faithful, fearlessness, good-natured, determined, nimble, short tempered.

Others: Family is everything, unseen is unthreatening, debts and favours, myths and legends.

Parents: Errich en Chenna Vale

Background:

Toen Alesia Vale op een koude winternacht geboren werd, hadden noch haar ouders, Errich en Chenna Vale, noch zij een besef van welke heldhaftige daden haar te wachten zouden staan. Als klein meisje was Alesia een zeer geliefd persoon binnen de gemeenschap. Ze hielp continu de andere families en werd daardoor vaak bedankt met kleine lekkernijen. Door haar kleine vingertjes kwamen veel families bij de familie Vale langs om gesloten voorwerpen terug open te krijgen. Op vijfjarige leeftijd kreeg ze alle sloten binnen de twintig seconden gemakkelijk open. Een natuurtalent volgens haar vader. Haar dunne vingers waren ook voor andere zaken een goed doelwit, zo stal Alesia heel gemakkelijk voedsel van de rijken toen de rondtrekkende gemeenschap het moeilijk had en kon ze met een nauwkeurige finesse de rondtrekkende karren van de families mooi versieren met kenmerkende symbolen. Alesia was dus zeker en vast een aanwinst voor de gemeenschap.

Wanneer ze oud genoeg was, leerde haar vader hoe ze zichzelf kon beschermen in moeilijke en gevaarlijke situaties. Samen met andere clanjongeren oefende ze iedere dag hoe ze met haar dolken een doelwit perfect kon raken en hoe ze geluidloos een vijand in de rug kon aanvallen. Het bestelen van rijke leiders die de rechten van volkeren onderdrukte, was voor Alesia nog nooit zo uitdagend geweest.

Maar toen ze zeventien werd, sloeg het noodlot toe. Tijdens een tocht naar Illias by the Sea werd de rondtrekkende clan aangevallen door een bende Orks. Veel bloed werd er die nacht verspild en veel deerbare clanleden bliezen die avond hun laatste ademzucht uit. Ook Alesia haar ouders mochten aan deze invasie geloven. Haar dierbare moeder werd die avond blijvend van haar zicht ontnomen waardoor ze nooit nog de mooie omgeving van de vele landen waardoor ze trokken kon zien. Het noodlot voor haar vader was jammer genoeg nog veel erger. Errich Vale was een van de heldhaftige krijgers die op deze donkere en gruwelijke avond zijn clan en familie tot te laatste zucht heeft beschermd. Vanaf dat moment veranderde Alesia volledig. Ze was niet meer die lieve meid die ze vroeger was. Elke keer ze haar moeder in de ogen keek en de levensloze blik terug zag, werd ze herinnerd aan de vreselijke daden die zich die avond afspeeld hadden. Wanneer een louche type zich in haar omgeving bevond, was ze al snel argwanig en vele handelaars mochten aan haar moodswings geloven. Alesia werd niet graag afgezet en wanneer een handelaar een te omslachtig bod deed op haar voorwerpen, ramde ze al snel haar dolk in de toonbank, iets wat ongewoon is voor een Halfling. Buiten haar clan was van die lieve meid vaak niet veel meer te zien.

Toen Alesia tweeëntwintig was, bereikte de vraag naar avontuur haar hoogtepunt. Tijdens een rustige avond rond een kampvuur in Alender Falls vertelde Chenna een heldhaftig verhaal over haar echtgenoot Errich. De hele clan zat geruisloos te luisteren naar het verhaal over de zoektocht naar het beloofde land waar alle Halflings naar op zoek zijn. Voor Errich Vale Chenna leerde kennen, was hij samen met enkele andere rasgenoten op zoek naar deze veilige plek. Deze naamloze locatie is een plaats waar alle andere rassen door zijn kleinheid en uniekheid geen oog voor hebben. Het magische land zou de echte thuis zijn voor alle Halflings. Niemand is ooit in contact gekomen met een Halfling die deze plaats ooit echt gevonden zou hebben, maar de zoektocht naar deze thuishaven zou gelijk staan met een zoektocht naar jezelf. Wanneer Chenna deze verhalen vertelde, zag Alesia na vijf jaar eindelijk terug de fonkeling in haar moeders ogen en besloot ze om voor haar moeder het beloofde land te vinden en haar hopelijk te genezen van de vreselijke aandoening waarmee ze haar dagen doorbracht. Bij het kieren van de volgende dag was haar eerste eigen queeste begonnen. De zoektocht naar zichzelf en haar eigen geluk kon eindelijk beginnen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen