1.) Harry’s volledige naam is Harry James Potter. Hij is geboren op 31 juli 1980. Rowling’s verjaardag is ook op 31 juli, maar ze is geboren in het jaar 1966.
2.) Rowling zegt dat het idee van Harry Potter in haar hoofd kwam vallen tijdens een vier uur durende treinvertraging. Helemaal geen moment van frustratie, maar juist inspiratie…en dat idee blijkt de jackpot te zijn geweest!
3.) Alleen Alan Rickman, bekend als Snape uit Harry Potter, wist het lot van zijn karakter voor de release van “Harry Potter en de Relieken van de Dood”, omdat Rowling het hem had verteld.
4.) Het litteken van Harry is circa 5800 keren aangebracht. 5000 keer op Daniel Radcliffe en 800 keer op de stuntmannen.
5.) Ron Weasley schold oorspronkelijk veel, maar Rowling’s uitgever liet haar niet dat soort taalgebruik gebruiken omdat het voor jonge lezers ongepast zou zijn geweest.
6.) Veel ouders zijn niet te spreken over de Harry Potter-boeken omdat volgens hen de boeken toverij en hekserij verheerlijken, donkere thema’s bevatten en kinderen aanmoedigen om de regels te breken. Er zijn echter ook genoeg ouders die de boeken juist goed voor hun kinderen vinden.
7.) Auteur J.K. Rowling had altijd volgehouden om geen van de drie hoofdpersonages te laten sterven, maar tijdens een ”donkere periode” in haar leven overwoog ze om de roodharige Ron Weasley dood te laten gaan. Daar is echter niets van gekomen.
8.) Nadat het Gruzielement in Harry was vernietigd, verlies hij de mogelijkheid om sisselspraak te spreken.
9.) Elke Potter fan weet hoe erg de fictieve wezens Dementors wel kunnen zijn. Ze zijn blind, dodelijk en zuigen de ziel als het ware op. De remedie om de nare effecten van een Dementor te verlichten is het eten van chocolade. Toen Rowling depressief was, was dat hetgeen wat haar hielp.
10.) “Harry Potter” zijn de allereerste en allerlaatste woorden die we Dobby de huiself horen zeggen.
11.) De actrice die Jammerende Jenny (Moaning Myrtle) speelde was toentertijd 37 jaar oud en is de oudste actrice die een Zweinstein student speelde.
12.) Rowling ontdekte heksachtige namen als o.a. toadflax, goutwort en grommel in het kruidenboek Culpeper’s Complete Herbal uit het jaar 1600.
13.) Voldemort overleed op 2 mei 1998 op 71-jarige leeftijd.
14.) Rowling is de eerste persoon ter wereld die een miljardair is geworden door het schrijven van boeken.
15.) De minst succesvolle Harry Potter film ‘Harry Potter en de gevangene van Azkaban’ heeft circa 90 miljoen dollar meer opgeleverd
16.) Rowling zegt dat de inspiratie voor de naam van Harry’s school “Hogwarts”, wellicht onbewust is gekomen uit de naam van een plant die ze in New York zag in de Kew Gardens.
17.) Tom Felton deed eigenlijk auditie voor de rollen van Harry Potter en Ron Weasley, maar in plaats daarvan werd hij gekozen om Draco Malfoy te spelen.
18.) Fred en George, de grappenmakers van de school, zijn geboren op 1 April…dat verklaart al hun ondeugende daden ;-)
19.) J.K. Rowling heeft gezegd “Ik noem Tom Felton, Matt Lewis, Evanna Lynch, Bonnie Wright, Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint ‘The Big Seven’ in privé. Ze hebben geen idee hoeveel ze voor mij betekenen.”
20.) Voldemort is in de film door in totaal 6 acteurs gespeeld: Richard Bremmer (alleen lichaam), Ian Hart (stem en motion capture), Christian Coulson (tiener Tom Riddle), Frank Dillane (tweede tiener Tom Riddle), Hero Fiennes Tiffin (11-jarige Marten Vilijn), en uiteraard Ralph Fiennes die Voldemort uitzonderlijk goed speelt.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen