'Always be yourself' Iedereen kent het, maar ik was het niet, niet vaak. De afgelopen twee jaar heb ik me voelen veranderen. Iets wat ik zelf helemaal niet leuk vond, maar ik wist geen remedie. Alles leek voorbestemd, alsof ik er niks meer kon aan veranderen. Sommige dagen waren verschrikkelijk. Iedereen zei dat ik mezelf opsloot, dat ik asociaal begon te worden. Iets wat ik niet wilde zijn, maar vaak voelde ik me gewoon slecht. Was het niet om de problemen van de jongens, was het wel mijn gewicht of thuis misschien. Elke dag had ik wel problemen en misschien werd het me te veel en sloot ik mezelf stilaan op. Misschien was het dat wel. Ik weet het nu nog steeds niet, maar nu gaat het weer wat beter.

Ik weet dat ik veel denk en soms is dat natuurlijk niet echt verstandig, maar ik had het gewoon nodig. Mijn verandering die ik ben ondergaan is eigenlijk niet dramatisch, maar voor mij voelde het toen wel zo. Ik was vroeger altijd speels, enthousiast, trok me van niks aan, werd nooit gepest en had veel vrienden. Nu was het anders. Ik was opmerkelijker stiller en voelde me vaak eenzaam (misschien door internaat), elk klein ding laat me een hele dag piekeren en pesten? Dat valt mee, maar de commentaar is gewoon zo lastig. En wat misschien wel het lastigste van al is? Mijn familie en close vrienden missen. Ik zie ze weinig, voel me eenzaam en kan nooit meer praten met iemand. Hier is het een roddel kot of anders zaag je.

Gelukkig heb ik nu een paar dingen om naar uit te kijken en vaak helpt het me om de dag te overleven. Muziek helpt ook wel en het meeste zijn soms wel die sms’jes van mensen die je niet vaak ziet en weten dat ze aan je denken. Ik heb soms een slechte dag, zeker hier, maar in de grote vakantie heb ik weer leren genieten. Met vrienden afgesproken. Op reis gegaan en dat, dat deed echt wel het meest deugd. Gewoon even weg van iedereen en me amuseren. Zelf geen weegschaal die me tegenhoud. Heerlijk .Ik ben verandert. Positief en negatief misschien? Ik mis wel die over vrolijke ik , maar misschien is dat volwassen worden? Of misschien komt die ooit wel eens terug. Hopelijk…
.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen