Wie is deze tovenaar?




Hi mede Ravenclawers. Ik ben Nana en 21 jaar. Ik ben gespecialiseerd in Toverdranken (lees: ik studeer Chemie) en dat maakt mij eigenlijk echt gelukkig. Ik hou er van om in de labo's te staan en ik heb zelf deze zomer in eentje mogen werken. Zeg dus zeker niet dat ik geen Ravenclawer ben, want ik blijf mijn kennis onderhouden tijdens de vakantie.

Al van sinds ik klein meisje was, volg ik Harry Potter en zijn vrienden en leven. Ik kon vroeger jammer genoeg niet goed lezen, dus toen mijn ouders mij twee boeken voor Sinterklaas gaven (De steen der Wijzen en De gevangene van Azkaban; mijn zus kreeg toen de andere twee), was ik er niet echt iets mee. Ik heb het geprobeerd, maar na pagina 100 van het eerst boek, heb ik besloten dat ik het niet aankon. Iets was ik dus erg jammer vond, maar gelukkig kon ik wel genieten van alle films. Toen de laatste film uitkwam, kon ik het echt niet verdragen dat ik ook afscheid moest nemen van deze magische wereld, dus toen heb ik besloten om alle boeken te lezen. In het begin een behoorlijk lastig taak, want de eerste boeken waren serieus onder mij niveau, maar naar het einde toe, kon ik de boeken niet meer wegleggen. Behalve De orde van de Feniks dan. Wat een rot boek, Harry schreeuwt echt te veel in dat boek. Puber zeg. Maar wel heerlijk dat je ook die factor er in terug vindt.

Even een beetje Harry Potter offtopic nu. Ik game (voornamelijk League of Legends) heel graag en lezen is de laatste jaren ook een van mijn favoriete vrije tijdsbestedingen geworden (de Divergent is mijn favo boekenreeks voor het moment, dus zeker een aanrader mede leesvriendjes). Het is zelf zo erg dat wanneer ik een goeie boekenreeks lees, ik sociaal wat awkward word en mijn vriend me gaat verplichten om met vrienden iets te gaan drinken omdat ik te stil wordt. Ravenclawer for life dus, want ik merk dan ook wel een beetje de Luna Lovegood factor in mijzelf (zij is btw mijn favoriete personage).

Ik ga mijzelf eerlijk gezegd geen die hard Potterfan noemen. Ik heb wel een Pottermore account en vind dat ook echt een leuk platform, maar ik ben niet iemand die daar hele dagen door op kan zitten. Ik geniet liever van iets op mijn eigen manier. Ik heb onder andere wat Harry Potter merchandise en ik draag dat ook effectief. Zo heb ik een Time Turner van de officiële merch en daarnaast heb ik wat onofficiële dingen, zoals een Deathly Hollows ketting, een Ravenclaw tiara, een ketting met een potion boekje aan en nog wat zelfgemaakte dingen.

Ik heb alle boek gelezen in het Nederlands en alle films in het Engels gezien (toen ik klein was keek ik ze in het Vlaams en ik kan je garanderen dat Hagrid echt komisch is in het Vlaams).
Ik heb zelf de drie bijkomende boekjes (Zwerkbal, Fabeldieren & Verhalenbundel). Ik kocht ook JK haar nieuw boek en heb ondertussen nog niet echt de energie gevonden om het te lezen opdat HP nog te vers in mijn geheugen zit. Ik moet dus misschien dat boek binnenkort eens een nieuwe kans geven, maar ik ben voor het moment nog in drie verschillende andere boeken bezig (Yeah, I know, why would you do that).

Van alle films vond ik de laatste film eigenlijk de beste. Geen idee waarom, maar die laatste film sloot gewoon het verhaal perfect af. Dit wil niet zeggen dat ik de andere films niet goed vond, integendeel zelf. Ik vind meerdere films echt geweldig, maar als ik echt moet kiezen, ga ik toch voor de laatste film. Indien van het boek trouwens. Ze waren echt allemaal super, maar het laatste boek was ook de perfecte afsluiter. Alles komt in dat boek/die film snel op je af en dat zorgt gewoon dat je aandacht er volledig bij ligt en je gewoon niet wilt stoppen met lezen/kijk. Waar je bij het lezen je bladwijzer kapot kreukt, zit jij bij het kijken van die film op het puntje van je stoel. Beiden versies verschilden erg, maar apart waren ze elk zo goed.
Het feit dat er ook zoveel belangrijke personages dood gingen vond ik ook echt geweldig. Wel om van te janken natuurlijk, maar ik kan er niet tegen dat alle goeie winnen en alle slechte verliezen. Er dus veel slachtoffers gevallen in het goede kamp, iets lastig om te schrijven en te lezen, maar als lezer weet je gewoon dat het de beste keuze is.


HP gerelateerde foto's:


Winnaar Image Of The Month: November 2012 (Thema Iets aparts)


Winnaar Image Of The Month: Juni 2012 (Thema Examens)


Extra foto's


Vintage Nana


Vintage Nana



Nana en haar lieveling


Nana en haar lieveling


Zotte Nana


Nana en haar lieveling

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen