Vandaag ga ik het over een heel ander onderwerp hebben: school.
Een voorval van vandaag leide mij tot deze blog. Het is iets wat mij al dwars zit sinds de middelbare school en nu op het HBO wordt het er niet beter op.

Elke leraar gelooft dat hun eigen vak het allerbelangrijkste is van allemaal en dat je daar extra tijd aan moet besteden.
Want stel je voor dat je enorm belangrijke informatie mist die iedereen moet weten! Zoals van welke enorm interessante boom dat ene blaadje komt. Of waar dat ene iniminie riviertje ligt waar niemand ooit komt. Jaja heel belangrijk allemaal.

Zoals vandaag kreeg ik de vraag naar me toe: Wat heb jij al gedaan voor natuur? Ik reageerde met: ik ga deze week beginnen.
Dat antwoord vond mijn docent niet zo leuk. En waarom ben je niet eerder begonnen? Nouu, zei ik, ik was dit weekend op de camping. En het weekend daarvoor? Want we zitten nu al in de 4e lesweek. Ik haalde maar gewoon mn schouders op, maar binnen in m'n hoofd was het irritatielevel erg hoog.
Ik wou dat ik op het moment dat ik het nodig heb eens een gevatte opmerking weet. Maar helaas gebeurd dat altijd pas een half uur later ofzo.

Ik had graag willen zeggen: Nou ik heb het vorig weekend niet gedaan, omdat ik wel betere dingen te doen heb dan een beetje leren voor natuur waar ik nog 7 maanden de tijd voor heb. Ik moest namelijk dat weekend opruimen, schoonmaken, broer helpen verhuizen (yeah), sociale contacten onderhouden, solliciteren voor een baan, andere schoolopdrachten die een veel hogere prioriteit hebben dan natuur opdrachtjes bedenken.

Maar op de een of andere manier begrijpen docenten dat niet. Nu wil het lot dat ik zelf ook aan het studeren ben om docent te worden. Dan wel voor de basisschool, maar stel ik ga ooit lesgeven op een middelbare school in bijvoorbeeld Nederlands of Wiskunde en ik zit te verkondigen dat mijn vak het belangrijkste is. Dat iedereen er extra tijd aan moet besteden en ik extra huiswerk ga geven.
Op dat precieze moment, zal iemand dan even zo vriendelijk willen zijn om mij op te zoeken, voor me neus te gaan staan en me een klap in het gezicht te geven? Alvast vriendelijk bedankt!

Zo dat waren weer de frustraties van vandaag. Nu ga ik heel snel mijn stage voorbereiden, want zoals altijd heb ik dat tot het laatste moment uitgesteld!

Aan al mijn medeuitstellers: Succes! Je hebt nog 2,5 uur ;)

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen